fbpx
86   195
88   172
138   230
125   322
138   278

Een tablet: super handig of totaal onzinnig?

Een tablet: super handig of totaal onzinnig? Het vraagstuk waar dit artikel over gaat. Een tablet is net geen smartphone en net geen laptop, hij hangt er letterlijk een beetje tussenin. Wat is er nou handig aan een tablet? Is hij überhaupt wel handig of is het een totaal onzinnig product. Wat vind ik? Wat vind jij?

Een tablet: super handig of totaal onzinnig?

Ik ben in het bezit van een smartphone, een iPhone 6S. Daarnaast ben ik ook in het bezit van een laptop, een Asus. De vraag die ik mezelf stel is of ik een tablet nu wel echt nodig heb? Eigenlijk is je smartphone een kleinere- en je laptop een grotere variant. Toch is een tablet hip en zijn er in Nederland genoeg mensen met een tablet. Laten we eens kijken naar een aantal voordelen van een Tablet.

On The Go 

Als ik één situatie moet bedenken waarin een tablet super handig is dan is het uiteraard on the go. Hiermee bedoel ik natuurlijk per Openbaar Vervoer. Waar je ook bent, een tablet bij hebben is natuurlijk mega handig. Een tablet is licht en dun waardoor je hem zonder moeite overal mee naartoe neemt. Overal waar je wilt surf je eindeloos op het internet, werk je je Social Media kanalen bij, lees je de recentste nieuwsberichten, speel je games, maak je foto’s en/of video’s of gebruik je je boek een e-reader.

Puur gekeken naar mijn eigen situatie dan vind ik een tablet vrij overbodig. Ik ben niet vaak on the go en als ik dat wel ben dan verplaats ik mij altijd in mijn eigen auto. Tijdens het autorijden is natuurlijk het zitten op een tablet uit den boze dus daar heb ik hem zelf al niet voor nodig. Op mijn werk zit ik de gehele dag achter een vaste pc en thuis blog ik uiteraard op een laptop. Mijn Social Media kanalen houd ik bij op mijn Smartphone evenals mijn contacten zoals SMS’en, bellen en WhatAppen. Vanuit de Smartphone stream ik naar mijn TV als ik YouTube wilt kijken en volgens mij houd ik dan weinig redenen over om nog een tablet aan te schaffen.

Oké, ik heb toch één reden gevonden; op reis! Dan zou ik een tablet wel mega handig vinden omdat ik hem dan gelijk als e-reader kan gebruiken. Ik houd namelijk van lezen!

De oplossing

Tegenwoordig heb je smartphones die zo ontwikkeld zijn dat het bijna tablets zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Galaxy Note 9. Een apparaat dat naast alle gewenste smartphone functies ook beschikt over nagenoeg alle gewenste tabletfuncties. Eigenlijk kun je stellen dat dit een tablet is waar je ook mee kunt bellen en sms’en. Hoe handig? Naar mijn mening lost dit eigenlijk alles op maar dat is wellicht een persoonlijke mening. Ik vind èn een smartphone, een laptop èn tablet gewoon net een tikkeltje overdreven.

Mijn antwoord

Mijn antwoord op de vraag van dit artikel is een beetje vaag. Een tablet is misschien niet totaal onzinnig en hij heeft absoluut ook voordelen. Toch is het ook geen super handig apparaat omdat je vrijwel alles ook met een smartphone kan. Omdat voor mij persoonlijk de voors de tegens niet afwegen kies ik er op dit moment voor geen tablet aan te schaffen. Daarmee moet men toch wel echt met betere argumenten komen. Een grote smartphone waar vrijwel alle tabletfuncties opzitten voldoet voor mij prima!

Een tablet: super handig of totaal onzinnig?
Weeg alle voors- en tegens tegen elkaar af en maak je eigen keuze. 

Wat vind jij? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking met Mobiel.nl

Delen:

5 Reacties

 1. 7 september 2018 / 15:01

  Tablets zijn inderdaad echt wel handig, maar naast mijn laptop en telefoon gebruik ik ze eigenlijk nooit. Ik heb er al vaker een gehad, maar na een paar dagen was dan het interessante eraf en gebruikte ik hem eigenlijk nooit.

 2. 1 september 2018 / 15:04

  Ik zou heel graag wel een tablet willen. Wat je zegt: on the go is zoiets super handig. Ik heb al een paar keer gekeken naar een iPad met een toetsenbord, maar dat is wel weer heel erg duur. Ik reis elke dag met de trein heen en weer van en naar school en mijn werk. Nu heb ik elke keer mijn laptop mee, maar het liefst zou ik mijn leenlaptop op school laten (zo zwaar) en in de trein werken op een tablet. Thuis heb ik wel gewoon een fijne Macbook, vandaar dat ik nog geen tablet heb. Als ik na dit jaar weer ergens werk waar ik naartoe moet met het OV, ga ik er denk ik wel een aanschaffen. Scheelt zo weer een groot gewicht in je tas.

 3. 1 september 2018 / 13:48

  Goh, ik vind een tablet niet nodig. Met een smartphone en laptop is het voor mij persoonlijk overbodig. Mijn e-reader kan ik daarentegen niet meer missen! Die heb ik trouwens voor op reis gekocht, maar ik lees intussen liever zo dan op papier.

 4. 31 augustus 2018 / 19:10

  Ik heb een iPad aangeschaft toen ik voor langere tijd op reis ging en geen laptop mee wilde nemen. Moet zeggen dat ik m nog altijd veel gebruik!

 5. VWillemse
  31 augustus 2018 / 12:58

  Het ligt er idd aan wat voor apperaten je nog meer tot je beschikking hebt.
  Zelf heb ik een al wat ouder model i phone, deze kan n hoop maar het blijft n klein beeldschermpje.
  Ik heb ook n laptop, maar op de 1 of andere manier heb ik vaak zoeiets van “ach laat maar, geen zin om ‘m aan te slingeren.
  Mn tablet is zo gepakt, je zoek sneller wat op en zeker als je er even tussenuit gaat is dit een hoop minder gesjouw dan je laptop.
  Voor mij ideaal, maar als je t aan mn kids zou vragen die een veeeeel modernere telefoon hebben en n Macbook, die vinden een tablet compleet overbodig
  Dus het ligt er echt aan wat je al hebt denk ik