fbpx
29   83
111   221
107   245
119   313
119   245

Fotoboeken vol herinneringen

Ik herinner het me nog goed van vroeger. Na een vakantie met mijn ouders gingen mijn moeder en ik naar de fotozaak om alle foto’s af te laten drukken. De kwaliteit was natuurlijk vergeleken met nu waardeloos maar samen kochten we een album en plakte we de foto’s op een gezellige, creatieve manier in het boek. Inmiddels heb ik Fotoboeken vol herinneringen en werd het weleens tijd om hier een artikel aan te wijden.

Fotoboeken vol herinneringen

Ik ben dol op foto’s en ben op vakantie al snel ‘de fotograaf’. Wanneer ik met mijn vriend of vrienden op vakantie ben is de reactie na dag 1 foto’s maken als snel: ‘Lin, alweer? Pff!! haha!!’ Gelukkig is het het achteraf allemaal waard want je houdt er wel super leuke foto’s aan over en natuurlijk uiteindelijk een prachtig fotoboek.

Mijn eerste vakantie zonder mijn ouders was naar Turkije, Alanya. Eerlijk gezegd was ik nog vrij jong maar ik mocht mee aangezien mijn broer er ook bij was. Dit was een stapvakantie samen met de vriendengroep en het was vooral; feesten – eten – slapen – eten – uitkateren en hetzelfde riedeltje opnieuw. Toch als we nu dit fotoboek weer doorbladeren komen alle herinneringen boven. Hoe leuk is dat? Allemaal jonge koppies, hihi!

Inmiddels heb ik de afgelopen jaren genoeg toffe vakantiebestemmingen bezocht. De volgorde van vakanties en dus van mijn fotoboeken is als volgt:

 • Turkije – Alanya – 2010
 • Griekenland – Chersonissos – 2011
 • Portugal – Albufeira – 2012
 • Spanje – Madrid – 2013
 • Frankrijk – Rondreis – 2013
 • Frankrijk – Les Deux Alpes – 2014
 • Spanje – Barcelona – 2014
 • Spanje – Mallorca – 2014
 • Frankrijk – Parijs – 2014
 • Oostenrijk – Mayrhofen – 2015
 • Frankrijk – Castellane – 2015
 • Engeland – London – 2016
 • Oostenrijk – Gerlos – 2016
 • Frankrijk – Castellane – 2016
 • Amerika – Westkust – 2016
 • Oostenrijk – Zell Am See – 2017
 • Frankrijk – Castellane – 2017
 • Thailand – Rondreis – 2017
 • Oostenrijk – Mayrhofen – 2018
 • Frankrijk – Castellane – 2018
 • Wow, dat zijn genoeg fotoboeken! Wat grappig om zo te zien waar ik allemaal ben geweest de afgelopen jaren! Het is een mooie afwisseling van stapvakanties, stedentrips, wintersport en twee grote rondreizen door West-Amerika en Thailand. Stiekem zijn deze laatste twee wel mijn favoriete boeken en blader ik die het allerliefst door. Ik ben zoo blij dat ik deze twee reizen heb kunnen maken en dat er binnenkort weer een prachtige reis op ons ligt te wachten.

  Klusboek

  Tussen alle vakantie fotoboeken is er ook 1 vreemde eend in de bijt. Dat is ons ‘klusboek’, haha! Mijn vriend en ik kochten een huis dat compleet verbouwd moest worden en natuurlijk moest ik daar een fotoalbum van maken. De foto’s van voor en na zijn nog steeds tof om te zien. Oh en vergeet ook alle hilarische momenten van het klussen tussendoor ook zeker niet want stiekem hebben we hier hele leuke tijden aan beleefd! Ik ben blij dat ik al deze foto’s heb gebundeld in een fotoboek.

  Hoe en waar maak ik ze?

  Een fotoboek maak ik eigenlijk altijd digitaal. Tegenwoordig zijn er genoeg sites waar je dit kunt laten doen, zoals bijvoorbeeld Fotoboeken.nl. Je kunt hier je eigen formaat album kiezen, de papiersoort en hem vervolgens helemaal zelf vullen en ontwerpen. Het handige is dat je de software kunt downloaden op je computer of laptop zodat je aan je album kunt werken waar en wanneer je wilt. Als hij helemaal naar wens is bestel je hem en voor je het weet ligt jouw gloednieuwe fotoalbum op de deurmat. Het leuke is dat je het ‘bestand’ kunt opslaan en er altijd een exemplaar bij kunt bestellen voor degene die wilt. Zoals je ziet hebben al mijn albums hetzelfde formaat, dit is Staand A4 met een harde cover en fotopapier binnenin. Persoonlijk vind ik het ideaal als ieder boek hetzelfde formaat heeft, ze staan allemaal netjes naast elkaar op een boekenplank.

  Maak jij fotoboeken van je vakanties? 

  IMG_2672[1]

  Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

  Dit artikel is een samenwerking.

  2 Reacties

  1. 5 september 2018 / 10:25

   Wat een mooi boek is het geworden!

  2. 4 september 2018 / 17:31

   Wow ik ben onder de indruk… bij mij komt het er echt niet van! Je maakt me er wel van bewust dat ik wat beter moet omgaan met onze mooie herinneringen!