fbpx
117   136
51   189
45   98
13   192
66   390

Custom-blend huidverzorging met Clinique iD

Clinique iD

In New York zag ik het werkelijk overal; de gloednieuwe Clinique iD. Clinique noemt het ‘de nieuwste skincare revolutie’. In dit artikel vertel ik je alles over het systeem van deze Clinique iD. Let’s go! 

Clinique iD

Clinique iD

Custom-blend huidverzorging met Clinique iD

Clinique is een merk dat we, denk ik, allemaal wel kennen. Ik heb er al heel veel skincare van geprobeerd en ik kan oprecht zeggen dat dit één van mijn favoriete merken is. Uiteraard was ik gelijk mega excited toen ik hoorde van dit gloednieuwe custom-blend hydratatiesysteem. Ik dacht meteen; ‘Hoe geniaal?’ Natuurlijk is het dan extra leuk dat ik de kans krijg producten te kiezen en te proberen.

Clinique iD

Sinds 1968 bestaat het 3-stappen systeem van Clinique. Destijds werd dit een ‘custom fit skincare ritueel’ genoemd en Clinique vond het hoog tijd voor een 2.0 versie voor de moderne consument. Met deze Clinique iD krijgt de gebruiker de kans om de perfecte huidverzorging zelf op maat te maken naar gelang huidtype en huidzorg.

De nieuwe, speciaal ontworpen verpakking geeft exact de juiste hoeveelheid per pompje. Je krijgt 90% hydratatie en 10% geconcentreerde actieve werkstoffen in een aparte cartridge. Zo wordt het ongelooflijk simpel om de huid zowel te verzorgen als te behandelen met Clinique iD.

Clinique iD

Het systeem is eigenlijk heel erg simpel en bestaat uit, wederom, 3 stappen.

 1. Kies de Dramatically Different Moisturizer Hydratatie Basis
 2. Kies de Active Cartrigde Concentrate
 3. Voeg je cartridge toe aan de basis

Clinique iD = 3 basis x 5 cartridges = 15 combinaties

 

Clinique iD

De Dramatically Different Moisturizer Hydratatie Basis

Er zijn in totaal 3 verschillende basissen te kiezen:

 • Hydrating Jelly
  • lichte en frisse waterachtige textuur is geschikt voor alle huidtypes
 •  Lotion+
  • zijdeachtige verzorging is geschikt voor de Zeer droge tot Droge-Gecombineerde huidtypes
 • Oil-Free Gel
  • lichte, lotion-gel textuur die helpt de vettere huid in balans brengen en verfrissen

Ik heb gekozen voor de derde variant, de Oil-Free Gel. Deze basis geeft een onmiddellijke hydratatie met een combinatie van ingrediënten zoals Hyaluronzuur en Glycerine. Hij versterkt de huidbarrière en helpt het goede, zoals vocht, binnen te houden en het slechte, zoals luchtvervuiling, buiten te houden. Het is een hele fijne, lichte crème die heel makkelijk intrekt.

Ben je benieuwd naar de Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly? Lees dan zeker mijn uitgebreide review.

Clinique iD

De Active Cartrigde Concentrate

 • Fatigue (oranje)
  • huid wakker maken en tekenen van vermoeidheid verminderen
 • Lines & Wrinkels (paars)
  • huid gladder en voller maken en lijntjes en rimpels opvullen
 • Uneven Skin Tone (grijs)
  • de teint egaler en helderder maken
 • Pores & Uneven Skin Texture (blauw)
  • de zichtbaarheid van poriën reduceren en de huidstructuur zo
   verbeteren dat de huid frisser en helderder is
 • Irritation (groen)
  • de gevoelige huid kalmeren en verzachten

Ik heb gekozen voor de oranje variant, oftewel ‘Fatigue’. Deze cartridge bevat pure, geconcentreerde percentages Taurine en andere actieve ingrediënten die de huid wakker maken. Voor een energiekere, frissere, stralendere huid waarin de tekenen van vermoeidheid verdwijnen.

Clinique iD

Clinique iD

Clinique iD

Na het kiezen van de basis en de cartridge zit er nog maar één ding op. De doorzichtige, plastic koker van de cartridge afschuiven, de witte dop van de basis afdraaien en simpelweg de cartridge op de basis draaien. Dit spreekt eigenlijk allemaal voor zich en is heel gemakkelijk te doen. Hierna was het tijd om deze Clinique iD eens uitgebreid te testen.

Clinique iD

Clinique iD

Conclusie

Met 15 combinaties is het natuurlijk best lastig om een keuze te maken. Ik heb mij dan ook goed ingelezen en echt gekeken naar wat mijn huid nodig heeft. Uiteindelijk kan ik oprecht zeggen dat ik ontzettend blij ben met de combinatie die ik heb gekozen bij de Clinique iD. Ik gebruik mijn combinatie iedere ochtend en avond en mijn huid reageert er ontzettend goed op. Hij voelt gedurende de dag gehydrateerd aan zonder vettig te voelen. Daarnaast voelt het fris en trekt de substantie vlot in. Eigenlijk heb ik er niets op aan te merken. I think I’ve found the perfect match! 

De Clinique iD Basis + Cartridge bevat in totaal 125ml. en kost € 54,50 en is o.a. te koop bij Douglas. Deze Clinique iD producten zijn op allergieën getest, 100% parfumvrij. Zonder parabenen, ftalaten en parfum.

Heb jij al gehoord van deze persoonlijke, custom-blend huidverzorging?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

13 Reacties

 1. Inge
  7 april 2019 / 18:19

  Wat fijn dat je dit kunt combineren naar je persoonlijke behoefte. Klinkt echt super

 2. 5 april 2019 / 14:44

  Deze producten wekken wel mijn interessse! Heel nice

 3. 5 april 2019 / 14:29

  Wat fijn dat er zoveel combinaties zijn! Ik heb een heel vette huid en probeer er dus niet teveel op te smeren, maar ik zie nu dat ze ook een variant voor de vette huid hebben dus die ga ik misschien eens proberen πŸ™‚

 4. 5 april 2019 / 14:29

  Dat zijn veel combinaties die je kunt maken. Toch eens verder induiken.

 5. Jouvence.nl
  5 april 2019 / 12:38

  Clinique heeft zulke fijne producten! Wel lastig kiezen lijkt me πŸ˜‰

 6. 4 april 2019 / 17:37

  Keuzestress :-). Maar idd, Clinique is een fijne productlijn.

 7. Willemse
  4 april 2019 / 16:50

  Super van Clinique
  Wel lastig kiezen hoor

 8. 4 april 2019 / 14:50

  als er zoveel combinaties mogelijk zijn, lijkt het me heel moeilijk om de juiste combinatie te kiezen. Ze zouden eigenlijk een totaalpakket moeten hebben waarin iemand met monsterverpakkingen de voor haar ( of hem) juiste combi kan kiezen.

  • 5 april 2019 / 13:33

   Interessant product! Ik had een kleine variant van die jelly gekocht. Als die op is ga ik kijken of dit ook wat voor me is.

 9. Lindsy
  4 april 2019 / 06:23

  Ze kosten per stuk 54.50 (volgens mij 56.50 zelfs.)
  Dus je bent over de 100 euro kwijt voor een creme!!!
  Jammer.

  • 4 april 2019 / 09:52

   Hi Lindsy,

   Waar heb je dit gelezen? Dit is namelijk niet het geval hoor.
   Kijk maar eens op de site van Clinique zelf.
   Selecteer een basis + cartridge en kijk maar naar de prijs in het winkelmandje πŸ˜‰

   Ik hoor het graag van je!

   Groetjes Lindsey