fbpx
16   47
8   36
272   802
27   67
32   78

Verse kruiden in mijn moestuin

Verse kruiden in mijn moestuin
Mede door de Albert Heijn zijn de moestuintjes een mega rage geworden. Niet alleen vorig jaar maar ook dit jaar plant heel Nederland de leuke zaadjes weer in de grond. Vol spanning tot het plantje wat daaruit voort groeit. Ik doe gezellig mee met de rage want stiekem vind ik het super leuk om een eigen moestuintje te hebben. Zeker nu ik op mijzelf woon en dus iedere dag moet koken vind ik het erg leuk om mijn eigen verse kruiden toe te voegen aan de gerechten. Benieuwd welke Verse kruiden in mijn moestuin staan? En welke kruiden ik dagelijks gebruik? Lees mee!

Verse kruiden in mijn moestuinVerse kruiden in mijn moestuin

1. Rozemarijn

Oh de geur van Rozemarijn alleen al, echt heerlijk. De plant heeft lange, dunne blaadjes en deze zijn vrij dik. Bijna leerachtig. De takken zijn houtachtig en je kunt de blaadjes heel makkelijk van de takken afritsen. Ik heb een grote oven in huis en ik kook hier dan ook heel veel mee. Aardappeltjes en groente uit de oven met olijfolie en verse rozemarijn, oh dat is echt groot favoriet bij ons!!

Verse kruiden in mijn moestuinVerse kruiden in mijn moestuin

2. Basilicum

Italiano!! De kruid die absoluut in Italië het meest wordt gebruikt. Ik doe gezellig mee want de basilicum gebruik ik zelf het meeste in mijn gerechten met verse pasta’s. Vooral pasta’s met rode sauzen en gehakt zoals bijvoorbeeld Bolognese. Op het moment dat je daar een paar blaadjes verse basilicum doorheen doet krijgt het gerecht absoluut een boost. Tijdens een verjaardag kun je er ook leuke hapjes mee maken met cherrytomaatjes en mozzarella. Oftewel, een mini caprese op een prikkertje.

Verse kruiden in mijn moestuinVerse kruiden in mijn moestuin

3. Tijm

Tijm is misschien niet het meest voor de hand liggende kruid en je moet er wel echt van houden. Het heeft een hele Mediterrraanse smaak en daar zijn wij dol op. Het is een kruid dat heel veel wordt gebruikt in de Franse keuken op zowel groentes als vlees. Ik persoonlijk gebruik tijm het meest op rundvlees dat ik een tijdje laat stoven zodat het heerlijk mals wordt. Love it!

Verse kruiden in mijn moestuin

Verse kruiden in mijn moestuin

De drie kruiden die ik dus altijd heb staat zijn Rozemarijn, Basilicum en Tijm. Kruiden waar wij dol op zijn en dus geregeld mee koken! Op dit moment ben ik alleen nog op zoek naar een muntplant ter aanvulling van mijn moestuintje. Puur omdat ik echt dol ben op verse muntthee met honing. Dit bestel ik altijd in restaurants en verse munt is best duur in de supermarkt. Tijd om dus lekker zelf een muntplant aan te schaffen zodat ik thuis mijn eigen verse muntthee kan maken. Naar mijn idee is mijn moestuintje dan wel echt helemaal compleet qua kruiden. Op den duur zou ik graag ook nog wat groentes toevoegen maar dat is net iets lastiger dus voor nu houd ik het lekker bij verse kruiden in mijn moestuin.

Heb jij thuis verse kruiden of koop je je kruiden altijd gedroogd?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 7 september 2017 / 18:00

    Wat een leuke potjes! Ik heb geen verse kruiden in mijn piepkleine keuken staan. Binnenkort ga ik verhuizen en dan heb ik er wel plaats voor. Basilicum & munt wil ik ook graag gaan kweken.

  2. 7 september 2017 / 11:56

    Ik vind dat ook heerlijk, maar ik gebruik het dan veel te weinig en vergeet het plantje ..