fbpx
57   89
100   507
136   437
95   157
60   114

Van een casual naar een feestelijke outfit

Kerst zit er bijna alweer op maar misschien wel het grootste feest van het jaar moet nog komen. Ik heb het natuurlijk over Oud&Nieuw en ik kijk en zoo naar uit. Ben jij nog op zoek naar jouw perfecte party outfit? In dit artikel vertel ik je hoe je van een casual naar een feestelijke outfit gaat in slechts een paar stappen.

Van een casual naar een feestelijke outfit

In dit artikel ga ik je tips geven hoe je een casual outfit omtovert naar een feestelijke outfit. Hiermee kun je (bijna) alle outfits omtoveren tot party proof. Let’s GO!

Lipstick 

Overdag of naar mijn werk draag ik snel een glossje of een nude lipstick. Je gaat van een casual naar een feestelijke outfit heel simpel door een feestelijk lipkleurtje te nemen. Kleuren die het hierbij goed doen zijn bijvoorbeeld rood, fuchsiaroze of mauve/paars. Het kleurtje moet je natuurlijk wel matchen met de rest van je outfit.

Haarstyle

Kijk.. een simpele knot op je hoofd is leuk en lekker casual. Niets mis mee, ik heb het zo vaak. Heerlijk, al dat haar uit mijn gezicht, zeker als ik aan het werk ben. Wanneer je dan je haar los gooit en het even een beetje styled dan scheelt dit enorm. Je kunt fanatiek aan de slag gaan met een krultang maar ook een leuk clipje toevoegen voor een feestelijke touch. 

Een hak 

Zelf ben ik dol op Biker Boots en je kunt mij hier dan ook ongeveer 90% van de tijd in vinden. Ik draag ze onder mijn broeken, rokken en jurken. Een ideale musthave in mijn schoenenstash. Toch vind ik dat je een casual outfit heel makkelijk kunt pimpen door een hak te dragen. Dit hoeft niet meteen een pump te zijn. Een Chelsea Boot met een mooie blokhak is al voldoende voor het juiste effect.

Sieraden & Accessoires

Een hele goede tip, als je het mij vraagt. Naar mijn mening voegen sieraden en accessoires altijd iets toe aan een outfit. Qua sieraden denk ik wel echt aan party-party dus oftewel een mooie, goede statement oorbel bijvoorbeeld. Als accessoire kun je dan een clutch of een bumbag toevoegen.

Creëer Taille

Jurken altijd feestelijk? Ik vind van niet, denk bijvoorbeeld aan een Sweater Dress. Dat is natuurlijk een mega comfy item en absoluut casual. Toch kun je zelfs een Sweater Dress omtoveren tot een partylook. Creëer taille door gebruik te maken van een mooi, feestelijk riempje en style de jurk hiermee. Werkt overigens ook met een highwaisted jeans of rok. Top erin en een mooi riempje erop, altijd goed.

Als jij alle 5 tips opvolgt dan weet ik zeker dat je met een paar simpele stappen van een casual naar een feestelijke outfit gaat. Ik zal ze nog even op een rijtje zetten:

 • Lipstick
 • Haarstyle
 • Een hak
 • Sieraden
 • Creëer Taille

Ben jij al helemaal ready voor Oud&Nieuw? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

2 Reacties

 1. 6 januari 2019 / 14:26

  Wat een handige tips zeg, echt een hele leuke outfit ook. De kleur van het rokje is echt heel leuk.

 2. 27 december 2018 / 16:01

  Leuke tips! Ziet er gaaf uit 🙂