fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

Mijn kledingkast helemaal uitzoeken

Mijn kledingkast helemaal uitzoeken

Het is er hoog tijd voor, mijn kledingkast helemaal uitzoeken. Voor mijn blog en instagram krijg ik heel wat pakketjes met kleding opgestuurd en mijn kast komt alleen maar voller te hangen. Ik stop er eigenlijk alleen items bij en haal er nooit iets uit. Ik heb nogal de voorjaarsschoonmaakkriebels en ik sla hierin mijn kledingkast niet over. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik het heb aangepakt en hoe ik mijn kast weer helemaal netjes heb gemaakt. Lees je mee?

Mijn kledingkast helemaal uitzoeken

Alles eruit!

Ja, dit geeft een gigantische bende. Ik heb gewoon letterlijk alles uit mijn kledingkast gegooid en ben toen stuk voor stuk gaan kijken naar de items. Bij ieder item heb ik mijzelf de vraag gesteld: ‘Zou ik dit nu nog dragen?’ Bij het antwoord ‘ja’ ging het kledingstuk terug de kast in en bij het antwoord ‘nee’ ging het kledingstuk in een zak. Natuurlijk zaten er ook een aantal twijfelgevallen tussen en ook die heb ik apart gelegd. Deze heb ik eigenlijk stuk voor stuk aan gedaan en mijn moeder en/of vriend om hun mening gevraagd. Uiteindelijk belandden deze items dan weer óf in de kast óf in de zak.

Geloof me, dit is echt een gigantisch tijdrovend klusje maar het werkt voor mij het beste. Het grappige is ook dat je zo weer nieuwe items in je kast ontdekt. Mijn moeder loopt al wat langer rond op deze aardbol en zei bij heel wat items: ‘Oh, dit zag je vroeger allemaal!’ Herken je dat? Op deze pagina kun je alle trends van de roaring twenties tot nu terugvinden. Mega leuk! Hier zie je inderdaad duidelijk dat de mode van nu heel veel invloeden heeft van vroeger. Wat denk je van de flared broeken uit de jaren ’70 en de plissérok uit de jaren ’80. Grappig! Zo gaat dat met trends: ze komen, ze gaan en ze komen weer.

Netjes inrichten

Zodra alle items zijn uitgezocht is het tijd om de kledingstukken weer een nieuw plekje te geven in de kast. Zo zorg ik dat alle broeken en truien weer netjes opgevouwen zijn en gesorteerd bij elkaar liggen. De items voor het hanggedeelte hang ik netjes op kledinghangers en vervolgens hang ik ze op kleur in mijn kast. Daarnaast maak ik ook onderscheid tussen zomer en winter zodat er echt structuur in zit. Na een hele middag zwoegen is mijn kledingkast uitzoeken gelukt. Ik heb weer een super nette, overzichtelijke kast. Wat een fijn gevoel!

Tip! Nog even één tip. Ik merk dat ik heel vaak items ongestreken in mijn kast hang omdat ik op dat moment even geen zin heb om te strijken. Het vervolg hiervan is dat ik die items niet pak omdat ze niet gestreken zijn en ik, op het moment dat ik het wil gaan dragen, ook geen zin of tijd heb om het te strijken. Al deze items heb ik ertussenuit gepakt en ben ik gelijk gaan strijken. Nu hangen er dus 0 ongestreken items in mijn kast en hangt alles helemaal netjes klaar om gedragen te worden!

Mijn kledingkast uitzoeken is in ieder geval goed gelukt. Ben jij al begonnen? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

  1. 15 april 2020 / 10:38

    Ik moet ook eens hoognodig mijn kast gaan doen. Even lekker opruimen en uitzoeken.

  2. 14 april 2020 / 11:48

    Heerlijk om alles op te ruimen! Leuk blog btw, ga je volgen! X

  3. 14 april 2020 / 10:24

    Goed bezig! Ik zoek mijn kast ook regelmatig uit 🙂