fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Lavera Purifying Sheet Mask

Lavera Purifying Sheet Mask

Het is de feestmaand van het jaar en dat betekent dat ik graag wat me-time momentjes in plan. Dit kan op de bank zijn met een heerlijke kerstfilm op Netflix of een chillsessie in bad met heerlijke badparels en een sheetmask op. Dit laatste heb ik afgelopen maandag gedaan en daarbij probeerde ik de Lavera Purifying Sheet Mask uit. Een win-win situatie toch? Chillen en ‘werken’ aan mijn blog! Haha! Lees je mee om erachter te komen wat ik van het masker vind?

Lavera Purifying Sheet Mask

Lavera Purifying Sheet Mask

Lavera is een merk dat ik al heel lang ken. Geregeld krijg ik er iets van opgestuurd en eigenlijk is het echt een prima merk. Toch kwam ik er, tijdens het typen van dit artikel, achter dat ik nog nooit eerder een review heb geschreven over een product van Lavera. Wat stom! Tijd voor wat achtergrondinformatie van dit merk.

Het merk Lavera heeft een ontzettend breed assortiment. Ze hebben verzorgingsproducten van top tot teen maar ook make-up. Het principe van Lavera is ‘Goed voor jezelf zorgen met respect voor de natuur’. Dat kan perfect met de pure verzorgingsproducten van Lavera. Het merk gebruikt voor alle producten 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn. Daarnaast zijn de producten niet getest op dieren en grotendeels NATRUE-gecertificeerd. Sounds great, right? 

De producten van Lavera zitten eigenlijk altijd in witte verpakkingen en dat is met dit Sheet Mask niet anders. De verpakking wordt verder aangevuld met groen, oranje en zilver. Het ziet er, naar mijn mening, allemaal heel netjes en clean uit. Geen poespas, ik houd er wel van. Achterop tref je veel tekst, allemaal in het zwart. Zo lees je er over het masker zelf, de werking, de gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijst. Dik in orde!

Dit masker is een natuurlijk gezichtsmasker dat de huid intensief hydrateert, zuivert en het huidbeeld verfijnt. 

 • Green Pure Complex; een exclusieve compositie op basis van een vruchtenzym uit papaja en natuurlijke actieve stoffen die het huidbeeld verbeteren.
 • Biologisch aloë vera sap; hydrateert intensief, kalmeert en stimuleert het huidherstel.
 • Salicylzuur; werkt exfoliërend, zorgt voor een egalere huid en vermindert onzuiverheden.
 • Pepermuntextract; werkt antimicrobieel, verkoelt en verlicht huidirritatie.
 • Kamille extract; kalmeert, verzacht en werkt ontstekingsremmend.
 • Citroenmelisse; is rijk aan antioxidanten, kalmeert en versterkt de afweer van de huid.
  •  Bevat verder o.a. wilgenbast extract en sering extract.

Qua gebruik is het masker hetzelfde dan andere maskers. Aanbrengen op een schone huid, 15 minuten laten zitten, eraf halen en het overtollige product inmasseren. That’s it. 

Conclusie

Tijdens het openen van de verpakking vallen me gelijk 2 dingen op:

 1. Het masker is ontzettend doordrenkt, veel meer dan ik gewend ben van andere maskers
 2. Het masker is gigantisch groot en loopt, aan de zijkant, door tot over mijn haarlijn

Los hiervan brengt het masker makkelijk aan en voelt hij meteen ontzettend fijn en fris aan. Een lichte tinteling zorgt voor een extra relaxmomentje en toch heb ik dan ook altijd het idee dat het masker ook echt iets aan het doen is. Na de 15 minuten haal ik het masker van mijn gezicht f en masseer ik het overtollige producten in mijn huid. In de spiegel zie ik dat mijn gezicht ietwat rood is geworden maar het voelt alles behalve vervelend of branderig. Het voelt juist heel erg gehydrateerd, gevoed en fris aan. Ja! Dit is echt een heel fijn masker. Oh en extra tof, dit masker is 100% biologisch afbreekbaar. #goedbeziglavera

Gebruik jij weleens een sheet mask? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

 1. 11 december 2019 / 15:50

  Ik vond deze ook erg geslaagd! 🙂