fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Low Budget HEMA Mascara Battle

Low Budget HEMA Mascara Battle

Jawel! Het is weer tijd voor een oude, vertrouwde make-up battle. Dit keer doe ik dat met niets minder dan 2 mascara’s van HEMA. Want, willen we niet allemaal een low budget pareltje ontdekken? Ik wel! Wie wint deze Low Budget HEMA Mascara Battle? Je leest het nu!

Low Budget HEMA Mascara Battle

Low Budget HEMA Mascara Battle

Low Budget HEMA Mascara Battle

Laat ik eerst eens even heel goed nieuws brengen. HEMA brengt twintig compleet nieuwe mascara’s in het assortiment. Wow! 20! Complimenten voor Hema! De zeven soorten zijn verkrijgbaar in zowel waterproof als niet-waterproof. Twee van de zeven zijn zelfs geschikt voor veganisten. De nieuwe mascara’s hebben een verbeterde formule, verbeterde borstels, nieuwe kleuren en mooiere verpakkingen.

Low Budget HEMA Mascara Battle

Tijd voor de Low Budget HEMA Mascara Battle! Hierin bespreek ik de HEMA My Secret Superpower Ultimate Mascara en de HEMA Have A Blast Extreme Volume Mascara.

Low Budget HEMA Mascara Battle

Low Budget HEMA Mascara Battle

HEMA My Secret Superpower Ultimate Mascara – Ultra Black

Deze mascara, verhuld in een gouden huls, komt in ‘Ultra Black’. Hij heeft een beetje een banaanvormige borstel met een soort bolletje op het uiteinde. De borstel bestaat uit plastic, kleine driehoekjes.

Deze 100% vegan mascara heeft een multifunctionele borstel, die zorgt voor wimpers met volume, lengte en de perfecte krul. De mascara is verkrijgbaar in ultra zwart. 

Low Budget HEMA Mascara Battle

Dit is de mascara op mijn wimpers. Op de twee bovenste foto’s draag ik geen mascara, op de middelste foto’s draag ik één laagje op mijn bovenste wimpers en op de onderste twee foto’s draag ik twee laagjes op mijn bovenste wimpers en één laagje op mijn onderste wimpers.

Low Budget HEMA Mascara Battle

Low Budget HEMA Mascara Battle

HEMA Have a Blast Extreme Volume Mascara – Black

Deze mascara, verhuld in een zilveren huls, komt in ‘Black’. Hij heeft een vrij simpele borstel van haartjes die in het midden net iets boller uitloopt en vervolgens in de punt wat taps toeneemt. Meestal ben ik van dit soort borsteltjes altijd erg enthousiast dus dat belooft goeds!

Deze zwarte mascara geeft de wimpers extra volume en krult zowel korte als lange wimpers, van de wortel tot de punt. Het separeert de wimpers zonder te klonteren. 

Low Budget HEMA Mascara Battle

Hier zie je hoe de mascara uitpakt op mijn wimpers. Uiteraard is de volgorde van de foto’s precies hetzelfde als bij de gouden variant hierboven.

Low Budget HEMA Mascara Battle

Vergelijking

Hier kun je de twee mascara’s goed vergelijken. Op het oog links op de foto draag ik de Hema My Secret Superpower Ultimate Mascara en op het oog rechts op de foto draag ik de HEMA Have a Blast Extreme Volume Mascara. Beide zie je met twee laagjes op de bovenste wimpers en met één laagje op de onderste wimpers.

Low Budget HEMA Mascara Battle

Low Budget HEMA Mascara Battle

Conclusie

Tsja, wie wint nu deze Low Budget HEMA Mascara Battle? Voor mij is dat de HEMA My Secret Superpower Ultimate Mascara. Grappig, aangezien ik echt dacht dat ik de zilveren variant, gezien de borstel, veel fijner zou gaan vinden. Toch is dit niet het geval. Het borsteltje van de gouden variant werkt echt mega goed. Dat bolletje zorgt ervoor dat ik bij de kleinste haartjes kom zonder moeite en dat is echt top. Hij spreidt mijn wimpers goed, is echt ultra zwart en blijft de gehele dag goed zitten. Eerlijk gezegd heb ik er niets op aan te merken.

De HEMA Have A Blast Extreme Volume Mascara is ook erg fijn, begrijp me niet verkeerd. Zeker voor 5 euro is het echt een hele goede mascara. Alleen ik had wat moeite met het borsteltje. Als je goed kijkt op de foto’s zie je in mijn buitenste ooghoek ook een vlekje mascara. Ik kon de mascara gewoon niet goed op mijn wimpers krijgen zonder te knoeien. Als de mascara eenmaal op de wimpers zit is hij gewoon ook echt mooi. Goed zwart en hij blijft goed zitten.

De doorslag geeft voor mij dus het borsteltje van de HEMA My Secret Superpower Ultimate Mascara. Deze werkt persoonlijk voor mijn wimpers gewoon erg goed. Ga zeker eens bij HEMA kijken tussen het compleet vernieuwde mascara assortiment. Ik weet zeker dat je er een top mascara vindt voor een zacht, low budget prijsje! 

 • HEMA My Secret Superpower Ultimate Mascara kost € 8,50
  • De waterproofvariant kost € 9,-
 • HEMA Have a Blast Extreme Volume Mascara kost € 5,-
  • De waterproofvariant kost € 5,50

De mascara’s zijn uiteraard te koop bij HEMA.

Draag jij liever ‘normale’ of waterproof mascara?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

11 Reacties

 1. 8 juni 2018 / 13:21

  Wauw wat een verschil! Je wimpers lijken met beide mascara’s veel langer. Prachtig! Zelf gebruik ik wel merk mascara’s.

 2. 8 juni 2018 / 10:24

  Oh wauw, wat heb jij een mooie lange wimpers zeg! Ik vind de eerste mascara het beste ogen.

 3. 7 juni 2018 / 11:20

  Leuk om deze vergelijkingen te lezen, duidelijk ook. Ik vind ze ook beide prachtig staan op je wimpers.

 4. 7 juni 2018 / 10:56

  HEMA is inderdaad wel een goede budget topper. Ik heb nooit echt makeup gehad van hun. Alleen vroeger eens foudation. Qua mascara val ik altijd terug op Essence

 5. 7 juni 2018 / 10:51

  oh, leuke review! Denk niet dat ik al vaak een mascara van hema heb gebruikt, ben nogal kieskeurig wat dit product betreft!

 6. 7 juni 2018 / 10:29

  Wat is de hema goed bezig dat ze nu ook vegan varianten hebben. Fijn is dat! Mooi resultaat voor een low budget prijs.

 7. 6 juni 2018 / 19:35

  De gouden variant is ook echt de winnaar in mijn ogen, wat geeft deze een mooi effect zeg op de wimpers!

 8. 6 juni 2018 / 12:58

  oh wauw, wat een mooi resultaat en dat voor die prijs! Love it

 9. 6 juni 2018 / 10:56

  Budget mascara’s zijn altijd goed! Vroeger kocht ik wel vaak mascara van de Hema maar inmiddels al heel lang niet meer haha. Toch binnenkort maar eens doen als mijn huidige mascara op is 🙂

 10. 6 juni 2018 / 07:12

  Wat een groot aanbod heeft de Hema! Ik vind het altijd weer een leuke winkel, en ook voor bijna iedereen goed bereikbaar. Leuk om je review te lezen.

 11. 6 juni 2018 / 06:38

  Jouw wimpers hebben echt zo weinig nodig en zien er met beide mascara’s goed uit. Ik zou ook voor jouw winnaar gaan :-).