fbpx
68   454
122   417
93   153
58   111
279   838

Het uitzoeken van een nieuwe bank

Als je voor het eerst gaat samenwonen zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken en natuurlijk die je moet aanschaffen. Een bank is daarbij natuurlijk een onmisbaar item en het uitzoeken van een nieuwe bank is eigenlijk zo makkelijk nog niet. Hoe hebben wij dit gedaan?

Het uitzoeken van een nieuwe bank

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden maar het uitzoeken van een nieuwe bank is ons goed afgegaan. Na een gigantische zoektocht online vonden we een prachtige collectie banken en was het tijd om daadwerkelijk naar de winkel te gaan om de knoop door te hakken. Tot nu toe ben ik nog steeds ontzettend blij met onze keuze en zou ik onze bank zo weer opnieuw kopen. In dit artikel neem ik je mee in het stappenplan dat wij hebben gevolgd.

Stap 1: 

Een goed formaat voor de ruimte. Dat is natuurlijk altijd heel lastig te bepalen. Het liefst zet je iedere bank even neer in je woonkamer om te kijken of hij leuk staat en niet te groot of te klein is. Dat kan helaas niet en dus moet je het voornamelijk hebben van je inlevingsvermogen. Ik vond het vooral belangrijk dat het formaat perfect was en daarvoor heb ik drie checks gedaan.

 • een programma gedownload waarin je de ruimte en de bank kunt tekenen. (een soort Sims, haha!)
 • uiteraard alles uitgemeten met het goodold meetlint
 • het formaat van de bank uitgeknipt in karton en dit in de ruimte gelegd

Stap 2: 

Een rechte bank met bijvoorbeeld een fauteuil of een hoekbank? Bij de vorm van onze woonkamer waren we er al snel uit dat het een hoekbank moest worden. Of eigenlijk een driezitter met een longchair hieraan. Bij onze bank zit deze, gezien vanaf het vooraanzicht, links. Je kunt uiteraard wel raden dat dit mijn favoriete hoekje is!

Stap 3: 

De materiaalkeuze, niet heel onbelangrijk. Tijdens het uitzoeken van meubels wisten wij al dat wij vrij snel een kitten en een pup zouden aanschaffen en dat is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden qua materiaal. Wij hebben gekozen voor een lederen bank met een ruw leer zodat je hier niet snel krassen op ziet. Daarnaast kun je leer natuurlijk heel makkelijk afdoen met een doekje en dat is wel zo fijn met twee diertjes in huis.

Stap 4:

De kleur van de bank is natuurlijk een kwestie van smaak. Hierin moet je voornamelijk gewoon kijken wat je zelf mooi vind en wat goed staat bij de rest van de meubels. Heel lastig!! Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een chocoladekleurige bank die heel mooi staat bij onze zwarte industriële meubels en houten vloer. Ik vind bijvoorbeeld een grijze bank of zelfs een okergele bank ook heel tof maar uiteindelijk moet je natuurlijk wel kiezen voor het complete plaatje.

Stap 5:

Er zijn zoveel verschillende soorten banken. Je hebt echt van die zware plofbanken of juist wat stijvere lederen banken. Ik wilde al snel een bank op pootjes om ervoor te zorgen dat het niet zo’n gigantisch object is in de woonkamer. Pootjes zorgen toch voor een wat luchtigere look. Daarnaast wilde ik geen hoge armleuning omdat ik echt wel belangrijk vind dat een bank gewoon lekker zit en lekker ligt. Comfortabel en relaxed maar niet zo’n plof/wegzak bank. Snap je het nog?

Hierbij mijn stappenplan voor het uitzoeken van een nieuwe bank. Zoals al vermeld heeft het bij ons heel goed geholpen en hebben wij een perfecte keuze kunnen maken. Heb jij ook net een nieuwe bank of ben je eigenlijk wel weer toe aan een nieuwe? Oh en heb je nog tips, drop ze vooral hieronder in de comments! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

 1. 29 juni 2019 / 12:08

  Wij hebben 4 jaar een nieuwe zetel. Heel tevreden van het model maar de stof is helemaal niet onderhoudsvriendelijk. Leuk om te lezen!

 2. 28 juni 2019 / 16:35

  Dat zijn allemaal goeie tips! Wij hebben sinds 2 jaar eentje, maar wil eigenlijk al wel weer een nieuwe ?

 3. 28 juni 2019 / 10:31

  Leuke tips! Bij ons ging het gelukkig heel makkelijk met de bank uitzoeken. De eerste die wij probeerden zat perfect, had precies het juiste formaat én de juiste kleur. Dat was wel heel veel geluk haha 🙂