fbpx
28   82
111   221
107   245
119   313
119   245

Hout zorgt voor een warme uitstraling

De laatste tijd ben ik vaak bezig met mijn interieur. Ik koop telkens nieuwe items en fleur onze living op met prachtige kamerplanten. Toch wil ik in dit artikel eens terug naar de basis van mijn interieur wat toch bestaat uit hout en staal. Hout zorgt voor een warme uitstraling!

Hout zorgt voor een warme uitstraling

In mijn ouderlijk huis ligt een prachtige eikenhouten kasteelvloer. Geen perfecte, gladde vloer maar juist eentje met knoesten voor de robuuste look. Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen wist ik 1 ding zeker, in de woonkamer wilde ik een houten vloer. Ik ben namelijk dol op houten vloeren omdat ik vind dat hout zorgt voor een warme uitstraling. Eerlijk gezegd kon ik mij een woonkamer zonder houten vloer niet eens voorstellen.. Wellicht komt dat omdat ik hiermee ben opgegroeid en het dus gewend ben?

Stoer is toch wel het thema dat de boventoon voert in ons interieur. De houten vloer is in een lichte, matte olie gezet om de vloer er extra stoer uit te laten zien. De vloer is van een top kwaliteit want het ravotten van een puppy en een kat en het schuiven van de eetkamerstoelen heeft tot nu toe nog geen enkele beschadiging veroorzaakt (gelukkig!). Qua kleur is hij eigenlijk precies zoals wij het in gedachte hadden en gelukkig past de vloer heel erg goed bij de meubels die wij hebben staan.

Industriële meubels

De meubels zijn eigenlijk allemaal in een stoere, industriële stijl maar wel in combinatie met hout. Wij hebben geen set gekocht maar eigenlijk ieder item los om het speelse effect te bewaren. De eyecatcher in de woonkamer is absoluut onze prachtige zwarte, lockerkast met houten planken in het midden. Verder heeft zowel onze salon- als eettafel een robuust en stoer houten blad en stalen frame. Dit staal steekt juist mooi af tegen de houten vloer en wij zijn zelf heel blij met dit effect.

Wij hebben zelf een echte, eikenhouten vloer maar om hetzelfde effect te creëren kun je natuurlijk ook kiezen voor een PVC- of een Parketvloer. Koop je een huis waar al een houten vloer in ligt? Schuur hem, behandel hem opnieuw en geef hem een nieuw leven! Je kunt hiermee zelfs de kleur en de look & feel van de vloer compleet veranderen.

Kies een specialist!

Wist je dat het tegenwoordig zelfs mogelijk is om een houten vloer over vloerverwarming heen te leggen? Sommige vloeren zijn hier gewoon geschikt voor. Hoe tof is dat? Niet alleen een warme uitstraling maar ook warme voeten! Als tip wil ik je graag verwijzen naar Martijn de Wit Vloeren. Zij zijn een onafhankelijke organisatie die gespecialiseerd is in kwalitatieve, houten vloeren. Ze geven ontzettend fijn advies en geven 10 jaar garantie. Een goede service is iets wat je natuurlijk wilt wanneer je kiest voor een houten vloer aangezien deze een behoorlijke investering zijn!

Wat voor vloer heb jij in je woonkamer liggen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

10 Reacties

 1. 10 augustus 2018 / 13:34

  Een houten vloer vind ik prachtig! Geeft veel karakter aan je interieur.

 2. 9 augustus 2018 / 06:59

  Wij hebben laminaat en straks in het nieuwe huis ook. Hout vind ik ook prachtig!

 3. 8 augustus 2018 / 14:29

  In mijn koopwoning had ik een houtenvloer. Nu huur ik een appartement en daar heb ik een laminaatvloer in. In mijn volgende woning plaats ik een visgraatparket of vloer. Bucketlist dingen ๐Ÿ™‚

 4. 8 augustus 2018 / 11:09

  Wauw heel mooi. Op dit moment ligt er laminaat in mijn flatje. Maar als wij straks gaan verhuizen wil ik een mooie donkere houten vloer

 5. 8 augustus 2018 / 10:41

  Hele mooie vloer! Ik had zelf liever echt parket gehad, maar dat was helaas te duur. Ik heb nu een lichte hout laminaat en in de ‘natte’ zones wel een mooie donkere tegel

 6. 8 augustus 2018 / 08:41

  Een laminaat vloer die hopelijk genoeg op hout lijkt : ) Ik vind hout altijd mooi en het past over al bij.

 7. 7 augustus 2018 / 20:31

  Hele mooie kast. Zelf ben ik ook dol op houten vloeren.

 8. 7 augustus 2018 / 14:15

  Die kast is inderdaad echt geweldig, een mooie blikvanger!
  Hout geeft ook echt rust, een stukje natuur…
  Wat een leuke combi met vloerverwarming, wist niet dat dat kon, moet aangenaam zijn.

 9. 7 augustus 2018 / 13:09

  Wauw, wat een mooie stijl/uitstraling, vindt de kast echt prachtig!

 10. 7 augustus 2018 / 12:18

  Ik ben echt groot fan van hout in huis! ๐Ÿ™‚ We wilden eerst graag een parketvloer maar vanwege het geld en 2 hysterische main coon katten die overal hun nagels inzetten hebben we toch gekozen voor laminaat. Wel met een eiken landhuis uitstraling en extra brede planken ๐Ÿ˜€