fbpx
115   211
123   247
125   297
151   342
145   310

Kruidvat Catch & Shine Pink Clay Konjac Sponge

Yes!! Kruidvat heeft weer gloednieuwe Limited Edition producten gelanceerd in de Catch & Shine collectie. Dit keer ga ik, voor het eerst ooit op mijn blog, een konjac sponge reviewen. Al heel vaak heb ik ze langs zien komen en vandaag is het eindelijk tijd om zelf kennis te maken met dit ‘gekke’ sponsje.

Kruidvat Catch & Shine Pink Clay Konjac Sponge

Wat is nu eigenlijk een konjac sponge? In ieder geval heeft het niets te maken met de drank Cognac, haha, al spreek je het natuurlijk wel hetzelfde uit. Het is eigenlijk iets puur natuurlijks om je gezicht mee te reinigen. De wortel van een konjac aardappel (een typisch Aziatische groente) wordt geoogst en op een speciale manier behandeld zodat je het ‘sponsje’ voor je gezicht kunt gebruiken.

Er zijn verschillende soorten en Kruidvat heeft er in totaal drie gelanceerd in deze lijn, namelijk:

  • Naturel
  • Pink Clay
  • Charcoal

In dit artikel laat ik de Kruidvat Catch & Shine Pink Clay Konjac Sponge zien.

Hoe cute is de verpakking? Roze, uiteraard, heel toepasselijk bij ‘Pink Clay’. De bloementak links bovenin geeft gelijk dat fijne Aziatische gevoel. Het sponsje zelf is in de vorm van een roze hartje en dat maakt het allemaal natuurlijk nog wat extra liefelijk.

Deze Konjac Sponge bevat een combinatie van natuurlijke Konjac-plantvezels en roze klei. Hij reinigt, egaliseert en verstevigt de huid, voor een stralend en jong gevoel. Hij is geschikt voor de gevoelige huid.

Gebruik

Wanneer de sponge in de verpakking zit is hij echt kei en kei hard! Om de sponge te gebruiken maak je hem nat met lauwwarm water. Langzaamaan merk je dat de sponge steeds zachter wordt en wanneer je hem fijn kunt knijpen om het overtollige water eruit te spoelen dan ben je good to go! Het enige wat je nu hoeft te doen is je huid te reinigen met ronddraaiende bewegingen. Puur en alleen het sponsje, zonder extra producten.

Ben je klaar met de reiniging dan hang je het sponsje ergens op een droge plek neer. Het liefst dus eigenlijk niet in de badkamer aangezien die net iets te vochtig is. Omdat een Konjac Sponge 100% natuurlijk is kun je hem maximaal 2 maanden gebruiken.

Conclusie

Ik vind het leuk om eindelijk eens een konjac sponge te gebruiken. Toch weet ik niet zo heel erg goed wat ik hier van moet vinden. Het is net of je gewoon met een nat sponsje over je huid beweegt. Het ruikt nergens naar, het gaat niet schuimen.. je merkt er gewoon niet zo heel erg veel van. Na gebruik voelt mijn huid wel zacht aan maar of het nu echt iets heeft gedaan? Ik durf het niet zo goed te zeggen.

Deze Kruidvat Catch & Shine Pink Clay Konjac Sponge kost € 2,49! Ze zijn te koop uiteraard bij Kruidvat. Alleen in de filialen want online zijn ze al volledig uitverkocht! 

Heb jij weleens een konjac sponge geprobeerd?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

2 Reacties

  1. 18 september 2018 / 09:02

    Ik gebruik zo’n sponsje van The Konjac Sponge Company. Ik vind dat het erg fijn aanvoelt, maar wát het precies doet … Je kan het, volgens de verpakking, ook wel gebruiken in combinatie met een reiniger, maar dat heb ik nog niet gedaan.

  2. 17 september 2018 / 19:13

    Jammer dat het toch niet helemaal doet wat je zou willen!