fbpx
65   136
133   245
53   206
33   81
70   157

Een update over Spyke

Sinds zaterdag 17 maart is hij er, Spyke! Onze Mechelse Herder puppy. Inmiddels zijn we alweer meer dan twee maanden verder en kunnen we ons een leven zonder hem allang niet meer voorstellen. Ik vond het wel weer eens tijd voor een update over Spyke. Benieuwd hoe het met hem is? Lees lekker mee!

Een update over Spyke

Dat puppies snel groot worden is natuurlijk logisch. Toen Spyke bij ons kwam was hij echt een klein, mini hummeltje. Zoo super schattig. Begrijp me niet verkeerd, dat hij nog steeds.. alleen dan een tikkie groter! Hij is namelijk echt al een flinke hond aan het worden. Dat mollige ‘puppy-achtige’ begint er echt af te gaan. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant natuurlijk een goed teken. Uiteindelijk zal hij toch moeten uitgroeien tot een volwassen Mechelse Herder.

De eerste paar weten stond in het begin uiteraard in het teken van zindelijkheid. Na een paar ongelukjes vlakbij zijn slaapplekje besloten mijn vriend en ik er om de beurt s’nachts uit te gaan. Dit ging al snel beter en de ongelukjes binnen bleven uit. Kwartiertje per kwartiertje bouwde we dit af en al snel sliep hij heel de nacht door zonder problemen. Inmiddels kunnen we al een paar weken zeggen dat Spyke volledig zindelijk is. Super fijn!

Door de dag heen doet hij het verder ook super goed. Hij eet en groeit goed, speelt er lekker op los en gehoorzaamd de eerste commando’s al. Een beetje de basis, zoals zit, blijf, plaats en volgen. Oh en apporteren vind hij fantastisch. Het liefst met een balletje.

De eerste bijnamen zijn ontstaan. Naast Spyke noemen we hem namelijk ook graag Spieko of Spoek. Tsja.. een beetje afgeleiden van zijn naam uiteraard. Klinkt gewoon leuk! Oh en natuurlijk heeft Spyke zijn eerste vakantie ook al achter de rug. Met hem achter in de auto zijn we naar Zuid-Frankrijk gereden en hij heeft zich in de auto echt voorbeeldig gedragen. Eenmaal in Frankrijk heeft hij de tijd van z’n leven gehad!

Gelukkig kunnen we zeggen dat Spyke super sociaal is, zowel naar mensen als naar dieren toe. Van begin af aan hebben we hem nooit bij mensen of dieren weggehouden en dat heeft (denk ik) zijn vruchten nu al afgeworpen. Mijn schoonouders hebben ook een Mechelse herder en die twee zijn de grootste vrienden samen. Daarnaast hebben wij thuis natuurlijk ook onze kat Sjakie en ook die twee kunnen het super goed met elkaar vinden. Zo leuk om te zien. Vorige week heeft hij voor het eerst kennis gemaakt met koeien en paarden. Dat was toch wel even gek, hè Spyke 😉

Dit was even een update over Spyke. Heb jij een hond in huis?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

12 Reacties

 1. 16 juni 2018 / 10:54

  Ik heb zelf geen hond maar zo te zien is het een schatje! En wat leuk dat hij zo lekker sociaal is en dat je hem overal naar toe kan meenemen. Leuke foto’s ook!

 2. 14 juni 2018 / 10:08

  Wat is het een dropje zeg! Echt leuke foto’s ook!

 3. 6 juni 2018 / 10:12

  Wat super cute, vooral die foto met dat oortje dat zo hangt! Ik heb zelf geen hond, ben meer een kattenpersoon. Maar af en toe zou ik best zo’n lieve hond willen om gewoon lekker mee te gaan wandelen ofzo!

 4. 5 juni 2018 / 21:51

  We hebben zelf geen hond maar een peethondje. Die echt helemaal door dolle gaat als die ons ziet. Zo leuk altijd

 5. 5 juni 2018 / 13:38

  Wij hebben helemaal geen huisdieren in huis en daar ben ik helemaal niet rouwig om. Ik ben niet zo’n dierenvriend.

 6. 5 juni 2018 / 12:52

  Wat een mooie foto’s en fijn dat hij zo sociaal is. Wij hebben zelf geen hond omdat ik vind dat ik daar te veel weg ben

 7. 5 juni 2018 / 12:50

  Ah wat een leuke foto’s! Die oortjes zijn zo schattig, haha!

 8. 5 juni 2018 / 11:53

  Wat een prachtige foto’s heel erg leuk ook die foto met de kat erbij, leuk om een update te lezen ook ik zeg vaker doen

 9. 5 juni 2018 / 09:38

  Wat een lieffIe! Het is echt een ontzettend mooie hond.
  Liefs,
  Evelien

 10. 5 juni 2018 / 09:19

  Wat een dropjeee! ♥ Top dat hij al zindelijk is! En hoe schattig dat hij en Sjakie het zo goed met elkaar kunnen vinden.

 11. 5 juni 2018 / 08:33

  Ja wij hebben een kleine Shih Tzu, ik weet tot mijn schande niet eens goed ik het moet schrijven. Ze is superlief.