fbpx
96   171
49   181
31   69
68   138
25   273

Fulltime bloggen in 2019

Wow! Ik blog inmiddels alweer bijna 4 jaar. Op 21 maart om precies te zijn. Ik weet nog goed dat ik destijds heel veel blogs las en volgde en op een dag dacht; ‘Dit wil ik ook!’ Mijn passie voor schrijven en fotografie bijeen brengen op een blog. Hoe tof is dat? Is het nu, 4 jaar later, tijd voor Fulltime bloggen in 2019 of toch niet?

Fulltime bloggen in 2019

Mijn blog begon absoluut als een hobby. Ik vond het destijds ontzettend leuk om andere blogs te lezen en wilde niets liever dan zelf ook een blog starten. Tijdens mijn HBO opleiding ben ik mij gaan verdiepen in alles wat erbij kwam kijken. Na uren zwoegen stond mijn site online en was het tijd om te beginnen aan mijn eerste artikel.

Het begin

In het begin vond ik dit ongelofelijk ongemakkelijk. Niemand hoefde er echt iets van te weten en ik deed het echt puur voor mijzelf. Toch merkte ik al snel dat mijn blog opgepikt werd en dat mijn bezoekersaantal aan het groeien was. Dit gaf mij zoveel positieve energie! Ik weet nog goed dat ik samen met mijn moeder aan het winkelen was in Rotterdam en dat ik ineens een mailtje binnenkreeg van E.L.F. met de vraag of ik het leuk vond wat producten uit te zoeken voor een review. Mijn lach was de hele dag niet meer van mijn gezicht af te krijgen!

Trots op mijn blog

Vanaf dat moment veranderde er iets. Ik werd trots op wat ik deed en vond het juist leuk als mensen naar mij toekwamen om te vertellen dat ze iedere ochtend met veel plezier mijn artikelen lezen. In de tussentijd bleef ik consequent bloggen en werd mijn bereik groter en groter. Ik kreeg wat vaker pakketjes toegestuurd en werd interessant voor bedrijven om samenwerkingen mee te starten. Op een gegeven moment werd ik zelfs uitgenodigd voor persevents in Amsterdam. Hoe tof is dat?

Met dit bereik groeide ook het aantal samenwerkingen. Ineens stond de pakketjesman wekelijks aan de deur en nu mag ik zelfs zeggen dat dit dagelijks is. Inmiddels heb ik ook al vele persevents bezocht in Amsterdam en kan ik nu wel stellen dat de pakketjes, de samenwerkingen en events heel normaal is (geworden). Wat echter ook ‘vrij normaal’ is geworden is dat ik met mijn blog een leuk centje verdien. Laten we eerlijk zijn, dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Steeds vaker de vraag…

Jep! Steeds vaker krijg ik de vraag of ik van mijn blog mijn fulltime baan wil maken. Natuurlijk heb ik hier zelf ook al over nagedacht en ‘zeg nooit nooit’. Het zou mij heel veel vrijheid geven en ik zou mijn dagen compleet zelf in kunnen delen. Ik zou letterlijk van mijn hobby mijn beroep maken. Wat wil je nog meer?

Toch komen er een hoop dingen bij kijken en dit moet je uiteraard ook niet onderschatten. Zo zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken zoals belastingaangifte, omzetbelasting en wat doe je als je gebeurt als je ziek wordt als ondernemer? Zo is een AOV (beter bekend als Arbeidsongeschiktheidsverzekering) ook een heel belangrijk punt! Natuurlijk zijn al die punten prima te regelen maar het zorgt er wel voor dat je de keuze weloverwogen moet maken in plaats van impulsief.

Voor nu een hobby

Mijn blog is begonnen als een hobby en is op dit moment nog steeds een hobby. Toch vind ik het fantastisch om te zien wat ik allemaal met mijn blog heb bereikt en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Sterker nog, ik ben vastberaden van mijn blog een nog groter succes te maken. In 2019 kunnen jullie dus weer gewoon iedere werkdag om 06:00 uur een artikel verwachten!

Op dit moment ben ik overigens ook erg actief op Instagram. Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen. Je kunt me vinden onder ‘Lindseybeljaars’

Hoe vaak per week bezoek jij mijn blog?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

 

Delen:

5 Reacties

 1. 19 februari 2019 / 20:00

  Hi Lindsey,

  Leuk om te lezen dat jij ook zoveel plezier hebt in het bloggen. Ik heb een aantal van je artikelen gelezen en vind dat je een erg leuke manier van schrijven hebt. Dat in combinatie met de foto’s maken een mooi verhaal. Ik blog sinds 2017 en heb vorig jaar de stap gemaakt om me ook bij de KVK in te schrijven (mede vanwege de start van mijn webshop). Ik hoop in de toekomst ook fulltime te kunnen gaan bloggen. Want bloggen is, als je het mij vraagt, het leukste wat er is!

  Groetjes Melissa

 2. 19 februari 2019 / 15:09

  Wat leuk om te lezen! En verfrissend om te zien dat je nog niet bent ingeschreven bij de KvK. Ik zou het ook een grote stap vinden vanwege alle risico’s die dit met zich meebrengen. Bovendien heb ik een hele toffe baan dus zou ik die niet willen missen. Leuk dat je al weer vier jaar blogt! Ik volg je blog ook al langere tijd en blog zelf inmiddels ook alweer drie jaar. Bizar hoe snel de tijd vliegt als je het naar je zin hebt he? Blijf vooral bloggen in ieder geval! Liefs

 3. 15 februari 2019 / 16:42

  Wat leuk voor je dat het allemaal zo gegroeid is. Fijne voornemens om er je fulltime job van te maken, maar er komt inderdaad heel wat bij kijken.

 4. 7 februari 2019 / 08:24

  Zo leuk om te zien he hoe de bezoekersaantallen groeien en ook de contacten wat je krijgt via de blogwereld. Ik blog zelf ook maar heb (helaas) een tijd moeten stoppen wegens omstandigheden. Sinds kort ben ik weer begonnen met een nieuwe naam voor een nieuwe start. Maar ik merk wel dat dat weer lastig oppakken is, gelukkig zit ik bomvol leuke inspiratie!

  Ik volg jou blog ook al ontzettend lang en lees met veel plezier je artikelen!

 5. 7 februari 2019 / 08:16

  Heel erg goed! Het is kei hard werken om geld te verdienen met je blog!