fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Tijd om op mijn blog eens wat extra aandacht te besteden aan tandpasta. Volgens mij heb ik nog nooit eerder een review geschreven, gek eigenlijk. Tandpasta gebruiken we namelijk, als het goed is, meerdere keren per dag en is dus ontzettend belangrijk in zowel de ochtend- als avondroutine. Vandaag geef ik mijn mening over de Oral-B 3D White Whitening Therapy. Lees je mee?

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Oral-B kennen we, denk ik, allemaal wel. Zoals zij zelf zeggen zijn zij de #1 expert op het gebied van mondverzorging. Eens in de zoveel tijd wordt er een nieuwe collectie gelanceerd en de nieuwste is deze Oral-B 3D White Whitening Therapy.

Dit is een nieuwe tandpastacollectie die zorgt voor een delicate witheid van de tanden, terwijl het glazuur wordt versterkt en beschermd. Een compleet nieuw product om op een veilige manier oppervlakkige verkleuringen te verwijderen terwijl het glazuur wordt versterkt en beschermd. Omdat Oral-B vindt dat iedereen in staat moet zijn om een perfecte, witte lach te laten zien zonder bang te zijn voor beschadiging aan de tanden. In een wereld waarin veel mensen koffie, thee en frisdrank drinken en witte tanden het ideaalbeeld is, is dit geen overbodige luxe.

Er zijn twee varianten beschikbaar:

 • Glazuurbescherming
 • Gevoelige tanden

Wat doet deze Oral-B 3D White Whitening Therapy? Simpelweg eigenlijk het heel zacht polijsten van de tanden waardoor de oppervlakkige verkleuringen worden verwijderd. Door middel van de Active Mineral ComplexTM-technologie (ontwikkeld door een team van wetenschappers) worden je tanden beschermt en kun je deze tandpasta dus op een veilige manier gebruiken. Witte tanden, maar toch verzorgend! Wat wil je nog meer?

Ingrediënten van de Active Mineral ComplexTM-technologie

 • Sodium Fluoride
  • Remineraliseert het glazuur om de tanden te versterken.
 • Silica
  • Verwijdert oppervlakkige verkleuringen op de tanden door ze heel zachtjes te polijsten voor een helderdere, wittere glimlach
 • Oppervlakte-Actieve Stoffen
  • Zorgen voor schone en frisse tanden na elk gebruik.

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Testfase

Als kind zijnde had ik al nooit geluk met mijn gebit. Ik poetste mijn tanden netjes, snoepte niet heel veel en dronk weinig frisdrank. Toch was ik iedere keer bij de tandarts weer de sjaak en kon hij weer een gaatje ontdekken. Balen! Thuis had ik dan weer regelmatig last van pijnlijk en bloedend tandvlees. Beide alles behalve fijn en mede daarom ben ik zo ontzettend bewust van het feit dat mondverzorging en een gezond gebit ontzettend belangrijk zijn.

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Nu ik fulltime werk betrap ik mijzelf op de vele bakken koffie en thee die ik op een dag drink. Heerlijk hoor, maar het zorgt natuurlijk wel voor een verkleuring van de tanden. Het polijsten van de tanden waardoor de oppervlakkige verkleuringen worden verwijderd, klinkt mij dan ook als muziek in de oren. Ik besloot deze nieuwe Oral-B 3D White Whitening Therapy 2 weken uitgebreid te testen. Omdat ik, zoals hierboven beschreven, last heb van gevoelige tanden kies ik ervoor om de Oral-B 3D White Whitening Therapy Gevoelige Tanden Tandpasta te testen. Overigens gebruikte ik naast deze tandpasta ook de Oral-B Genius tandenborstel + 3D White opzetborstel. Een gouden trio? Samen moeten deze producten namelijk de resultaten bevorderen. De Oral-B Genius 9000 Rosegold tandenborstel biedt namelijk 6 poetsstanden waaronder ‘wittere tanden’ en ‘gevoelige tanden’. Daarnaast is de tandenborstel zelfs uitgerust met een Oral-B 3D White opzetborstel die oppervlakkige vlekken voorzichtig verwijdert.

Na 2 weken

Super excited begon ik met het testen van de Oral-B 3D White Whitening Therapy Gevoelige Tanden Tandpasta. Netjes iedere ochtend en avond en soms zelfs 3x per dag. Als ik bijvoorbeeld in de middag een lunchafspraak heb dan poets ik mijn tanden ook altijd. Wat mij meteen opviel is dat de tandpasta kleine korreltjes bevat. Heel subtiel hoor, je hebt hier verder totaal geen hinder van. Deze zorgen echter wel voor dat polijst-effect waardoor je tanden, na het gebruik, echt ontzettend schoon en glad aanvoelen.

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Op de foto links zie je mijn gebit op dag 1 van de twee weken testperiode en op de foto rechts zie je het resultaat na het gebruik van de Oral-B 3D White Whitening Therapy na 2 volle weken. In de eerste week zag ik niet zoveel verschil maar in de tweede week begon dit echt te komen. Ik denk dat je hierin ook gewoon geduld moet hebben. Het polijsten van de tanden is zo subtiel dat dat gewoon even zijn tijd nodig heeft. Beetje bij beetje zie ik de verkleuringen van mijn tanden verminderen en de witheid te voorschijn komen en dat is echt top. Daarnaast voelt mijn gebit na gebruik gewoon echt ontzettend schoon en verzorgd aan. Heerlijk, die frisheid! Ik volg daarvoor wel elke dag netjes onderstaande poetsinstructie en poets mijn tanden altijd minimaal 2 minuten.

Zelf heb ik de tandpasta gecombineerd met de Oral-B 3D White opzetborstel en de Oral-B Genius 9000 Rosegold tandenborstel op de stand ‘gevoelige tanden’. Die stand is voor mijn gebit echt perfect aangezien ik de afgelopen 2 weken geen één keer last gehad heb van gevoelige tanden/tandvlees.

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Poetsinstructie

De Oral-B Genius Tandenborstel poetst ontzettend fijn. Ik heb wat fijne instructies geleerd voor het poetsen die ik graag met je deel. Houd je tandenborstel in een 45-graden boog tegen je tandvleeslijn, en beweeg de borstel voorzichtig heen en weer met cirkelvormige bewegingen. Schrob niet te hard en vergeet de achterkant van je voortanden niet! Mocht je overigens nooit aan de 2 minuten komen met poetsen dan is mijn tip om hem mee te nemen onder de douche. Meestal douche ik ’s ochtends en ’s avonds en door de tandenborstel direct mee te nemen merk ik dat ik veel langer poets! Ideaal!

Oral-B 3D White Whitening Therapy

Conclusie

Leuk om eindelijk eens een vol artikel te wijden aan mondverzorging. Het is echt zo belangrijk dus eigenlijk zou ik dit veel meer moeten doen. Je hebt het eigenlijk al kunnen lezen maar ik ben dus echt ontzettend positief over deze Oral-B 3D White Whitening Therapy. Het product doet precies wat Oral-B belooft en daarom kan ik dan ook niets anders dan er vol lof over spreken.

Moederdag

Je moeder verrassen met Moederdag maar nog geen idee waarmee? Denk eens aan de prachtige Oral-B GENIUS 9000 Rosegold. Dit product kan ik echt aanbevelen voor iedereen en hoe leuk is het om deze te ontvangen als cadeau? Ik weet zeker dat je moeder hier jarenlang mee vooruit kan!

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: