fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

De Clean Beauty Trend

De Clean Beauty Trend

Inmiddels run ik mijn blog 5 jaar. Wow, 5 jaar! Dat is best een lange tijd. Iedere werkdag komt er minimaal 1 artikel online om 05:00 uur en dat betekent dat ik heel wat artikels heb geschreven. Heel veel van deze artikels vallen in de categorie ‘beauty’ en nog steeds vind ik het heerlijk om nieuwe producten te testen. Uiteraard is het ook belangrijk om over bepaalde trends te schrijven en vandaar dat ik in dit artikel inga op de Clean Beauty Trend. Wil jij hier, net als ik, alles van weten? Lees dan zeker verder.

De Clean Beauty Trend

Labels zijn uit onze samenleving niet meer weg te denken. Loop maar eens een rondje door de supermarkt. Vooral de groene labels met vegetarisch, veganistisch en biologisch zijn hier op het moment erg aanwezig. Daarnaast merk je dat het een gesprek van de dag is. Zowel op de televisie, als op YouTube en in diverse kranten, magazines en blogs. Men let ontzettend goed op wat hij/zij eet en kort door de bocht zou je kunnen stellen dat we hetzelfde gaan doen met onze beauty- en verzorgingsproducten. Als je precies wilt eten waar je eten vandaan komt dan wil je uiteraard ook precies weten waar de ingrediënten in bijvoorbeeld je dagcrème vandaan komt.

De Clean Beauty Trend

Deze trend noemen we de Clean Beauty Trend 

Producten die tot deze trend behoren zijn zorgvuldig en bewust geproduceerd. Ingrediënten zoals siliconen, parabenen. sulfaten en minerale oliën zijn een voorbeeld van ingrediënten die je in deze producten niet terug zult vinden. Uiteraard zijn ook alle producten vrij van dierenproeven.

In deze trend zijn er 4 categoriën:

 • Verzorging
 • Beauty
 • Parfum
 • Haar

Douglas speelt hier goed op in en heeft een super handige index gemaakt in hun webshop waarin je, per categorie, alle Clean Beauty producten en merken terugvinden. Om je in dit artikel een klein beetje op weg te helpen geef ik je hieronder per categorie een aantal merken waar ik heel erg fan van ben en dus Clean Beauty producten in het assortiment hebben:

 • Verzorging
  • Starskin
  • Collistar
  • Milu
 • Make-Up
  • Dr. Hauschka
  • Bareminerals
  • Deborah Milano
 • Geuren
  • Zarkoperfume
  • Rituals Cosmetics
  • Le Couvent des Minimes
 • Haar
  • Weleda
  • Ahava
  • NAIF

Ik ben benieuwd of jij al op de hoogte was van de Clean Beauty Trend en of jij hier, bij het kopen van beauty- en verzorgingsproducten, op let. Zo ja? Goed bezig! Zo nee? Neem, als je de volgende keer iets koopt, eens even de moeite om door de Clean Beauty Index van Douglas te scrollen. Wellicht vind je tussen al deze fijne merken en producten precies wat je zoekt!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook nog niet 100% op de hoogte was en dat ik blij ben dat ik dit artikel nu aan het schrijven ben. Natuurlijk krijg ik 9 van de 10 producten opgestuurd en kan ik hierin zelf niet altijd sturing geven. Mocht ik zelf iets nodig hebben, dan ga ik vanaf nu absoluut proberen bewust voor de clean beauty producten te kiezen. #kleinebeetjeshelpen

Kies je dus voor een product uit deze trend, dan kies je bewust! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

 1. 3 februari 2020 / 17:32

  Ikzelf gebruik heel veel producten van Rituals en vind ze echt fantastisch!