fbpx
105   191
100   187
79   260
113   240
121   281

Tijd om de tuin lente-proof te maken

Dag donkere, koude winter. Ik ben er helemaal klaar mee! Het mag van mij nu ook stoppen met de kou en de regen, de temperatuur mag omhoog en de zon mag wel weer gaan schijnen. Kom maar op met die lente, ik ben er echt aan toe. Ik vind het dan ook de hoogste tijd om de tuin lente-proof te maken!

Tijd om de tuin lente-proof te maken

Ik heb een soort ‘codewoord’ voor het lente-proof maken van mijn tuin en dat is kleur. Het maakt me niet uit welke kleur, als het maar vrolijk is en lente uitstraalt. Ik ga deze kleur in mijn tuin op die manieren creëren, namelijk:

1. Bloemen en planten

Dit is denk ik de belangrijkste stap. Na de winter is alles dood en dor en de kleur is dan ook ver te zoeken. Tijd voor nieuwe planten en bloemen, lekker groen en kleurrijk. In mijn huis heb ik heel veel planten staan en dus is het tijd om deze lijn naar buiten door te trekken. Ik heb mijn oog laten vallen op de stokroos, een muurbloem die de hoogte ingroeit en hierdoor dus een erg speelse touch aan de tuin geeft. Daarnaast hebben wij een aantal struiken in de tuin maar wil ik hier graag een hortensia bij zetten. Deze zijn er natuurlijk in verschillende kleuren maar ik zit te denken aan de roze variant.

2. Kussens

Onze loungeset kan ook wel een touch of colour gebruiken. Tijd dus om deze een klein beetje te pimpen met kleurrijke kussens. Ik wil een klein beetje dat bohemian/festival sfeertje neerzetten en daarvoor vind ik kussens perfect. Daarnaast ziet een loungeset er met extra kussens alleen maar nog gezelliger en knusser uit en nodigt het uit voor gezellige zomeravonden buiten! Klinkt goed toch?

3. Accessoires

De laatste stap voor nu zijn de accessoires. Ik zit zelf te denken aan toffe lantaars onder de veranda met hierin mooie, gekleurde kaarsen. Natuurlijk vooral voor de sier, puur als accessoire. Daarnaast lijkt het me leuk om onder de veranda van die lichtslingers, met gekleurde cottonballs eraan, te hangen. Dat de tuin in de lente en zomer gewoon weer echt een heerlijk, gezellig plekje is waar we lekker kunnen blijven hangen.

Oh, men! Je hoort het al, ik heb zo-veel zin in de lente! Het is gewoon echt Tijd om de tuin lente-proof te maken. Overigens nog een tip; Tuincentrum Koeman. Een tuincentrum met tuinartikelen, planten, zaden én bloembollen die je online kunt bestellen. Mega ideaal! 

Is jouw tuin al lente-proof?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

5 Reacties

 1. 25 februari 2019 / 07:20

  Leuk!!
  Krijg je weer helemaal zin in he???

 2. 24 februari 2019 / 18:00

  Ooo zo leuk, ik heb ook zo veel zin in de lente! Ik ga morgen lekker in de tuin rommelen, en als het mogelijk is daarna lekker met een boek het zonnetje in.

 3. Véronique
  23 februari 2019 / 22:27

  Met dit mooie weer begint het wel te kriebelen maar ik wacht nog even. Al kan onze druiven struik wel al een snoeibeurt gebruiken

 4. 20 februari 2019 / 14:35

  Love it! Ik heb vorig weekend lekker in de tuin gewerkt. Alle bladeren opgeveegd en de loungeset weer naar buiten. Ik mis nog wat leuke bloemen en wil ons loungehoekje nog iets gezelliger maken.

 5. 20 februari 2019 / 11:08

  Gezellig! Ik ben nog niet aan de tuin begonnen aangezien het deze week nog steeds af en toe vriest haha. Zodra het warmer word ga ik er zeker mee bezig 🙂