fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

5 Landen buiten Europa die ik wil bezoeken

Als je mijn blog al lang volgt dan weet je dat ik dol ben op reizen. Ik heb veel plaatsen bezocht in Europa maar inmiddels ook al een aantal buiten Europa. Vooral de plekken buiten Europa hebben mij echt de kriebels van het reizen gegeven. Zoals je weet ben ik onder andere in West-Amerika en in Thailand geweest en ik ben nog lang niet klaar met reizen. In dit artikel bespreek ik 5 Landen buiten Europa die ik wil bezoeken. Dit zijn ze overigens absoluut niet allemaal hoor, het liefst bezoek ik namelijk alle landen, haha!

5 Landen buiten Europa die ik wil bezoeken

China

Een bezoek brengen aan China lijkt me absoluut fantastisch. Het is natuurlijk een mega land en ik denk dat het bezoeken van China anders zal zijn dan het bezoeken van welk ander land dan ook.

Australië/Nieuw-Zeeland

Bijna hadden we het dit jaar geboekt… een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland. De route was al helemaal uitgestippeld en in deze periode zouden we er zitten. Helaas is het niet doorgegaan vanwege de zoektocht van mijn vriend naar een andere baan. Solliciteren met een reis van een aantal weken gepland is natuurlijk niet zo handig en dus besloten we het nog even uit te stellen. Die nieuwe baan had prioriteit en ik sta hier voor de volle 100% achter. Inmiddels heeft hij een hele toffe nieuwe baan waar hij helemaal op zijn plekje zit. Tijd om dus de draad weer op te pakken en toch echt te gaan boeken!

Zuid-Afrika

Wanneer ik aan Afrika denk dan denk ik eigenlijk gelijk aan Kaapstad. Voor mij zou, tijdens een rondreis door Zuid-Afrika, dit denk ik ook het beginpunt zijn. Eerst een aantal dagen in Kaapstad om vervolgens richting Swaziland, Pretoria en Johannesburg te gaan. Je komt hierbij door het Kruger- en Hluhluwe iMfolozi National Park en dat zijn natuurlijk dè perfecte plekken om the big five te spotten. Een onmisbaar onderdeel tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika naar mijn mening.

Canada

Kennissen zijn net terug uit Canada en na het horen van de verhalen en het zien van de foto’s wist ik één ding heel erg zeker: Wij gaan ooit naar Canada! Die foto’s waarbij zij kanoënd op een meer omringd door orca’s voeren waren echt adembenemend. Al deden de foto’s van de prachtige natuur hier weinig aan onder. Ik zou Canada het liefst met z’n tweeën per camper verkennen. Oh man, wat lijkt me dat een fantastische reis! Wist je trouwens dat je voor Canada een ETA moet aanvragen? Dit is weer iets anders dan een Visum of een ESTA. Slim om je hier dus even goed over in te lezen.

Costa Rica

Misschien iets minder voor de hand liggend, maar reizen door Costa Rica lijkt me echt fantastisch. Sowieso wil ik heel graag naar Midden-Amerika maar als ik dan één land moet kiezen dan is het toch wel Costa Rica. Het land tussen Panama en Nicaragua in lijkt me prachtig vanwege de pure natuur. Alle dieren daar in die prachtige tropische regenwouden en de mooie stranden. Ja, dit is ook wel echt een droombestemming!

Goed om te weten is dat je natuurlijk voor al deze landen een visum nog hebt. Op de website van E-visums kun je in ieder geval makkelijk je visum voor verschillende landen buiten Europa regelen. Tip van Flip! 

Dit zijn de 5 landen buiten Europa die ik wil bezoeken. Ben jij al een keer in één van deze landen geweest? Alle tips zijn welkom! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: