fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Een citytrip naar Parijs met Transavia

Het is alweer eventjes geleden dat ik in Parijs ben geweest. December 2014, dus 4 jaar, om precies te zijn. Omdat het alweer een tijd is geleden begint het toch ergens weer te kriebelen om terug te gaan naar deze prachtige stad. Laten we eerlijk wezen, een weekendje Parijs is altijd een goed idee. In dit artikel vertel ik je waarom dit vooral een goed idee is in de winter.

Een citytrip naar Parijs met Transavia

Een citytrip naar Parijs met Transavia

Parijs is natuurlijk een wereldstad die altijd wordt gelinkt aan romantiek en liefde. Het is niet voor niets één van de meest bezochte steden van de wereld. Naar mijn mening is de meest romantische tijd 100% rondom kerst. Alhoewel ik de stad niet bezocht heb met mijn vriend maar met een hele goede vriendin zou ik hier graag nog eens rond die tijd terug naartoe gaan met mijn vriend. Het is natuurlijk in de winter vroeg donker en daardoor gaan er gigantisch veel prachtige lampjes aan in de stad. Laten we natuurlijk de prachtige, verlichte Eiffeltoren ook niet vergeten! Alle etalages van de winkels en warenhuizen zijn versierd met de mooiste dingen waarbij Galeries Lafayette absoluut de kroon spant. Geloof me, de warenhuizen en etalages in Parijs rondom kerst zijn echt een beleving op zich. Oh en mocht je echt voor het ultieme kerstgevoel gaan; de Kerstmarkt van Parijs staat op #4 van de beste kerstmarkten van Europa inclusief ijsbaan met uitzicht op de Eiffeltoren.

Een citytrip naar Parijs met Transavia

Houd je iets minder van shoppen? Dan is er in Parijs gelukkig nog genoeg te beleven. Natuurlijk heb je de toeristische attracties zoals het Louvre, de Notre Dame, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacré-Cœur etc. Toch adviseer ik je ook om, naast deze bezienswaardigheden, eens lekker te gaan rondstruinen in de wat oudere, schilderwijkjes van Parijs. Geloof me, het is daar zo knus en gezellig dat je niet eens doorhebt dat je in een gigantische wereldstad loopt. Je treft hier echt van die hele schattige, kleine straatjes en lokale koffietentjes #loveit. 

Een citytrip naar Parijs met Transavia

Ga met het vliegtuig

Zeker vanuit Nederland is Parijs natuurlijk goed te bereiken met de auto. Toch wil ik je aanraden Parijs te bezoeken met het vliegtuig. Wellicht denk je dat je hier penning 16 voor betaalt maar dit valt gelukkig reuze mee. Inmiddels zijn dat soort lijnvluchten zo goedkoop dat er bijna niet ’tegen op de rijden’ is. Zo ben ik bijvoorbeeld serieus een keer voor € 30,- naar Londen gevlogen en het parkeren van onze auto op de airport was hiermee nog duurder dan de vlucht. Crazy, right? Transavia is een vliegmaatschappij die vliegtickets naar Parijs aanbiedt vanuit Schiphol.

Anyways, aan je auto in Parijs heb je echt helemaal niets. Autorijden in een wereldstad als Parijs is namelijk echt wel even andere koek. Zeker tijdens spitsuren of met slecht weer kan het qua verkeer zo druk zijn in Parijs dat de reistijden gigantisch oplopen. Daarnaast kun je nergens je auto parkeren en als je dit wel kan dan betaal je torenhoge parkeerkosten. Met nog misschien wel de meest belangrijke vraag: ‘Staat je auto daar überhaupt wel veilig?’ Oftewel; ga lekker met het vliegtuig! Pak vanaf het vliegveld het Openbaar Vervoer en met de metro ben je in een mum van tijd heel Parijs door. Super chill!

Ben jij weleens in Parijs geweest? Zo ja; tip je leukste hotspot in de comments! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

Dit artikel is een samenwerking.

1 Reactie

  1. 19 december 2018 / 16:16

    Oeeeh ja Parijs! Ik ga met oud en nieuw naar Parijs super veel zin in?