fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Nieuwe gordijnen? Hier moet je op letten

Nieuwe gordijnen? Hier moet je op letten

Wie gaat verhuizen gaat meestal vol enthousiasme aan de slag met de nieuwe inrichting. Instagram wordt afgestruind voor inspiratie, lijsten vol kleuren worden vergeleken en we dralen eindeloos door woonboulevards op zoek naar die ene perfecte bank. Het kopen van raamdecoratie wordt aan de andere kant meer dan eens vergeten. Zelf heb ik jarenlang tegen de lelijke oude gordijnen van de vorige bewoners aangekeken, puur omdat ik niet wist wat voor soort raamdecoratie ik nou eigenlijk zou willen. Daarnaast kan het vervangen van raamdecoratie best in de papieren lopen. Nog een reden om dit klusje eindeloos vooruit te schuiven.

Nieuwe gordijnen? Hier moet je op letten

Nu we door de coronacrisis veel meer thuis zitten dan gebruikelijk werden die oude gordijnen echt een doorn in het oog. Tijd dus voor wat nieuws! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van nieuwe gordijnen?

Tip 1: Goed meten!

Het allerbelangrijkste bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen is het opmeten. Niemand wil immers gordijnen die net te smal of te kort zijn! Met het opmeten loop je echter wel meteen tegen de eerste lastige keuzes aan: moeten de gordijnen op de grond vallen of tot het kozijn? Meet je alleen de breedte van het kozijn of moeten de gordijnen de hele muur bedekken? Ook helemaal terug zijn kamerhoge gordijnen die dus helemaal vanaf het plafond tot de vloer lopen. Kamerhoge gordijnen in een luxe stof geven je kamer een chique uitstraling, en passen perfect bij oudere panden met hoge ramen.

Tip 2: Ton sur Ton

Kamerhoge gordijnen kunnen prachtig zijn, maar ze laten niet veel licht door en zijn minder geschikt voor kleine ruimtes. Plissé gordijnen daarentegen passen in vrijwel elk interieur, en zijn perfect om de lichtinval te reguleren! Moderne plissé gordijnen kan je namelijk van zowel de boven- als onderkant openen waardoor je verschillende delen van het raam kan ‘blokkeren’. Het mooist is als je plissé gordijnen combineert met overgordijnen in een zelfde tint, maar dan net iets lichter of donkerder. Hiermee creëer je meer diepte in je kamer en het staat ook nog eens gezellig!

Tip 3: Mix & Match met accessoires

Als je dan eindelijk mooie gordijnen hebt gevonden dan is het natuurlijk het leukst als je de rest van de inrichting ook afstemt op de nieuwe aanwinsten. Kijk dus meteen of er kussentjes verkrijgbaar zijn in dezelfde kleur of koop mooie kaarsen in een bijpassende tint. Qua stoffen en kleuren mag alles tegenwoordig, dus leef je vooral lekker uit!

Nieuwe gordijnen? Hier moet je op letten!

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen: