fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Een weekendje weg bij Erfgoed Bossem

Mijn verjaardag is op 5 april en hiervoor kreeg ik van mijn vriend een verrassingsweekend weg. Ik wist wel ongeveer waar we naartoe zouden gaan maar zeker niet van de hoed en de rand. De datum was destijds al geprikt en afgelopen zaterdag was het zover. Tijd voor een weekendje weg bij Erfgoed Bossem.

Een weekendje weg bij Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem ligt in Lattrop-Breklenkamp (vlakbij Almelo en Hengelo). Vanaf onze woonplaats is dat ongeveer 2 uur rijden en, gezien het prachtige weer, besloten wij met de motor te gaan. Het was een prachtige rit hiernaartoe en onderweg hebben wij heerlijk geluncht in Deventer.

Rond 15:00 uur reden wij het erf op. De keuze wat betreft de accommodatie bewijst wel weer hoe goed mijn vriend mij kent. Een prachtige boerderij, midden in de natuur met heel veel dieren. Ja, dat vind ik dus echt fantastisch!

Op het erf staan een aantal mega leuke sterrenkubussen en één daarvan was onze plek voor het weekend. Het is een heel leuke vierkanten houten huisje dat mega knus is ingericht. Op het dak zit een flinke koepel waar je, bij heldere nacht, kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

Op het terrasje hebben wij eerst genoten van een biertje en een rosétje. Even ‘acclimatiseren’ na, toch wel, een flinke motorrit inclusief zadelpijn. Vervolgens zijn we de boerderij gaan verkennen en zijn we uiteraard gestopt bij alle dieren. Mega leuk!! Oh en er was een bruiloft gaande, stiekem natuurlijk ook wel erg leuk om te zien.

De boerderij heeft een prachtig terras en hier was het om 19:00 uur tijd voor een Twents table d’hôte. Dit is een vier gangendiner en hierin proef je onder andere biologisch rundvlees van de eigen boerderij en andere fijne kwaliteitsproducten uit de nabije omgeving. Ons diner bestond uit een gazpacho als amuse, een zalmtartaar als voorgerecht, een lamsrack als tussengerecht, ribeye (van eigen boerderij) als hoofdgerecht en een stroopwafelpannacotta als nagerecht. Geloof me, dit smaakte voortreffelijk!

Het leuke van deze table d’hôte is dat je gewoon met alle gasten aan één grote tafel zit. We raakten gezellig in gesprek en hebben uiteindelijk, na het diner, nog uren na zitten borrelen op het terras. Het was daar overigens ook de perfecte zomerse avond voor! Uiteindelijk zijn we, flink wat biertjes en rosétjes later, heerlijk in slaap gevallen onder de sterrenhemel. Want jawel, het was prachtig helder en er waren super veel sterren te zien!!

Zondagmorgen, heerlijk ontwaken in onze knusse sterrenkubus. Voor de deur stond een picknickmand helemaal gevuld met allemaal lekkers. Koffie, thee, verse kersen/appelsap, vloerbrood, krentenbrood, croissantjes, divers beleg, vers fruit, yoghurt.. alles erop en eraan! Hier hebben we goed van genoten op het terrasje van de sterrenkubus.

Op het erfgoed zelf bevind zich een prachtig wandelgebied langs de weilanden en o.a. ook een kikkerpoel. Na het ontbijt hebben wij bij de receptie gevraagd of wij wellicht wat later mochten uitchecken en gelukkig was dit geen probleem. Na het ontbijt hebben we hier dan ook nog lekker gewandeld.

Hierna was het toch echt tijd om het warme motorpak aan te trekken en weer op de motor te springen. Het was overigens natuurlijk nog best een stukje terug. In Twente hebben we, vooral in het begin, alle binnendoor wegen gepakt. Wauw, wat kun je hier fantastisch motorrijden zeg!! Verder hebben we op de terugweg geluncht in Arnhem en toen was het toch echt tijd om huiswaarts te keren.

Eenmaal terug stond er overigens nog een heerlijke BBQ op ons te wachten bij mijn schoonouders, dus daar konden wij direct weer aanschuiven. Ook zeker geen straf! We hebben een fantastisch weekend gehad. Mocht je nog op zoek zijn naar een landelijke maar zeer originele verblijfplaats in Twente, neem dan zeker een kijkje bij Erfgoed Bossem. Wij vonden het er echt fantastisch!

Wat heb jij gedaan afgelopen weekend? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

5 Reacties

 1. Frank Brunninkhuis
  24 juni 2019 / 21:03

  Mooi dat jullie hebben genoten in ons schitterende dorp en omgeving.De Bakker uit Lattrop

 2. 24 juni 2019 / 16:29

  Wat een heerlijk weekendje, genieten!

 3. 24 juni 2019 / 13:51

  Het ziet er zo leuk uit daar. Echt prachtig. Leuke foto’s heb je gemaakt.

 4. 24 juni 2019 / 08:33

  Wat leuk! Dit adres ga ik opschrijven! En Arnhem! Mijn stad!