fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

The Sunday TAG


Zondag, misschien wel mijn favoriete dag van de week. Op zaterdag werk ik meestal dus zondag is voor mij echt weekend. Op zaterdagavond lekker stappen en op zondag lekker vooral zo weinig mogelijk doen. Uitslapen en zo lang mogelijk chillen in pyjama. Heerlijk vind ik dat! Vandaag is het tijd voor The Sunday TAG!

The Sunday TAG

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik heb het geluk dat mijn lieve vriend op zondag eigenlijk altijd voor het ontbijt zorg. Dan wordt ik lekker wakker gemaakt en staat het ontbijtje klaar. Dan heb ik het niet over muesli met melk maar echt een uitgebreid ontbijtje. Verse broodjes, croissantjes, jus d’orange en thee. Heerlijk!!! Niet op bed hoor, gewoon lekker aan de eettafel.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Oeeeeeeh… dit is wel lastig hoor!! Ik ben namelijk eerlijk gezegd juist heel erg van verschillende smaken en ik lust echt alles. Het liefst lunch ik dan ook met 4 kleine broodjes met verschillend beleg dan met één groot broodje. Als ik moest kiezen dan zou het iets zijn met zalm of carpaccio. Of toch met oude kaas of gewoon lekker hagelslag? Pff! Allemaal zoo lekker!

Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb meerdere kookboeken die ik echt heel erg fijn vind. Toen ik uit huis ging kreeg ik van mijn moeder een heel oud kookboek. Zo eentje waarvan de pagina’s al loslaten en die vol zit met vetvlekken. Er staan hele basic gerechten in en dat maakt het juist zo’n leuk boek. Het is echt de basis van koken. Dat er zo hier en daar aantekeningen van mijn moeder en oma instaan maakt het boek voor mij speciaal en het kan dan ook niet anders dan dat dit mijn favoriete kookboek is!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Okée, dat is op zich wel simpel. Dan het liefste nooit meer zoet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op zoetigheid, maar dit kan ik absoluut niet de hele dag door eten. Hartig dan weer wel dus dan kies ik toch voor hartig.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Deze vragen zijn lastiger dan ik dacht. Dat komt denk ik echt omdat ik alles lust. Ik zou Japan kunnen zeggen omdat ik dol ben op sushi. Maar ik ben ook dol op pasta en pizza en ook een Hollandse stamppot op z’n tijd is niet verkeerd. In Thailand heb ik gesmuld van alle curry’s en ook dat is groot favoriet geworden. Ik kan niet kiezen!!!


Thuis koken of uiteten gaan?
Ik vind thuis koken echt ontzettend leuk om te doen. Omdat ik moet kiezen, kies ik toch voor uiteten gaan. Dat vind ik altijd zo gezellig!

Wat is je lievelingsrestaurant?
Ja, hier kan ik echt geen antwoord op geven hoor! Ik ben namelijk echt het persoon dat niet zo graag constant hetzelfde doet. Dat betekent dus dat ik het juist super leuk vind om iedere keer een ander restaurantje uit te zoeken.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een volle koelkast, veel verse groente en verse kruiden! Ik haat het echt om een lege koelkast te hebben, haha! Daarnaast vind ik verse groente en verse kruiden gewoon echt een must. Ik heb dan ook mijn eigen kruidentuintje waar ik iedere dag gebruik van maak in mijn gerechten. Heerlijk!

Wat lust je echt niet?
Ik lust echt alles, maar er is één ding dat ik niet lust en dat zijn olijven. Ik blijf het proberen maar ik kan het gewoon niet zo waarderen. Gek, want olijventapenade vind ik juist wel erg lekker. Vroeger at ik een olijf terwijl ik dacht dat het een druif was en ik denk dat het daar mis is gegaan haha!

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is…
Hmm.. Misschien zwezerik? Dat is een klein orgaan van een kalfje. Als het kalfje ouder wordt verdwijnt dit orgaantje, best gek eigenlijk. Ik at dit bij het sterrenrestaurant La Rive in het Amstel Hotel te Amsterdam. Het was echt heerlijk, al was het hele diner daar echt fantastisch.


Wat staat er op je food bucketlist?
Echte sushi eten in Japan, dat lijkt me toch wel echt een hele toffe ervaring!

Dit waren ze alweer, de antwoorden op The Sunday TAG! Wil jij deze leuke TAG overnemen? Dat mag uiteraard. Ik zou het leuk vinden als je dit achterlaat in de comments zodat ik ook de antwoorden van jou kan lezen op de vragen.

Wat lust jij echt niet? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

6 Reacties

 1. 12 november 2017 / 16:10

  Super leuke tag om te lezen! Grappig om te zien dat smaken zo erg verschillen. Zelf lust ik echt bijna niks met een bittere/zure smaak. Zuurkool, spruitjes enz. Ik ben eigenlijk best wel selectief qua eten haha.

 2. 12 november 2017 / 15:03

  Wat een leuke tag. Ik ben juist erg dol op olijven haha! Een broodje zalm is inderdaad heerlijk!

 3. 12 november 2017 / 14:24

  Oh wat fijn dat je vriend het ontbijt klaar maakt! Ideaal!

 4. 12 november 2017 / 13:04

  Leuke tag! Sushi eten in Japan lijkt mij ook echt heel tof om te ervaren!

 5. 12 november 2017 / 12:40

  Wat een leuke tag! Misschien dat ik deze zelf ook eens ga doen, maar het lijkt mij heel moeilijk om te kiezen tussen eten. :s
  Liefs,
  Yara

 6. 12 november 2017 / 11:56

  Wat een leuke tag! Ik zou ook echt niet kunnen kiezen tussen al dat lekkere eten. Liefs!