fbpx
24   135
32   72
12   186
65   385
33   193

Dé tips om je handtas te herorganiseren!

Dé tips om je handtas te herorganiseren!

‘I keep my life in my handbag, like most woman.’ Jij en je handtas zijn een onafscheidelijke combinatie, je tas is immers een verlenging van je persoonlijkheid. Toch maakt eigenlijk iedere vrouw zich (tijdelijk) schuldig aan een chaotische verzamelbuidel en chaos in je tas, is chaos in je hoofd. Maar geen paniek, met onderstaande tips draag je jouw leven georganiseerd en ongegeneerd mee in je geliefde handtas!

Dé tips om je handtas te herorganiseren!

Welk handtastype ben jij?

Wist je dat de inhoud van je tas heel wat vertelt over jouw persoonlijkheid? Dit is natuurlijk hele nuttige informatie op weg naar de georganiseerde tas, dit handtastype leidt je namelijk direct naar jouw eerste tips.

 • De grabbelton handtas

Tasmanagement is voor jou een zware taak. Eigenlijk is je tas te vergelijken met een grabbelton, het bestaat uit één vak waar alle spullen in rondzwerven. De eeuwige zoektocht naar je smartphone of sleutels is voor jou een dagelijkse bezigheid. Je handtas weerspiegeld stiekem hoe jouw levensstijl en persoonlijkheid in elkaar zit, je wordt niet afgeschrikt van een beetje chaos in je leven. Tip: schaf de ‘bag in bag’ aan, dit is een kleine tasorganizer waar je een aantal belangrijke eigendommen in kwijt kunt. Wedden dat de zoektocht nu een stuk eenvoudiger wordt?

 • De ik-ga- op-vakantie- handtas

Met de inhoud van jouw tas kun je gemakkelijk een week op vakantie. Naast je smartphone en portemonnee neem je ook ‘voor de zekerheid’ wat extra spulletjes mee: een flesje water, pleisters, paracetamolletjes, ondergoed en misschien ook wel een extra Motorola Moto Z hoesje. Goed voorbereid ben je, maar pas op dat het niet dwangmatig wordt. Je bent een minderflexibel type en zorgt dat je nooit voor verassingen komt te staan. Tip: wees realistisch, analyseer je tas en wees elke dag weer kritisch wat je met je meedraagt.

 • De klein maar fijne handtas

Jij sleept absoluut niet meer met je mee dan nodig is, een klein maar fijne handtas met alleen de noodzakelijke benodigdheden. Jij redt het ook prima zonder allemaal extra’s en laat alles gewoon op je afkomen, een zelfverzekerd typje. Tip: het gevaar hiervan is dat je nonchalant wordt en belangrijke dingen vergeet. Een extra check in je handtas kan geen kwaad!

Dé tips om je handtas te herorganiseren!

Stappenplan

Nadat je erachter bent gekomen welk handtastype je bent, is het tijd voor het echte werk: het herorganiseren. Onderstaand stappenplan leidt je regelrecht naar een georganiseerde handtas:

1. Legen

De eerste stap is het legen van je tas. Ja, helemaal. Spreid de hele inhoud overzichtelijk over de tafel uit. Nu de tas toch helemaal leeg is, is dit de ideale kans om meteen de binnenkant kruimel- en stofvrij te maken.

2. Analyseren en selecteren

Alle spullen liggen nu op tafel en waarschijnlijk kom je al heel wat dingen tegen waarvan je niet eens meer wist dat ze bestonden. So let’s be real: die drie verschillende kleuren lipstick en dat extra Xperia E5 case is leuk bedacht, maar één is meer dan genoeg. Tijdens deze stap is het dus heel belangrijk dat je de inhoud van je tas realistisch gaat bekijken en bedenken of alles nu wel echt nodig is. Welke benodigdheden ga je straks wel en niet in je tas opbergen? Gooi daarna alle lege verpakkingen en bonnetjes weg, dit maakt de tafel met spullen al een stuk overzichtelijker. Ben jij het type dat alle bonnetjes na een lunch of nieuwe aankoop los in je tas gooit? Niet meer doen, berg ze voortaan gelijk op in je portemonnee. Vervolgens selecteer je al jouw noodzakelijke benodigdheden: je smartphone, sleutels, portemonnee, MacBook met 13 inch MacBook Pro hoes en agenda. Waarschijnlijk heb je nog een paar extra’s die je mee wilt nemen, leg deze even apart.

