fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

5x Tips ter voorbereiding op een lange reis

Reizen, ik ben er dol op! Het liefst maak ik ieder jaar minimaal één verre reis. Ik heb in mijn leven al veel plaatsen bezocht en de afgelopen twee jaar hebben mijn vriend en ik twee verre reizen gemaakt. Een roadtrip door West-Amerika en een rondreis door Thailand. Experts op het gebied van reizen zijn we (nog) niet maar we hebben inmiddels wat ervaring. In dit artikel geef ik je dan ook graag Tips ter voorbereiding op een lange reis. Lees je met me mee?

5x Tips ter voorbereiding op een lange reis

 1. Paspoort en Visum
  • Laten we natuurlijk voorop stellen dat het hebben van de juiste documenten het allerbelangrijkste is. Niet voor niets dat dit puntje dus op nummer 1 staat! Voor landen buiten Europa heb je natuurlijk je paspoort nodig maar dat is in de meeste gevallen niet genoeg. Check van te voren hoe lang je document geldig moet zijn. Bij veel bestemmingen moet je paspoort bijvoorbeeld minimaal een x aantal maanden geldig zijn na aankomst in het land. Daarnaast heb je wellicht naast een paspoort ook een Visum nodig. Voor sommige bestemmingen regel je dit van te voren in Nederland en bij andere kun je deze ter plaatste kopen op het vliegveld. Per land gelden er andere regels en het is dus belangrijk om dit van te voren goed te checken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor Amerika hebben wij bijvoorbeeld in Nederland een ESTA aan moeten vragen.
 2. Reisverzekering
  • Wat voor reisverzekering heb je? Een ‘standaard’ reisverzekering is vaak niet hoog genoeg wat betreft de kosten van je reis. Zorg dat je reisverzekering het gehele reisbedrag kan dekken en zorg daarnaast ook voor een werelddekking als je buiten Europa reist. Daarnaast is het dan natuurlijk ook van groot belang dat je altijd je zorgverzekeringspasje bij je draagt! Een behandeling nodig in het ziekenhuis? In veel gevallen moet je duidelijk kunnen bewijzen dat je goed verzekerd bent voordat je geholpen wordt.
 3. Vaccinaties
  • Natuurlijk ook geen onbelangrijk puntje; de vaccinaties! Voor onze roadtrip door West Amerika hadden wij géén vaccinaties nodig maar voor onze rondreis door Thailand zeker wel. Belangrijk is dat je eventjes kijkt welke instantie die vaccinaties geeft wordt vergoed door je zorgverzekering. Bij ons was dit destijds thuisvaccinatie en dat was echt mega ideaal. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe lang de vaccinaties gezet moeten worden voor vertrek en welke je wellicht al hebt gehad. Al je vaccinaties staan in je gele vaccinatieboekje en het is altijd een goed idee om deze mee te nemen op reis. Soms kan er bij de douane namelijk om worden gevraagd.
 4. Creditcard
  • Zonder creditcard op pad gaan is niet het beste idee. Mijn tip is; zorg dat je er altijd eentje bij hebt! Je kunt hiermee overal ‘verzekerd’ betalen en bij veel hotels wordt een borg gevraagd die je met je creditcard kunt voldoen. Tijdens onze twee reizen hebben wij non stop onze creditcard gebruikt en het is echt zo’n gemak en eigenlijk onmisbaar naar mijn mening. Met een Maestro kun je namelijk niet in alle landen geld opnemen en dit kan met een creditcard wel. Je kunt hem maar beter bij hebben toch voor de zekerheid?
 5. De leuke dingen!
  • Voorbereidingen op een lange reis zijn (naar mijn mening) niet altijd even leuk. Het kan best wat stress opleveren omdat alles natuurlijk wel echt goed moet gebeuren. Nadat al het ‘regel’ geneuzel gebeurd is kun je gaan nadenken over de leuke dingen. Oftewel; wat neem je allemaal mee? Stiekem vind ik het inpakken van mijn koffer altijd ontzettend leuk om te doen! Setjes samen stellen, alle benodigde elektronica en verzorgingsspullen mee. Heerlijk om te doen toch?

Dit zijn mijn 5 Tips ter voorbereiding op een lange reis. Vooral de eerste 4 punten zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Een visum aanvragen, zorgen dat je paspoort geldig is, dat je goed verzekerd en ingeënt bent en te allen tijde overal kunt betalen. Ik zeg altijd; zorg dat je alles bij hebt wat je daar niet kunt kopen. Dit neemt weer een stukje stress weg want een tandenborstel koop je overal op de hoek van de straat toch? 

Wat is de verste reis die jij ooit hebt gemaakt? Wat heb je hier allemaal voor moeten regelen?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: