7   35
15   100
45   148
12   111
11   89

Is een creditcard wel een goed idee?


Een creditcard, toch wel een veelbesproken punt. De één vind het ideaal terwijl de andere het maar tricky vind. De verleiding is groot dat je geld uit geeft dat je niet hebt dus het is zaak om met een creditcard zeer verantwoordelijk om te gaan. Wat is mijn mening hierover? Is een creditcard wel een goed idee? Ik denk dat ik wel een paar leuke tips voor je heb!

Is een creditcard wel een goed idee?

Creditcard overbodig

Niet voor iedereen is het perse nodig om een creditcard op zak te hebben. Als je bijvoorbeeld vrijwel altijd in Nederland bent en zeer weinig reist dan is een creditcard voor jou waarschijnlijk zeer overbodig. Heb je daarnaast weinig budget en misschien zelfs schulden? Please, begin dan niet aan een creditcard!


Goed idee!

Ik reis heel graag en dit is eigenlijk altijd buiten Nederland. Een creditcard is in dat geval heel erg handig. Het belangrijkste is namelijk dat een creditcard over de gehele wereld wordt geaccepteerd. Je kunt dus altijd en overal zonder problemen betalen. Iedere betaling die je doet met een creditcard is daarnaast ook nog eens verzekerd. Vorig jaar maakte ik mijn eerste verre reis, namelijk een roadtrip door West-Amerika. Dit deed ik uiteraard met creditcard op zak. Dit beviel ons ontzettend goed. Ook tijdens onze rondreis door Thailand vorige maand hebben wij overal betaald met onze creditcard.

Hoe kom ik aan een creditcard? 

Er zijn genoeg bedrijven die creditcards aanbieden. Denk hierbij natuurlijk aan je eigen bank, zoals bijvoorbeeld de Rabobank of de ABN Amro. Echter zijn er ook andere bedrijven die creditcards aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Bijenkorf of de ANWB. Aan iedere kaart zitten andere voordelen dus het is belangrijk om je hierin goed in te lezen en te kijken welke kaart het beste bij jou past.

Kosten 

Naast dat er een verschil in voordelen is, is er ook zeker een verschil in prijs. Niet iedere creditcard is even duur en je hebt te maken met een eigen bijdrage. Het kan zijn dat jouw bank de creditcard als ‘service’ aanbiedt en dat hij gratis is. Zo niet, dan wordt er een eigen jaarlijkse bijdrage gevraagd en dat kan bij de diverse bedrijven zeker verschillen. Check voor de zekerheid de goedkoopste creditcard en vergelijk goed welke voordelen het beste bij je passen!

Voor mij persoonlijk is een creditcard ontzettend handig en zou ik tijdens het reizen niet zonder willen! 

Heb jij een creditcard? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Share:

7 Reacties

 1. 29 september 2017 / 15:33

  Ik had recent wel een cc aangevraagd, al gebruik ik hem niet heel vaak. Alleen voor dingen hier en daar bestellen waar er geen optie is voor paypal/ideal. Denk daarbij aan tickets boeken bij Easyjet of spullen bestellen op Amazon DE.

 2. 29 september 2017 / 10:19

  Nee, ik heb zelf geen creditcard. Mijn vriend heeft er een en die gebruikt hij vooral omdat hij vrij veel online bestelt. Dan heb je bij bepaalde shops gewoon alleen de mogelijkheid om te betalen met een creditcard. Verder is het handig voor op vakantie. En tot slot ben je ook nog eens verzekerd als spullen bijvoorbeeld kapot gaan. Spullen die je dus met die creditcard gekocht hebt. Ik heb wel eens overwegen om om die laatste twee redenen ook een creditcard te gaan gebruiken, maar ik zou hem niet gebruiken om spullen te kopen op momenten dat ik er eigenlijk geen geld voor heb. Brrrr, de gedachte alleen al aan opstapelende rekeningen:-(

 3. 28 september 2017 / 16:24

  Ik kom uit Amerika waar iedereen 50 credit cards heeft.. Nou ok misschien niet 50 maar wel veel. Toen ik naar Nederland verhuisde kreeg ik een grote verassing dat mensen hier geen credit cards gebruiken! Ik woonde hier 3 jaar voordat ik een credit card aangeschaft. Ik gebruik ik zoals jou om te reizen maar voor de rest gebruik ik het niet! Ik vind het heel goed om niet meer te besteden dan je nu hebt. Dat doet Nederland echt heel goed vind ik! 🙂

 4. 28 september 2017 / 15:31

  Ik heb er één sinds vorig jaar en het is altijd aan te raden om naast je betaalpas een extra betaalmiddel bij de hand te hebben. Zeker buiten Europa waar Maestro nog niet zo geaccepteerd wordt als in Nederland. Daarnaast is het voor boeken van vliegtickets ook heel fijn om er één te hebben. Je moet uiteraard wel je uitgaven in de gaten houden en geen hogere limiet nemen als je daar sowieso niet aankan voldoen.

 5. Henrieke
  28 september 2017 / 12:35

  Wij hebben een creditcard en gebruiken hem regelmatig. Zolang je maar bijhoudt welke uitgaven je gedaan hebt kom je niet voor verrassingen te staan.
  Het geeft je ook fijne voordelen zoals dat je altijd verzekerd bent bij aankopen. Bij onbekende winkels en grote aankopen maak ik er dan ook graag gebruik van. 🙂

  In Polen hebben we de creditcard uiteindelijk nergens nodig gehad.

 6. 28 september 2017 / 10:55

  Ik heb me een kredietkaart aangeschaft voor onze reis naar Amerika. Daar móést het echt wel. En nu gebruik ik ze nog steeds voor concerttickets, hotelboekingen, dat soort dingen. Ik zou niet meer zonder kunnen! 🙂

 7. 28 september 2017 / 07:55

  Ik heb nog nooit een creditcard gebruikt tijdens een vakantie. Maar ik kan me voorstellen dat het wel heel handig is.

Lees vorig bericht:
Batiste Sweetie Droogshampoo

As sweet as candy! Je denkt eigenlijk al direct aan knalroze zuurstokken, spekjes en winegums. Dat is dan ook precies...

Sluiten