fbpx
59   91
101   508
137   438
95   157
60   114

De gezondheidsvoordelen van groenlipmossel

Heb je wel eens van groenlipmossel gehoord? Misschien wel, want dit bijzondere dier is de afgelopen tijd vaak onder de aandacht gebracht. Groenlipmossel is een weekdier en wordt wereldwijd gebruikt in voedingssupplementen vanwege de geneeskrachtige werking. Doordat dit weekdier ineens zo populair is geworden, wordt er veel onderzoek gedaan naar de effecten op de gezondheid. Deze zijn veelal positief: uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die dit supplement gebruiken minder last van hun gewrichten hebben. Groenlipmossel zou daarom een nuttig supplement zijn voor mensen die kampen met een reumatische aandoening, zoals artrose. 

Antioxidante werking

Een andere reden waarom veel mensen groenlipmossel kopen, is de krachtige werking als antioxidant. Ons lichaam krijgt het vaak zwaar te verduren, cellen en weefsels in ons lichaam kunnen beschadigd raken door vrije radicalen die overal om ons heen verstopt zitten. Deze vrije radicalen kunnen ervoor zorgen dat je lichaamsprocessen verstoord worden: ze vallen bijvoorbeeld belangrijke moleculen aan, zoals proteïnen en lipiden. Een antioxidant maakt deze vrije radicalen onschadelijk. Omdat Groenlipmossel vol met omega-3 zuren zit, heeft het supplement hetzelfde effect, je cellen en weefsel zullen een stuk gezonder blijven.

Positieve effecten voor de gewrichten

Naast de antioxidante werking die groenlipmossel heeft, is het supplement ook goed voor de gewrichten! Het product is erg populair bij mensen met artrose en andere reumatische aandoeningen, omdat het ontstekingen in de gewrichten verlicht of zelfs helemaal voorkomt. Een ander voordeel is dat groenlipmossel een natuurlijk product is, zonder toevoegingen. Hierdoor kent het product ook geen vreemde bijwerkingen.

Gezondheid van de hersenen

Wanneer je dacht dat alle gezondheidsvoordelen van het gebruik van groenlipmossel al benoemd zijn, heb je het mis. Want naast de antioxidante werking en positieve effecten voor de gewrichten, is groenlipmossel ook goed voor de hersenen. Het weekdier bevat namelijk DHA vetzuren, deze zuren zijn van essentieel belang om de hersenen gezond te houden. Uit onderzoek is gebleken dat bij mensen met alzheimer of dementie de DHA-levels in het bloed vele malen lager zijn dan bij een gezond persoon. Met groenlipmossel kun je deze tekorten weer aanvullen.

Heb jij weleens van de groenlipmossel gehoord? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen:

1 Reactie

  1. 8 april 2020 / 18:02

    Interessant! Had er nog nooit van gehoord.