3. Indelen en ordenen

Deel je handtas in met de noodzakelijke benodigdheden en de paar extra’s die je apart hebt gelegd. Creëer voor jezelf een systeem hoe je je tas het beste kunt indelen en ordenen, maak gebruik van de zijvakjes, je make-uptasje en portemonnee. Wees consequent en maak er een gewoonte van de spullen na gebruik weer op dezelfde plaats terug te stoppen. Je zult zien dat je hier heel veel profijt van hebt. Tot slot nog een absolute handtasmusthave: deze is al eerder genoemd, de bag organizer! De ‘tas in tas’ is het beste hulpmiddel om orde in je tas te scheppen, berg hier alle extra’s in op en je weet voortaan precies waar je moet zoeken.

Dit waren: Dé tips om je handtas te herorganiseren!
Hoe staat jouw handtas er op dit moment bij?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Content van Smartphonehoesjes.nl

Delen:

10 Reacties

 1. 13 november 2016 / 01:19

  Handige tips! Mijn handtas (Zo’n kleine Longchamp) bestaat maar uit 1 vak, en daar gooi ik altijd alles in. Zo’n bag organiser lijkt me wel wat, moet ik me maar eens in verdiepen haha

 2. 12 november 2016 / 20:32

  Mijn tas zit een beetje tussen de grabbelton en de klein maar fijne handtas. Het verschilt echt per week waar ik onder val haha. Eens in de zo veel tijd moet ik mijn tas wel echt legen want dan kan de rits niet eens dicht.

 3. 11 november 2016 / 21:20

  Yep, de grabbelton tas…guilty! Handige tips ?

 4. 10 november 2016 / 23:04

  Super handige tips!
  & hele leuke tas trouwens

 5. 10 november 2016 / 22:06

  Oei, mijn tas ziet er momenteel heel rommelig uit. Hoe chaotischer ik in mijn hoofd ben, des te rommeliger mijn tas, haha! Maar, in het weekend ruim ik mijn handtas altijd op. Alle papiertjes en rommeltjes gooi ik er dan uit. Ook bekijk ik dan de producten die erin zitten. Vorige week zaten er maar liefs drie parfums in. Tsja, en die sleepte ik al een aantal dagen mee…Ook mijn toilettasje ruim ik dan op. Die zit meestal vol met lipsticks. Kortom, een klusje wat wekelijks terugkomt. Maar, wat ik met plezier doe! Dankjewel voor je fijne tips!

 6. 10 november 2016 / 15:02

  Ik ben echt zowel een grabbelton als een ik-ga-op-vakantie type. Hele fijne tips!

 7. 10 november 2016 / 13:27

  Leuke tips! Ik ben echt iemand die niet meer mee zal nemen dan nodig is!

 8. 10 november 2016 / 10:05

  Heel handig! Ik vind je tas trouwens geweldig leuk! Wat een grappig kleurtje <3 Ik vind het wel erg belangrijk, dat als ik mijn laptop mee neem, ik deze in een hoes doe!

 9. 10 november 2016 / 07:50

  Goede tips! Mijn tas is gelukkig altijd netjes, maar ik ken wel wat mensen die deze tips misschien goed kunnen gebruiken..

 10. 10 november 2016 / 07:42

  Super tips! Zelf ben ik onlangs overgestapt op een veel kleinere handtas. Ben er zo blij mee