fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

De Sinterklaas TAG

De Sinterklaas TAG

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar.. Jawel, het is Sinterklaas. 5 december, pakjesavond. Super gezellig en één groot feest in Nederland. Uiteraard de beste dag om ook De Sinterklaas TAG in te vullen. Benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden daar op? Lees mee!

De Sinterklaas TAG

Ga je naar een intocht? 
Die is natuurlijk al geweest maar ik ben er dit jaar niet geweest. Begin dit jaar ben ik verhuisd en samen gaan wonen met mijn vriend. Toen ik nog bij mijn ouders woonde zag ik de intocht altijd standaard. Ik hoefde er niet naartoe, hij was altijd gewoon recht voor de deur. Mijn ouders wonen namelijk aan het water en de kade staat ieder jaar altijd helemaal vol en dan komt Sinterklaas het dorp binnengevaren op zijn pakjesboot.

Schoen zetten, hoe vaak?
Dat doe ik natuurlijk al lang niet meer, al vond mijn moeder het weleens leuk om onze schoenen op een rijtje te zetten en er toch nog iets in te doen. Vroeger mocht ik dit wel heel vaak doen, in mijn beleving zelfs iedere avond. Samen met mijn broer zong ik dan heel braaf een liedje voor de openhaard!

Zelf pepernoten bakken?
Ik heb het hier eigenlijk standaard over kruidnoten, omdat ik de echte pepernoten niet zo lekker vind. Ik bak ontzettend veel en graag maar gek genoeg heb ik zelf nog nooit pepernoten gebakken. Waarschijnlijk omdat ze uit de winkel gewoon echt super lekker zijn!

Wat staat er dit jaar op jouw verlanglijstje? 
Wij vieren al een lange tijd kerst in plaats van Sinterklaas dus een verlanglijstje voor Sinterklaas heb ik niet.

Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Nope.. saai eigenlijk! Mijn moeder doet dit altijd wel, mede ook omdat de intocht recht voor het huis is. Dan hangt ze gezellig vlaggetjes op en pietjes voor het raam. Heel leuk ziet dat er uit!!

Wat is jouw favoriete Sinterklaaslekkernij? 
Dat zijn absoluut de kruidnoten met chocolade eromheen. Ik vind eigenlijk alle varianten lekker, zoals bijvoorbeeld ook die met truffel, maar die zijn super machtig en daar kan ik er niet zo veel van op. Van de kruidnoten met chocolade kan ik een hele zak op en die met witte chocolade is mijn favoriet! Op onze salontafel staat al meer als een maand een pot met deze kruidnoten die ik iedere keer aanvul. Slecht, maar wel heel lekker!

Welk Sinterklaasliedje werd bij jou het meest gezongen?
Er zijn er natuurlijk ontelbaar veel en ik denk dat we vroeger veel verschillende liedjes hebben gezongen. Het meeste gezongen is denk ik ‘Sinterklaas Kapoentje’, een heel makkelijk, leuk en snel liedje om te zingen!

Schrijf je Sinterklaas gedichten?
Vroeger wel, ik was altijd ontzettend fanatiek met de surprises als kind op de basisschool en ik schreef er dan ook altijd een lang gedicht bij. Thuis met mijn ouders schreven we eigenlijk nooit gedichten en deden we niet aan surprises. Gewoon gezellig pakjesavond met het gezin en de oma’s. Tegenwoordig vieren we kerst en daarvoor trekken we lootjes. We doen niet aan surprises maar wel aan een gedichtje, altijd heel erg leuk!

Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Misschien zelfs wel iets te leuk! Ik kan hier namelijk echt uren mee bezig zijn. Dan koop ik van die toffe cadeautasjes met leuke labels en die versier ik met tape en leuke hangertjes. Staat extra leuk onder de boom toch?

Zelf pepernoten bakken?
Ik heb het hier eigenlijk standaard over kruidnoten, omdat ik de echte pepernoten niet zo lekker vind. Ik bak ontzettend veel en graag maar gek genoeg heb ik zelf nog nooit pepernoten gebakken. Waarschijnlijk omdat ze uit de winkel gewoon echt super lekker zijn!

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Het zingen met mijn broer samen voor de openhaard als we onze schoen hadden gezet. Vervolgens de hele nacht niet kunnen slapen, want misschien hoor je Sinterklaas wel? Hij moet immers toch naar binnen om de schoen te vullen. In de ochtend samen met mijn broer rennend de trap af, helemaal hyper, om te kijken wat er in je schoen zit! En natuurlijk pakjesavond zelf! Een avond vol cadeautjes en gezelligheid. Wij vierde het altijd samen met het gezin en mijn twee oma’s

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?
Hier kan ik volmondig ‘JA’ op zeggen. Ik ga me niet mengen in menig discussie maar de traditie moet naar mijn mening absoluut blijven!

Doe jij aan Sinterklaas of aan Kerstmis? 

IMG_2672[1]Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 5 december 2017 / 16:08

    Wat een grappige tag haha! Bij ons thuis hebben we altijd meer aan Sinterklaas gedaan, maar de laatste jaren ‘voel ik het niet meer zo’. Ik weet niet hoe ik dat uitleg haha 😛

  2. 5 december 2017 / 16:00

    Leuke tag. Wij doen al een tijdje niet meer aan sinterklaas maar kerst wel