fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Contouren en highlighten, de hype is al een tijdje aan de gang maar volgens mij nog lang niet over. Merk na merk komt op de markt met een Contour & Highlight Duo en zo ook Maybelline. Dit is niet zomaar een Duo maar het Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight. In dit artikel geef ik mijn uitgebreide mening.

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Ik ben bekend met Maybelline, maar wel vooral met oogschaduwpaletten en lipsticks. Dit is een nieuw product en ligt pas sinds augustus in de schappen. Hiermee behoort dit product tot de fall/winter collectie van 2016. Het is een highlight & contour stick in één. Een soort chubbystick met een draaisysteem. De ene helft van de stick is licht (highlight) en de andere helft is donker (contour). Het ziet er handig en compact uit!

De Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight is beschikbaar in 3 kleuren, namelijk:

 • 10 – Light
 • 15 – Medium
 • 20 – Dark

In dit artikel review ik 10 – Light.

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Maybelline zegt: Get in (V)shape  ‘Focus on the bonestructure’ was backstage een veelgehoorde kreet van de makeupartists, om de beste features van een gezicht te accentueren – een effect dat vanaf nu dankzij Master Contour V-Shape Duo Stick voor iedereen is weg gelegd. De stick is speciaal vormgegeven om de perfecte V-shape van je gezicht te versterken. De matte crèmetextuur versmelt als een tweede huid, voor een natuurlijk effect. Met de donkere zijde trek je diagonaal twee verticale lijnen onder het hoogste punt van de jukbeenderen op je wangen lijnrecht richting de buitenhoeken van je kin. Met de lichtere zijde zet je strepen op alle plekken waar je gezicht van nature ook licht vangt, bijvoorbeeld in horizontale lijnen recht onder je ogen en boven je wenkbrauwbot. Resultaat: de makkelijkste backstagetruc om een gezicht een ‘gelifte’ uitstraling te geven

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Swatch

Hier zie je de Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight op mijn arm geswatched. Bovenaan uiteraard de lichte kleur om mee te highlighten en onderaan de donkere kleur om mee te contouren. Allebei de kleuren zijn erg creamy en helemaal mat! Het is dus niet zo dat deze highlighter een shimmer bevat. Eigenlijk dient deze dus als een soort concealer.

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Het effect

Op deze foto’s zie je stap voor stap wat ik heb gedaan. Op de twee foto’s links zie je mijn gezicht met foundation maar zonder contour of highlight. Op de twee middelste foto’s zie je hoe dat ik mijn contour en highlight altijd aanbreng. Langs mijn haarlijn, neus en onder mijn jukbeenderen zet ik een donkere lijn. De highlighter breng ik aan op mijn kin, voorhoofd, neusbrug, jukbeenderen en onder mijn ogen. Op de twee foto’s rechts zie je het resultaat nadat ik de lijnen heb ingeblend.

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight

Conclusie

Het was even wennen om met deze crèmestick te werken. Ik ben namelijk gewend om te contouren met poeder. Na mijn foundation ben ik dus ook gelijk begonnen met ‘shapen’ terwijl ik normaal eerst de foundation afpoeder. Dat afpoederen heb ik in dit geval na het ‘shapen’ gedaan. Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet heel veel van. Die twee kleuren zo gescheiden, maar toch in een stick moest naar mijn mening echt één grote kliederboel worden. Toch valt dat best wel mee. De stick heeft precies de goede vorm waardoor je de twee kleuren goed afzonderlijk van elkaar kan aanbrengen. (Al blijf ik me afvragen hoe dat gaat als de stick echt zijn vorm begint te verliezen door het vaak gebruiken?) Eenmaal aangebracht blenden de kleuren mooi en zie je echt wel wat verschil. Het effect voor mij persoonlijk is wel iets te subtiel. Wanneer je nog meer product aanbrengt wordt het toch wat cakey en dat is niet bepaald het effect waar ik naar op zoek ben. Mijn voorkeur blijft toch het shapen met een poeder en ik denk niet dat ik deze Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight nog vaak zal gebruiken..

Deze Maybelline V-Shape Duo Stick Contour & Highlight kost €8.99 en is te koop bij de drogisterijen. 

Shape jij liever met crème-achtige producten of met poeder? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

8 Reacties

 1. 25 september 2016 / 13:37

  Ik heb inderdaad mixed reviews gelezen over dit product.. Ik kies ook liever voor het shapen wat poeder producten!

 2. 24 september 2016 / 10:00

  Ik moet ze zelf nog proberen, ben ontzettend benieuwd!

 3. 23 september 2016 / 19:18

  Ziet er leuk uit maar dit is ook niets voor mij 🙂

 4. 23 september 2016 / 12:27

  Ik moet deze nog testen! Ben benieuwd haha, ik ben echt geen contour held. Vind het effect op de foto’s wel prima hoor 🙂 Maar kan me voorstellen dat je voorkeur geeft aan poeders.

 5. 23 september 2016 / 09:57

  Ahh jammer dat hij tegenviel! Mijn favoriet blijft ook altijd poeder denk ik..

  <3

 6. 23 september 2016 / 08:40

  Grappig product! Ik vind het effect juist erg mooi, ik houd wel van subtiel. Toch snap ik wel dat je het iets té subtiel vind. Fijne review!

 7. 23 september 2016 / 07:59

  Ik houd ook meer van de poeders. Ervaring is dat dit soort sticks snel in de prullenbak belanden

 8. 23 september 2016 / 07:47

  Ziet er leuk uit, maar ik denk dat ik m ook niet vaak zou gebruiken aangezien ik inderdaad poederds fijner vind!