fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Slechte gewoontes die ik wil afleren

Ik ben (gelukkig) nooit het type geweest dat ergens verslaafd aan is geraakt. Natuurlijk heb ik weleens een sigaretje gerookt maar dit is verre van een verslaving geweest en ik heb dan ook niet echt radicale slechte gewoontes. Toch zijn er slechte gewoontes die ik wil afleren en daar geef ik in dit artikel graag uitleg over.

Slechte gewoontes die ik wil afleren

Verslavingen zoals roken, drugs, alcohol, eten en dergelijke zijn ontzettend heftig en kunnen je leven compleet beheersen. Met deze heftige verslavingen heeft niet iedereen te maken maar met slechte gewoontes daarentegen wel. Deze kunnen groot en klein zijn maar door de jaren heen sluipen ze er vanzelf in.

De slechte gewoontes die ik wil afleren heb ik hieronder opgesomd:

 • Elke tien minuten je smartphone checken
  • Ja, ik maak mij hier absoluut schuldig aan. Ik check iets te vaak mijn telefoon en volgens mij wil ik niet eens weten wat mijn schermtijd is. Vooral, wanneer ik net s’avonds een Instagram Post heb geplaatst, zit ik continu op mijn telefoon. Echt wel even iets om aan te passen.
 • Te laat naar bed gaan en te lang in bed blijven liggen
  • Guilty as f&#ck, haha! Ik ga eigenlijk iedere avond echt veel te laat naar bed. Ik ben gewoon echt een avondmens en ben in de avond het meest productief en actief. Het vervolg is helaas dat ik in de ochtend mijn bed niet uit kan komen en de snooze-knop meerdere malen wordt ingedrukt alvorens ik echt mijn bed uitkom. Uiteraard heb ik daarna gigantische haast om op tijd op mijn werk te komen, maar dat terzijde.
 • Overal naartoe de auto pakken en te weinig bewegen
  • Sinds ik een auto heb is dit eigenlijk al een probleem en dat is dus inmiddels al meer dan 7 jaar. Wow, 7 jaar al? Anyways, sindsdien pak ik eigenlijk overal de auto voor en zelden de fiets. Ik fiets eigenlijk alleen als ik een feestje heb en dus niet wil ‘bobben’. Eigenlijk beweeg ik stiekem ook iets te weinig dus het is tijd om hier een win-win situatie van te maken.

Het zijn wellicht ‘kleine dingen’, maar toch, ik zou het graag aanpassen. Bij stoppen met roken kun je bijvoorbeeld eerst een ’tussenstapje’ maken door gebruik te maken van een e-sigaret met hierin e-liquid. Deze kun je o.a. kopen bij Smokesmarter. Bij mijn ‘slechte gewoontes’ is het iets minder rigoureus en is het eigenlijk een ‘kleine aanpassing’. Ik moet er gewoon alert op zijn en ervoor zorgen dat ze wegsluipen in plaats van ‘erin sluipen.

Mijn goede voornemens zijn:

 • Mijn telefoon niet altijd ‘in de buurt hebben’ en hiermee mijn schermtijd verminderen
 • De komende tijd uitzoeken hoe laat ik naar bed zou moeten gaan om er in de ochtend zonder moeite uit te kunnen komen. Eenmaal het juiste tijdstip gevonden? Dan dit ook echt aanhouden.
 • De auto iets vaker laten staan en meer fietsen. De eerste stap is gezet want ik heb net een nieuwe fiets gekocht. Hierdoor ga ik dus automatisch meer bewegen.

Heb jij slechte gewoontes die je wilt afleren? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. 30 juni 2019 / 13:24

  Somige dingen zijn echt herkenbaar bij me zelf.

 2. 28 juni 2019 / 19:55

  Wat leuk om te lezen! Ik zit er ook over na te denken om een fiets aan te schaffen en wat vaker te gaan fietsen. Verder kan ik zo eigenlijk niet iets bedenken waar ik écht mee wil stoppen.

 3. 28 juni 2019 / 16:37

  Die eerste is voor mij ook een lastige ?