fbpx
59   91
101   508
137   438
95   157
60   114

Super Makkelijk Cinnamon Rolls Recept


Cinnamon Rolls, een typisch Amerikaans gerecht. Samen met heel veel pancakes heb ik dit gerechtje heel veel gegeten tijdens mijn roadtrip door West-Amerika. Eenmaal terug in Nederland besloot ik deze Cinnamon Rolls eens zelf te maken. Eerst zoals het traditionele recept maar daarna vond ik al snel een super makkelijk cinnamon rolls recept. Super lekker en dus mega simpel. Benieuwd naar dit Super Makkelijk Cinnamon Rolls Recept? Lees met me mee!

Super Makkelijk Cinnamon Rolls Recept

Wow! Dit is niet voor het eerst dat er een recept verschijnt op mijn blog maar vaak gebeurd het absoluut niet. Nu ik op mijzelf woon kook ik iedere dag en ben ik eigenlijk van plan om zo nu en dan wat meer recepten te delen. Ik kook namelijk vrij uitgebreid en lees zelf ook altijd veel recepten op blogs. Een tijdje terug kwam mijn broer bij ons eten dus ik besloot om verse soep te maken, een Thaise curry met garnalen en als nagerecht Cinnamon Rolls met kaneel- en vanilleijs. Het viel allemaal enorm in de smaak maar vooral van het nagerecht werd volop gesmuld. En dat terwijl dat het gerecht was dat het minste tijd kostte! Ik heb namelijk een Super Makkelijk Cinnamon Rolls Recept, en dat ga ik nu met je delen!


Ingrediënten broodje

 1. 1 blik croissantdeeg
  • Ik gebruikte die van het merk Danerolls
 2. Kaneel
 3. Basterdsuiker
 4. Boter

Ingrediënten glazuur

 1. Melk
 2. Poedersuiker

Wat te doen?

 1. Ik ben begonnen met mijn aanrecht voorzien van een laagje bloem.
 2. Ik heb vervolgens het croissantdeeg uit het blik gehaald en helemaal uitgerold op het aanrecht. In dit deeg zitten stippellijntjes om aan te geven waar je het deeg moet scheuren om de perfecte croissantjes te krijgen. Dit is echter wat we niet willen, dus die stippellijntjes druk je goed aan zodat het deeg niet gaat scheuren.
 3. Ondertussen laat je de oven voorverwarmen op 200 graden.
 4. De plak deeg smeer je vervolgens helemaal in met boter en hierop strooi je de kaneel en de basterdsuiker. In de meeste recepten hebben ze het over 1 à 2 theelepels kaneel maar ik persoonlijk vind dit veel te weinig. In plaats van theelepels ben ik gegaan voor de eetlepels, haha! Daarnaast kan je de Rolls zo zoet maken als je zelf wilt, ik heb echter maar een klein beetje basterdsuiker toegevoegd.
 5. Als je tevreden bent over de hoeveelheid rol je het deeg op. Je rolt het deeg niet in de lengte maar in de breedte. Zo krijg je dus een vrij smalle maar dikke rol. Deze verdeel je vervolgens in 7 à 8 gelijke plakken.
 6. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en plaats hierop de rollen. Leg deze goed uit elkaar want in de oven worden ze uiteindelijk zo’n 2x groter! Ik heb de Cinnamon Rolls 10 minuten in de oven gehad.
 7. In de tussentijd heb ik mijn glazuur gemaakt. Dit is echt super simpel, gewoon een kwestie van melk en poedersuiker door elkaar roeren. Let hierbij wel op dat je in verhouding echt super veel poedersuiker nodig hebt en een mini beetje melk. Doe in een bakje een flinke schep poedersuiker en doe hier een scheutje melk bij. Je kunt het glazuur zo dik of dun maken als je zelf wilt, puur door er dus meer melk of meer poedersuiker bij te voegen.
 8. Nadat mijn Cinnamon Rolls uit de oven kwamen heb ik er de glazuur meteen overheen gedaan. Wij hebben ze gelijk warm opgegeten, echt heerlijk! Zeker in combinatie met kaneel- en vanille-ijs!

Variatietip

 • Voeg appel en/of noten toe

Heb jij weleens Cinnamon Rolls op?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

Delen:

6 Reacties

 1. 14 september 2017 / 18:47

  Ahhh, zo makkelijk en lekker! Dit moet ik proberen!

 2. 14 september 2017 / 13:48

  Ziet er zooo lekker uit! Doet me een beetje denken aan de Zweedse kanelbullar.

 3. 14 september 2017 / 12:47

  Oeh, die zien er goed uit! Leuk is dat altijd hè, als een recept goed gelukt is en dat je dan dit uit je oven tovert!

 4. 14 september 2017 / 12:34

  Ooh, cinnamom rolls… zo lekker! Deze sla ik op.

 5. 14 september 2017 / 10:17

  Mmmmmmm cinnamon rolls zijn mijn favoriet!! Ziet er heerlijk uit!

 6. 14 september 2017 / 08:58

  Zo lekker dat dit eruit ziet!