fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Tips voor een industrieel interieur

Tips voor een industrieel interieur De industriële woonstijl wordt steeds populairder. Deze woonstijl staat bekend om de stoere en cleane uitstraling en is prima te combineren met andere stijlen. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor industriële meubels. Lees in dit artikel 4 tips die je helpen om jouw stulpje een industriële look te geven.

Tips voor een industrieel interieur

Less is more

Een industriële inrichting wordt vaak gecombineerd met het minimalisme. Bij het minimalisme draait het om het gebruik maken van zo min mogelijk elementen in je interieur. In combinatie met industriële kleuren en meubels krijg je hierdoor het gevoel van een stoere, oude fabriekshal. Toch is de combinatie met het minimalisme niet voor iedereen weggelegd. Sommigen vinden het sfeerloos en hebben het idee dat de verhuizer later nog meubels komt brengen. Zelf voel je het beste aan of de combinatie met minimalisme voor jou is weggelegd. Gebruik jij niet al je meubels in huis? Ruim overbodige meubels op en je merkt vanzelf of de combinatie met het minimalisme je bevalt.

Gebruik ruwe materialen

Een aantal materialen zie je vaak terug in een industriële inrichting. Zoals de naam al doet vermoeden komen er veel materialen terug in het interieur die je normaal gesproken in een oude fabriekshal tegenkomt. Denk hierbij aan metaalsoorten of oude, onbewerkte materialen met een grijze of zwarte kleur. Een betonvloer, muur van bakstenen en meubels met veel metaal creëren die echte industriële sfeer. Toch hebben kleine details ook invloed op de totale sfeer van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan aluminium kozijnen in een mooie grijze of zwarte kleur, vintage accessoires of oude meubelstukken.

Tips voor een industrieel interieur

Stoere verlichting

De verlichting in je huis heeft een grote bijdrage aan de sfeer van de ruimte. Er zijn hele mooi lampen te koop die je echt het industrie gevoel geven. Deze zijn er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een vloerlamp die er uit ziet als grote bouwlamp. Maar ook een lamp zonder lampenkap geeft je een echte industriële sfeer. Zo krijg je een stoere uitstraling, maar ook de sfeer van een goede verlichting in huis.

Tips voor een industrieel interieur

Combinatie met andere stijlen

Het industriële interieur wordt steeds vaker gecombineerd met andere stijlen. Zo is er de combinatie met het landelijke design, maar ook steeds vaker met het Scandinavische design. Een Scandinavisch design kenmerkt zich door lichte kleuren, iets dat goed past bij het industriële interieur. Ook passen natuurlijke materialen zoals hout en beton uitstekend bij een Scandinavisch design. Toch is een Scandinavisch design iets vrolijker en lichter dan een industrieel design, waardoor steeds meer mensen kiezen voor “the best of both worlds”.

Heb jij een industriële touch in je interieur?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Delen: