fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Ons eetgedeelte in the spotlight

Zo nu en dan vind ik het leuk om een inkijkje in ons interieur te geven. In dit artikel zet ik ons eetgedeelte in the spotlight. Op mijn blog heb je soms wel wat details kunnen terugzien op foto’s maar nooit heb ik echt ons gehele eetgedeelte in beeld gebracht. Ben jij benieuwd? Lees en kijk vooral gezellig mee.

Ons eetgedeelte in the spotlight

Inmiddels wonen wij bijna drie jaar samen. Eigenlijk is ons eetgedeelte sindsdien bijna onveranderd geweest. Zo nu en dan zet ik qua accessoires iets anders op tafel en we hebben de inhoud van de lijsten weleens veranderd maar meer dan dat eigenlijk niet. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik, tot op de dag van vandaag, nog steeds heel erg blij ben met ons eetgedeelte. Niet gek dus dat ik hem graag met jullie deel.

Toen wij ons huis kochten lag de houten vloer er al in. Hier zat echter een soort kersenkleurige lak op waardoor hij erg donker was. Tijdens de verbouwing waren we natuurlijk de meubels al aan het bestellen en dat was vrij lastig. We besloten de vloer namelijk op de schuren maar dat is een klusje wat je bijna aan het einde van de verbouwing doet. Oftewel, we moesten keuzes maken qua meubels terwijl we eigenlijk niet precies wisten hoe de vloer zou uitpakken. Gelukkig is dit helemaal goed gekomen en staat nu alles ontzettend goed bij elkaar.

De tafel heeft een robuust steigerhouten blad en een industriële, U-poot. De stoelen die hieraan staan zijn kuipstoelen bekleed met cognackleurig leer. Ook deze stoelen hebben een industriële poot en geven een heel leuk effect. Achter de eettafel hebben wij vier zwarte lijsten hangen met hierin posters van Desenio. Allemaal in zachte pastelkleuren om het eetgedeelte net iets zachter, kleurrijker en minder industriëel te maken. De hanglampen zijn zwart met een koperen detail. Wij hebben hierin drie warme ledbollen hangen. Deze hanglamp bestaat uit één deel en zit op het plafond op een mooie, zwarte rails. Dit was voor mij een vereiste omdat ik het persoonlijk niet zo mooi vind als er lampen op het plafond verbonden worden met een tussenstukje.

Op tafel heb ik altijd wel iets van accessoires staan. Toevallig ligt er nu een donkerbruin nep vachtje op en hierop staan twee pannenkoekenplanten. Eén hele grote en één stekje in een heel schattig potje op poten. Ik heb ook een tijdje twee hele leuke tafellampen op de tafel gehad en zo nu en dan vind ik een kleurrijk veldboeket ook prachtig. Met de feestdagen staat er altijd een kerststukje op tafel met lampjes en kerstballen. Ik wissel hier dus eigenlijk altijd in af. Soms zit ik op de bank, kijk ik om mij heen voordat ik het doorheb ben ik alle accessoires aan het verplaatsen en nieuwe combinaties aan het maken. Super leuk vind ik dat om te doen!

Dit was ons eetgedeelte in the spotlight. Wat vind jij van ervan?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 3 februari 2020 / 17:32

    Super mooi plekje! Heel leuk die posters aan de muur en de pannenkoekenplanten op tafel!