fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian, ken je hem? Haha, ik wel. Toevallig heet mijn vriend namelijk Sebastian. Jep, met één a en niet met twee! Maar, dit artikel gaat niet over mijn vriend maar over de Sebastian Professional Haarverzorging. Ik kende het haarverzorgingsmerk al wel van naam maar ik had er verder nog geen ervaring mee. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het mij gaat bevallen. Ben jij ook benieuwd? Lees dan zeker verder.

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian Professional Haarverzorging

Ik zal je eerst wat achtergrondinformatie geven over ‘Sebastian’. Achter deze naam staat namelijk niet voor niets ‘Professional’. Het merk specialiseert zich namelijk specifiek op professionele haarproducten. Deze worden vooral verkocht bij kappers. Begin jaren ’70 werd het bedrijf opgericht door Geri Cusenza en John Sebastian. Zij werden kort daarna al aardig populair doordat zij op de markt kwamen met de Crimping Iron. Dit is een haarstylings-tool die zorgt voor een gegolfde look en dat was in die tijd ontzettend revolutionair. Tegenwoordig is Sebastian Professional onderdeel van Wella en is in dit grote cosmeticabedrijf ‘een van de exclusievere merken.

In dit artikel review ik de volgende drie producten:

 • Sebastian Professional Color Ignite Multi Shampoo
 • Sebastian Professional Color Ignite Multi Conditioner
 • Sebastian Professional Potion 9

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian Professional Color Ignite Multi Shampoo

Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Ik heb mijn haar niet compleet geverfd maar er zitten wel highlights in. Ook daarvoor is deze shampoo dus erg geschikt. Deze shampoo is namelijk kleurbeschermend voor zowel gekleurd als opgelicht haar. De shampoo ruikt heerlijk fris en schuimt echt goed. Persoonlijk vind ik dat altijd erg fijn. Na het uitspoelen voelt je haar schoon en verzorgd aan.

Gebruik: Sebastian Color Ignite Multi Shampoo aanbrengen op nat haar, inmasseren en zorgvuldig uitspoelen. Herhalen indien nodig.

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian Professional Color Ignite Multi Conditioner

Ik kan me niet voorstellen dat ik mijn haar was zonder daarna conditioner te gebruiken. Ik doe dit echt altijd, omdat ik anders mijn haar gewoon niet uit de knoop krijg. De conditioner is ietwat anders dan ik van een conditioner ben gewend. Normaal is het altijd een beetje een crème-achtige substantie maar dit is eerder een mousse. Grappig! Het is echt een hele fijne conditioner die je wel wat langer moet laten intrekken dan normaal. Hij verdeelt makkelijk over het haar en mijn haar voelt echt zacht en verzorgt aan na het uitspoelen. Gelukkig maakt het mijn haar absoluut niet vet!

Gebruik: Het haar wassen met de Color Ignite Multi Shampoo, de bus goed schudden en daarna een hoeveelheid ter grootte van een tennisbal op vochtig haar aanbrengen, beginnend bij de punten naar de haaraanzet toe. Laat Sebastian Color Ignite Multi Conditioner 2 tot 3 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit.

Sebastian Professional Haarverzorging

Sebastian Professional Potion 9

Hmm.. in eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik met dit product aanmoest. Sebastian Professional noemt dit een wearable styling treatment. Het is een product dat het model en de conditie van het haar verbetert. Daarnaast zitten er ook allerlei botanische oliën in die het natuurlijke haar herstellen. Leuk, dacht ik in het begin, maar wat moet ik ermee? Tot dat ik er een beetje mee ging spelen. Het product laat je haar echt heel mooi vallen en het stylen van het haar gaat makkelijker. Het is echt een fijn product maar je moet het wel een paar keer proberen!

Gebruik: Breng de Sebastian Potion 9 aan op vochtig haar. Verdeel goed over de haarpunten en de aanzet en laat het ongeveer één minuut inwerken. Spoel niet uit voor het beste resultaat. Als de Potion 9 wordt aangebracht op droog haar zorgt het voor meer textuur en controle.

img_3704 Sebastian Professional Haarverzorging

Conclusie

Deze Sebastian Professional Haarverzorging geeft je echt een luxe gevoel. Ik heb echt het idee dat het veel goeds doet voor mijn haar. Je hebt maar een beetje van het product nodig en daardoor zijn ze super zuinig in gebruik. De combinatie van de shampoo en de conditioner werkt gewoon echt heel goed en fijn. Mijn haar voelt goed aan en wordt absoluut niet snel vet. Aan de Potion 9 moest ik een wennen maar als je eenmaal weet hoe je het het beste kunt gebruiken is dit ook echt een top product. Er zijn helaas wel wat nadelen aan deze Sebastian Professional Haarverzorging, het is namelijk niet makkelijk te verkrijgen en de prijs ligt vrij hoog.

 • Sebastian Professional Color Ignite Multi Shampoo kost € 21,50 
 • Sebastian Professional Color Ignite Multi Conditioner kost € 26,35 
 • Sebastian Professional Potion 9 kost € 29,60 

Welke shampoo gebruik jij op dit moment? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

4 Reacties

 1. 3 november 2016 / 21:01

  Potion 9 heb ik ook gehad en ik vond hem ook fijn. Leuk zo’n uitgebreide review!!

 2. 3 november 2016 / 19:21

  Klinkt als fijne producten, hier ben ik wel benieuwd naar 🙂

 3. 3 november 2016 / 17:35

  Dit klinkt heerlijk! Vooral Potion 9 lijkt mij erg handig!

 4. 3 november 2016 / 16:46

  Fijn dat het zoveel goeds doet voor je haar