fbpx
59   91
101   508
137   438
95   157
60   114

Wat is een ESTA en hoe vraag je er een aan?

Wat is een ESTA en hoe vraag je er een aan? Een veelgestelde vraag. Zoals je weet ben ik dol op reizen en heb ik in 2016 een fantastische roadtrip gemaakt door West-Amerika. Een rondreis door Amerika vergt heel veel voorbereiding en geregel. Nog steeds krijg ik veel vragen binnen wat betreft deze reis en wordt er vooral gevraagd om tips en naar de ESTA. Tijd om deze vragen eens te beantwoorden!

Wat is een ESTA en hoe vraag je er een aan?

Bij een reis aan Amerika denk je natuurlijk aan je tickets, de route, het regelen van de hotels en de uitstapjes en excursies. Natuurlijk niet geheel onbelangrijk maar het allerbelangrijkste om eerst te regelen is je ESTA. Zonder een ESTA kom je namelijk Amerika helemaal niet in en heb je niets aan je tickets, route, hotel en uitstapjes..

Een ESTA is geen Visum!

Veel mensen denken dat een ESTA een Visum is, maar dat is niet helemaal het geval. ESTA is de afkorting voor Electronic System for Travel Authorization en is een verplichte reistoestemming om binnen Amerika te reizen. Je moet hem aanvragen voorafgaand aan je reis en zodra hij is goedgekeurd kun je zorgeloos naar Amerika reizen. Goed om te weten is dat je ESTA 2 jaar geldig is en dat je binnen die twee jaar zo vaak naar Amerika kunt reizen als je zelf wilt. Hierbij moet je er wel op letten dat je verblijfsduur per keer maximaal 90 dagen is. Let op: Wanneer je alleen Amerika bezoekt op doorreis is ook een ESTA nodig!

Hoe vraag je een ESTA aan?

Je kunt een ESTA aanvraag doen via de Amerikaanse site voor $14,- en deze betalen met je creditcard. Eerlijk gezegd is het begrijpen van het formulier lastig en het is natuurlijk ontzettend belangrijk om dit perfect in te vullen. Hiervoor zijn er in Nederland een aantal organisaties die je hier bij helpen. Wij hebben destijds besloten om hier, voor een kleine meerprijs, puur voor de zekerheid toch gebruik van te maken. Bij Esta-aanvragen.nl kun je voor € 25,- je ESTA regelen. Dit is een vast totaalbedrag en wij vonden dat toch wel echt de moeite waard. Je kunt dan gewoon met iDeal betalen en je aanvraag wordt gecontroleerd voordat hij wordt ingediend bij de Amerikaanse Overheid.

Goed om te weten is dat je je ESTA uiterlijk 72 uur vóór vertrek moet aanvragen en dat hij gekoppeld is aan je paspoort. Let er bij het invullen op dat je de gegevens exact overneemt, één typfout kan fataal zijn. Check het dus zo’n 10x extra! 

Bij deze mijn antwoord op de vraag: ‘Wat is een ESTA en hoe vraag je er een aan?’ Ik hoop dat ik een zo goed, simpel en duidelijk mogelijk antwoord heb gegeven. Over mijn roadtrip door West-Amerika zijn nog genoeg andere vragen binnen gekomen dus ik zal binnenkort weer een leuk artikel schrijven en een vraag hierover beantwoorden. Dit zorgt er overigens wel voor dat ik enorm zin krijg om terug te gaan.. wil nog zo graag ook de Oostkust zien en naar Canada en.. nog veel meer!!

Heb jij al een keer een ESTA moeten aanvragen? Zo ja, hoe heb jij dit gedaan?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

 1. sabrina
  18 november 2018 / 09:57

  Dat is echt zo onnodig. Kind kan de was doen met de amerikaanse site!

  • 18 november 2018 / 14:29

   Ik snap je punt en als ik het nu nog een keer zou moeten doen zou ik het zelf ook via de Amerikaanse Site doen. Toch vond ik het voor de eerste keer fijn om het via deze manier te doen. De kosten liggen niet veel hoger en ‘better safe than sorry’

 2. 31 oktober 2018 / 09:45

  Ik vind het eerlijk gezegd absurd om meer dan het dubbele te betalen. Die officiƫle Amerikaanse site is toch echt zo duidelijk als maar zijn kan?