fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

De mooiste bollenvelden in Nederland

Op Instagram zijn de prachtige foto’s in de bollenvelden niet meer weg te denken. Ik was er nog nooit geweest en ik wilde er heel graag naartoe. Samen met een goede vriendin besloot ik gisteren naar het westen van het land te rijden. Op zoek naar de mooiste bollenvelden in Nederland. In dit artikels geef ik je tips + een adres voor een prachtig veld vol roze, witte en paarse hyacinten.

De mooiste bollenvelden in Nederland

Op internet zijn we natuurlijk gaan zoeken naar de juiste locaties. Hier komen al snel plaatsen naar voren zoals Lisse en Sassenheim. Uiteraard is Lisse het meest bekend vanwege de Keukenhof. Beide zijn wij totaal niet bekend in deze regio dus we besloten ‘maar een eindje raak te rijden’. Overigens wel via Mediamarkt, want hier moest ik nog even snel een cadeau halen.

Wat hebben wij een fantastische dag uitgekozen zeg! Hoe heerlijk was het gisteren? De ultieme lentevibes! Mijn vriendin rijdt ook nog eens een Fiat 500 cabrio, dus; dak open en gaan. Uiteraard lag de hele kofferbak vol met leuke outfitjes en verschillende accessoires; op naar de bollenvelden.

Bollenvelden in Lisse

Ik moet eerlijk bekennen, het was best even een flinke zoektocht. Er zijn heel veel prachtige velden met onder andere gele narcissen en rode tulpen maar veel van deze velden liggen op plekken waar je met de auto niet zomaar kunt stoppen of waar zelfs een hele brede sloot tussen ligt. Logisch uiteraard, de boeren zijn zuinig op de bollen. Het was dus even rijden maar uiteindelijk hebben we de perfecte plek gevonden!

De foto’s hierboven zijn genomen in een prachtig veld vol met paarse, roze en witte hyacinten. Hoe prachtig? Voor ons was dit echt precies wat we zochten. Oh en de geur van zo’n veld? Echt heerlijk! Dit bollenveld vind je op de Loosterweg Zuid in Lisse. Vlakbij Sportpark Ter Specke aan de Spekkelaan. Het is een veld waar je makkelijk de auto kunt parkeren, prima op kunt lopen met een mooie achtergrond. Precies wat je zoekt dus! (Note: Respecteer wel de boer, blijf netjes op de paadjes tussen de bloemen in, en pas goed op dat je ze niet vertrapt.)

Beachclub O in Noordwijk aan Zee

Na het maken van een paar honderd foto’s was het lunchtijd. Geloof me, we rammelden van de honger! We besloten vanuit Lisse naar Noordwijk aan Zee te rijden om bij Beachclub O. een heerlijke lunch te nuttigen. Afgelopen vrijdag was ik jarig en ik werd door mijn vriendin getrakteerd. Super lief!

Als aperitief namen we 6 oesters. Deze waren heerlijk fris door de frambozenazijn en de citroen. Als lunchgerecht namen we beide de Ceaser Salad met Gamba’s en uiteraard een glas rosé. Jeetje, wat was dit goed vertoeven zeg aan het strand. Ik heb er zo onwijs van genoten!

Op de terugweg was het tijd voor een outfit change. Ik wilde namelijk nog één lookje op de foto hebben en deze schoten we bij een oude, mooie kerk. Uiteraard kun je van allebei de lookjes nog een uitgebreide OOTD verwachten op mijn blog. De eerste zal morgen al verschijnen. Houd overigens ook zeker mijn instagram (@lindseybeljaars) in de gaten. Mijn feed begint langzamerhand prachtig roze te kleuren.

Eenmaal thuis waren we moe maar ontzettend voldaan. Wat heb ik genoten van dit dagje uit met mijn vriendin! De bollenvelden in Nederland vond ik nog mooier dan gedacht en ik gok dat ik vanaf nu ieder jaar een bezoekje ga brengen. Het is echt de moeite waard. #bestsundayever

Heb jij de bollenvelden in Nederland weleens bezocht? Heb jij nog goede tips qua locaties? 

Volg je mij al op InstagramBloglovin’?

 

Delen:

15 Reacties

 1. 14 april 2019 / 15:09

  Wauw! Wat een prachtige foto’s allemaal, ik ben stiekem toch een beetje jaloers. Het eten zou mij wat minder passen maar je hebt vast een prachtige dag gehad!

 2. 10 april 2019 / 10:37

  Echt prachtig hè?! De keukenhof staat nog eens hoog op mijn verlanglijstje, maar de drukte ernaartoe en in de keukenhof zelf houdt mij een beetje tegen.

 3. 10 april 2019 / 09:44

  Oooh wauw wat een prachtige foto’s bij de bloemen velden de kleuren zijn echt super mooi! Het ziet eruit als een heerlijk dagje genieten.

 4. 9 april 2019 / 20:27

  Jaa wat mooi! Ik ging vorig jaar ook langs de bloemenvelden, zo mooi! Je hebt prachtige foto’s gemaakt!

 5. 9 april 2019 / 14:05

  Ziet er prachtig uit! Jammer dat het voor mij zo ver rijden is want ik zou het ook wel eens willen zien. En een drankje of hapje achteraf aan het strand mag ook altijd.

 6. 9 april 2019 / 12:43

  Echt prachtig! Maar ik zou niet tussen de bloemen gaan staan, dan kunnen ze ziek worden! Geeft natuurlijk wel de beste plaatjes.

 7. 9 april 2019 / 10:38

  ik woon in deze regio, dus deze plaatsen ken ik goed, ik ken er zelfs nog veel meer. Wat ik je even mee wil geven: die bollen zijn d einkomsten van de kwekers, kan je je voorstellen dat ze ech thelemaal niet blij worden van al die instagrammers die hun velden in lopen om een foto te maken?? Ook nie teven, ook niet een paar passen?

  • Yvonne
   9 april 2019 / 15:45

   Sterker nog: dit is vorige week elke dag op het nieuws geweest!
   De kwekers lijden tienduizenden euro’s verlies per jaar (per kweker!) omdat mensen het leuk vinden om foto’s van zichzelf te maken tussen de bloemen. Die ene opmerking die je erover maakt in je blog maakt het alleen maar erger omdat je daarmee aangeeft dat je het wéét…en het vervolgens toch doet.

   • 9 april 2019 / 16:10

    Ik vind het goed dat jullie hier over beginnen. Er waren heel veel velden waar je niet eens op kon, met hekken etc. en dit hebben wij allemaal gerespecteerd. Daarnaast zijn er ontzettend veel mensen die gewoon vrolijk aan het rondlopen zijn in de velden, nog niet te beginnen over honden en kinderen. Ik zou het fijn vinden als jullie mij geloven dat hier juist met heel veel respect en voorzichtigheid mee om is gegaan. Anders had ik deze foto niet gepost. Daarnaast lijkt het erg alsof ik ‘er midden in sta’ , maar ook hier is iets slimmer mee om gegaan. Dus, zo kort door de bocht als het hier is geschetst, is het niet gedaan.

 8. 9 april 2019 / 10:19

  Wat een heerlijke dag! Ik ben dol op de geur van hyacinten daar zou ik graag eens naartoe gaan!

 9. 9 april 2019 / 10:10

  Eigenlijk is het nog leuker om een weekendje hier in de buurt te boeken en dan met de fiets gewoon lekker te gaan touren! Je hebt namelijk echt nog veel meer plekken in Lisse, Hillegom en de kleinere dorpjes ertussen waar je prachtig foto’s kunt maken. Of gewoon een dagje Keukenhof 🙂

 10. 8 april 2019 / 22:08

  Leuk dagje uit zo! Ik ben er ook nog nooit geweest, maar het lijkt me wel leuk om nog eens te zien.

 11. Véronique
  8 april 2019 / 10:00

  Prachtige foto’s, leuke blog

 12. 8 april 2019 / 09:57

  Wat een heerlijke dag moet dat zijn geweest! De foto’s vind ik ook prachtig!

 13. 8 april 2019 / 09:45

  Wauw linds, dat ziet er uit als een heerlijk dagje! Ik wil oooook ?