fbpx
5   132
63   374
32   178
76   132
68   113

Mijn mening over anti-aging producten

Telkens wanneer ik een review post op mijn blog over een anti-aging product krijg ik wel minstens 1 kritische reactie. Ik begrijp eerlijk gezegd waarom. Het is wellicht ook wel een fabeltje dat we crèmes kunnen smeren ‘om rimpels als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen’. Als ze er eenmaal zitten, helpt toch geen potje meer? Hoe denk ik hierover? In dit artikel mijn mening over anti-aging producten.

Mijn mening over anti-aging producten

Ik heb een hele normale, ietwat droge huid en ik heb zelden last van onzuiverheden.. Mijn huid verzorg ik altijd ongelofelijk goed en ik doe er alles aan om mijn huid zo schoon en gehydrateerd mogelijk te houden. Ik heb dan ook een uitgebreide ochtend- en avondroutine vol met reinigende en hydraterende producten.

Inmiddels ben ik 25 jaar en ben ik ook al aan de slag gegaan met anti-aging producten. Al deze producten beloven eigenlijk hetzelfde, namelijk de tekenen van huidveroudering zoals reversibele of permanente rimpels, fijne lijntjes, huidverslapping en huidvlekken verminderen.

Letterlijke vertaling

De letterlijke vertaling van anti-aging is ‘het vertragen van het verouderingsproces’. Nog preciezer: het vertragen van de zichtbaarheid van het verouderingsproces. Verouderen doen we allemaal, het stopzetten is onmogelijk maar het vertragen behoort wel tot de mogelijkheden. Je kunt er dus niet vroeg genoeg bij zijn!

De veroudering vindt overal in het lijf plaats maar op de huid is deze het meest zichtbaar. Ik heb het natuurlijk voornamelijk over rimpels en daar worden maar weinig mensen erg enthousiast van. De oorzaak van rimpels is dat de aanmaak van jonge, elastische weefsels afneemt en vandaar dat de anti-aging producten hierin kunnen ondersteunen.

Preventief gebruiken

Heb je eenmaal rimpels? Dan kun je deze wellicht alleen ‘iets minder zichtbaar’ maken maar weg zullen ze (zonder cosmetische ingreep) nooit gaan. Vandaar dat je, naar mijn mening, de anti-aging producten preventief moet gebruiken. Oftewel, vroeg beginnen met smeren om het verouderingsproces uit te stellen. Vandaar dat ik in mijn routine nu iedere avond een anti-aging crème en oogcrème gebruik. In de hoop dat mijn kraaienpootjes en lachrimpeltjes nog even ‘onder de radar’ blijven.

Of het werkt, we gaan het vanzelf meemaken. Ik hoop het! Ik denk oprecht dat je, door erg goed voor je huid te zorgen, de komst van o.a. rimpels kunt uitstellen. Daarnaast kun je meer stappen ondernemen, zoals:

 • een gezonde levensstijl aannemen (voldoende slapen, niet roken etc.)
 • voldoende water drinken (Stay hydrated – minimaal 1,5 liter water per dag)
 • genoeg bewegen (goede circulatie van het bloed)
 • gezonde voeding (vitamines, mineralen, vezels, proteïnen etc.)

Heb je nog meer goede tips? Deel ze vooral in de comments! Oh en geef me ook even jouw mening over anti-aging producten!

Gebruik jij anti-aging producten?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

5 Reacties

 1. 16 juli 2019 / 10:02

  ik geloof er niet zo in maar gebruik het zelf wel haha, je beter een cremetje op dan een droog gezicht waardoor je nog meer rimpels ziet 😉

 2. Alexandra
  14 juli 2019 / 15:45

  Mijn oma gebruikte iedere dag oil of olaz en op haar 86ste kreeg ze nog complimenten over dat ze er nog zo jong uitzag ( voor haar leeftijd). Smeren is altijd goed, maar hoeft niet duur te zijn.

 3. 14 juli 2019 / 10:57

  Ouder worden wordt je toch wel als je nu wel of geen producten gebruikt. En de ene zal sneller last hebben van rimpels dan de anderen omdat je zit met genen. Heel leuk om jouw visie hierop te lezen. Ik ben het zeker met je eens. Het is net als een onzuivere of gevoelige huid hebben, de ene heeft heeft er wel last van en de ander heeft gewoon geluk. En er is tenslotte niks mis met ouder worden.

 4. 13 juli 2019 / 18:19

  Ik geloof wel in die producten, maar denk dat het toch ook wel voor een groot deel in je genen zit! Ik krijg op mijn voorhoofd echt al wat lijntjes doordat ik mijn voorhoofd blijkbaar heel vaak optrek, haha. Denk dat ik kan smeren wat ik wil, maar dat dat niet te voorkomen is, tenzij ik aan de botox ga ;).

 5. Willemse
  12 juli 2019 / 11:04

  Nou ja precies wat je zegt.
  Misschien dat genen tot zeker hoogte ook nog mee spelen, oh en gelukkig zijn whaha, mag je mischien (lach) rimpeltjes hebben, je uitstraling zegt meer dan een strak huidje.
  Ik smeer regelmatig met een hogere beschermingsfactor tegen de beruchte uva/uvb stralen, maar zeker niet elke dag.