fbpx
20   49
95   164
130   238
109   235
84   285

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

De trend van het ‘zilver’ haar is een tijdje geleden begonnen maar is zeker nog in volle gang. Pinterest heeft een stijging van maar liefst 879 procent genoteerd bij de zoekterm ‘grijs haar’. Geloof me, dan kun je 100% spreken van een trend. Kruidvat speelt hier leuk op in en lanceert een Silver Haarverzorgingslijn. Ben jij benieuwd of deze gloednieuwe Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn echt werkt? Lees dan mijn artikel!

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

Celebrities als Lady Gaga, Ellie Goulding en verschillende Kardashians gaven ‘grijs haar’ enkele jaren geleden, op de catwalk, iets glamoureus. Inmiddels zie je het grijze haar overal op de straten en is het allang geen taboe meer. Zoals Kruidvat zelf zegt: Dare to go Grey! 

De haarverzorgingslijn van Kruivat bestaat uit de volgende 4 producten:

 • Kleurshampoo Wash in Wash out Silver
 • Shampoo Silver
 • Crèmespoeling Silver
 • Haarmasker Silver

Uiteraard is een zilvershampoo bedoeld om de gele gloed uit het haar te halen en het haar een mooie zilveren glas te geven. Ik heb deze Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn stap voor stap gevolgd.

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

Kleurshampoo Wash in Wash out Silver

We trappen af met een kleurshampoo. Het is een Wash In Wash Out en hij corrigeert de ongewenste gele kleurtonen. Je verdeelt deze kleurshampoo met je handen over vochtig haar en laat hem 5 minuten inwerken. Hij houdt tot 3 wasbeurten. Let op: het is geen permanente haarkleuring maar echt een kleurshampoo. Eigenlijk een soort spoeling.

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

Shampoo Silver

Deze zilvershampoo werk je in op vochtig haar en je laat het schuim ongeveer 5 minuten inwerken. Deze shampoo verwijdert de gele gloed uit het haar en reinigt en verzorgt tegelijkertijd je haar. Je kunt deze shampoo overigens prima afwisselen met een andere shampoo.

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

Crèmespoeling Silver

Bij een shampoo hoort natuurlijk een crèmespoeling. Ik was mijn haar overigens echt nooit met alleen shampoo. Bij mij is een crèmespoeling echt een must. Je brengt deze aan nadat je je haar hebt gewassen met de shampoo en laat hem eventjes intrekken. Je merkt hierbij al meteen dat je haar een stuk zachter wordt.

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

Haarmasker Silver

Als finishing touch is er dit haarmasker. Deze gebruik je na de conditioner op handdoekdroog haar en je kunt hierbij eigenlijk zelf bepalen hoe lang je het masker laat intrekken. Kruidvat raad minimaal 5 minuten aan en voor extra verzorging 10 minuten. Ik ben gegaan voor de tweede optie. Het masker is verrijkt met amandelolie voor de extra verzorging.

Wash in Wash out – Shampoo – Conditioner – Haarmasker

Op deze foto zie je links mijn haar voor het gebruik van deze lijn en rechts mijn haar na het gebruik van deze Silver Haarverzorgingslijn. Zoals je ziet is inderdaad de gele gloed minder en zie je een wat meer koele, zilveren glans in mijn haar.

Kruidvat Silver Haarverzorgingslijn

Conclusie

Leuk om deze lijn van Kruidvat uitgebreid te testen. Als je kijkt naar de voor- en na foto dan zie je zeker verschil. Ergens had ik wat meer verwacht van de Wash In Wash Out Shampoo maar verder ben ik eigenlijk niet teleurgesteld. Ik zie inderdaad dat de warme gloed in mijn haar minder is en dat de zilveren gloed naar voren is gekomen. Ik ga deze lijn de komende tijd vaker gebruiken en wellicht dat het effect dan nog wat meer wordt.

Eén heel klein nadeel vind ik wel dat mijn haar van de kleurshampoo en de normale shampoo heel droog wordt. De crèmespoeling en het masker zijn een absolute must! Daarbij komt weer wel één voordeel en dat is dat mijn haar, na het gebruik van deze 4 producten, echt prachtig glanst.

 • Kleurshampoo Wash in Wash out Silver kost € 1,99
 • Shampoo Silver kost €2,49
 • Crèmespoeling Silver kost €2,49
 • Haarmasker Silver kost € 2,99
  • Uiteraard zijn deze vier producten te verkrijgen bij Kruidvat.

Gebruik jij weleens zilvershampoo?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

6 Reacties

 1. 13 mei 2019 / 22:26

  Ik heb het niet meer nodig, maar toen ik nog balayage in mijn haar had, gebruikte ik regelmatig de zilvershampoo van Kruidvat. Werkte altijd als een van de beste! Die van Lee Stafford is ook fijn. 🙂

 2. 11 mei 2019 / 11:13

  Wat ziet dat er goed uit !

 3. 10 mei 2019 / 17:22

  Ik heb altijd dreadlocks gehad en geef zelf de voorkeur aan een shampoo zonder SLS, omdat dit ook de hoofdhuid enorm uitdroogt.

 4. 10 mei 2019 / 12:00

  Echt heel fijn spul!!
  Ik gebruik de shampoo al een hele tijd
  Leuk artikel !!!

 5. 10 mei 2019 / 10:48

  Wow dat werkt goed!

 6. 10 mei 2019 / 09:45

  Ik vind het bijna jammer dat ik donkerbruin haar heb, want zo’n zilveren gloed is echt prachtig! ♥