fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Purpuz Planner 2020

Purpuz Planner 2020

Een nieuw jaar begint voor vele met goede voornemens. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt concrete goede voornemens voor mijzelf heb opgesteld maar natuurlijk ben ik van plan het jaar goed te starten. Zo minder ik, na alle feestdagen, even met alle vette happen omdat ik gewoon heel veel behoefte heb aan groente en aan fruit. Daarnaast wil ik ook graag georganiseerd starten. Eind december 2019 ontving ik de Purpuz Planner 2020 en die ben ik gelijk gaan uittesten. Is dit iets voor mij of niet? Ik laat het je weten.

Purpuz Planner 2020

Het brein achter deze planner is Clen Verkleij. Van hem ontving ik een berichtje aangezien hij nog op zoek was naar bloggers die zijn planner wilden uittesten. Sinds 1 januari 2020 ben ik officieel ‘zelfstandig ondernemer’ aangezien ik mij heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een eigen onderneming vergt een goede organisatie en dus reageerde ik enthousiast op het berichtje van Clen Verkleij. Wellicht dat de Purpuz Planner 2020 precies is dat ik nodig heb!

Purpuz is dé plek voor al je afspraken, ideeën, inspiratie, lijstjes, aantekeningen, doelen en to-do’s voor werk en privé.

De Purpuz Planner is geen gewone agenda. Naar eigen zeggen is het een planner, agenda en lifecoach in één. De planner geeft je een handvat om gedurende het jaar in kleine stapjes jouw voornemens en doelen te behalen. Op de rug van de planner dat ook niet voor niets: ‘wie in balans zijn doelen haalt, is gelukkig en succesvol.’

Zo werkt de Purpuz Planner

De planner geeft je 8 tools om je doelen te behalen en om van je droom werkelijkheid te maken. Zo verander je je droom in een planbaar doel. #soundsgreat Mocht je hier nu helemaal geen idee bij hebben dan geven ze in de planner wat voorbeelden, wel zo handig.

Maandoverzicht

Wat ik tevens ook heel handig is dat de planner een maandoverzicht en een weekoverzicht geeft. Aan het begin van de maand tref je eerst een maandplanner en vervolgens de weekplanner. Vooral het maandoverzicht vind ik een hele fijne toevoeging aangezien je zo in één oogopslag kunt zien hoe je maand er ongeveer uit gaat zien en welke ‘belangrijke’ afspraken je hebt. Ik zet hier overigens ook verjaardagen in!

Weekoverzicht

De weekagenda vind ik overigens heel erg uitgebreid. Per dag kun je namelijk ook een dagdoel, overwinning en je groei opschrijven. Dit zorgt er uiteraard voor dat je dag in dag uit bewust met je doelen bezig bent. Daarnaast kun je je wekelijkse to-do’s opschrijven, je doelen op werk- en privégebied en is er nog een creatieve ruimte voor bijvoorbeeld doodles. Iedere week tref je ook een quote om je een extra boost of inspiratie te geven.

Vragen aan jezelf 

Aan het einde van de maand zit een dubbele pagina’s waarin er ‘vragen aan jezelf’ worden gesteld. Hierin wordt je verplicht om terug te kijken naar de vorige maand en stil te staan bij hetgeen wat je al bereikt hebt. Ook dit zorgt voor een stukje bewustwording. Is je doel nog steeds duidelijk of moet hij wellicht een beetje worden bijgesteld? De vragen helpen je hierbij.

Werkboek

In de Purpuz Planner vind je ook een werkboek met een 9 stappenplan inclusief planningstips om jou nog verder te helpen je doel te behalen. Hierbij wordt je ook gestimuleerd om op te schrijven, te tekenen en/of op te plakken wat je kan. Het wordt de ‘Wall of Fame’ genoemd die je zelfvertrouwen moet geven. Grappig.

Mijn mening

Ik vind het leuk om eens een echte planner te proberen. Ik gebruik ieder jaar een agenda en blijf het nog steeds fijner om echt te plannen op papier. Schrijven doe ik overigens altijd met een potlood. Doe jij dit ook? Stel, een afspraak wijzigt o.i.d. dan vind ik het fijn om het te kunnen uitgummen zodat mijn agenda zo netjes en overzichtelijk mogelijk blijft. Tijdens het werken in deze Purpuz Planner 2020 merk ik vooral dat ik het maand- en weekoverzicht heel erg fijn vind werken. Toch is het werkboek en de vragen aan jezelf etc. niet helemaal mijn ding. Ik merk dat dit voor mij gewoon niet werkt. Toch blijf ik deze Purpuz Planner 2020 wel gebruiken als agenda en als contentplanner voor mijn blog en instagram account.

Deze Purpuz Planner 2020 kost € 34,99 en is te koop bij Bol.com (Vorig jaar was hij de nummer 1 agenda in de top 10!) Ik heb de antraciete variant maar de planner is ook verkrijgbaar in het roze. Deze kleur kost € 39,95 

Hoe plan jij het liefst?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

  1. 13 januari 2020 / 15:51

    Ik heb zelf de planner gebruikt in 2019 en ik was er echt heel blij mee en heb hem met veel plezier gebruikt.

  2. 11 januari 2020 / 19:19

    Wat een fijne planner hé! Ik heb de roze variant en ben ook erg enthousiast. 🙂

  3. 10 januari 2020 / 13:19

    Vragen aan mezelf vind ik altijd wel goed werken. Ze helpen me eraan herinneren of ik wel echt naar een doel aan het toewerken ben met waar ik op dat moment mee bezig ben, en meer 🙂 Deze planner lijkt me dus echt iets voor mij, ik ga hem onthouden voor komend jaar.