174   719
191   950
181   994
194   1000
197   1125

Maak van je zolder een romantische slaapkamer

De zolder is in potentie een van de meest sfeervolle plekken in het huis. Toch wordt de zolder lang niet in ieder huis optimaal gebruikt. Weet jij ook niet wat je met de zolder aan moet? Lees in dit artikel hoe je van een zolder een romantische slaapkamer maakt.

Maak van je zolder een romantische slaapkamer

Zorg voor een mooie entree

Er is geen kamer in huis met zo’n mooie entree als de zolder. Daar waar je bij een normale kamer de hal moet delen met andere kamers, heeft de zolder een geheel eigen entree met speciale trap. Het is dan ook zonde om deze mooie entree niet optimaal te benutten. Kies ervoor om de trap te schilderen in een mooie kleur die past bij de sfeer van de slaapkamer. Of ga voor het bekleden van de trap met dezelfde kleur tapijt als de vloer van de zolder. Zo begint de zolder eigenlijk al onderaan de trap.

Zorg voor goed licht

Op een zolder is er vaak weinig natuurlijk licht. Zeker bij het opstaan heb je behoefte aan daglicht, zo sta je een stuk makkelijker op en is je humeur ook beter. Op zolder creëer je makkelijk extra lichtinval door het plaatsen van een dakkapel. Zo maak je de kamer ook gelijk een stuk groter. Vind jij de dakkapel prijs eigenlijk te hoog? Kies dan voor een mooi dakraam, zodat je gezellig naar de sterrenhemel kan kijken.

Kies voor romantisch licht

Naast natuurlijke lichtinval op zolder, heb je ook kunstlicht nodig. Nu is TL-licht natuurlijk allesbehalve romantisch. Kies in plaats daarvan voor gezellig dimlicht in een warme kleur. Een hanglamp brengt sfeer en is tegelijk een leuk accessoire. Om het ultieme romantische gevoel te krijgen, zorg je ook dat er andere verlichting is zodat niet altijd de grote lamp aan hoeft. Denk hierbij aan een streng met kleine lichtjes en kleine, dimbare schemerlampen.

Maak van je zolder een romantische slaapkamer

Gebruik romantische kleuren

Alhoewel veel wit een kamer groter laat lijken, is het niet erg romantisch om in een geheel witte kamer te slapen. Zorg daarom dat er genoeg accessoires zijn die sfeer meebrengen, of kies in plaats van wit voor zachte pasteltinten zoals licht- roze en blauw gemixt met wit. Liever wat warmers? Ga dan voor donkere, warme kleuren zoals royal blauw of bordeaux rood. Het belangrijkste is dat de kleuren goed bij de rest van de kamer passen en dat het totaalplaatje klopt. Voor je het weet lig je samen met je partner in bed op jullie romantische zolderkamer.

Maak van je zolder een romantische slaapkamer, dat doe je zo!! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit is een gesponsord artikel. 

Share:

1 Reactie

  1. 8 juli 2018 / 03:34

    What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge
    on the topic oof unexpected feelings. https://Www.Goodreads.com/

Lees vorig bericht:
Get to know me in GIFS

Templates op Instagram zijn ongelofelijk populair. Ik kan niet door mijn Instagram Stories heen bladeren of er komt weer een...

Sluiten