fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Lippenbalsem zelf maken + Winactie

Lippenbalsem zelf maken

Lippenbalsem, ik koop het gewoon altijd. Labello, Burt’s Bees, Babylips, I love it. Maar lippenbalsem zelf maken heb ik nog nooit geprobeerd, totdat ik deze kit ontving. Hoe leuk? Vandaag ga ik dus lippenbalsem zelf maken. Is het voor herhaling vatbaar of waag ik me er nooit meer aan? Je leest het nu!

Lippenbalsem zelf maken

Lippenbalsem zelf maken

Lippenbalsem zelf maken

 

Het schijnt dat het maken van deze lippenbalsem super easy is. De kit wordt in ieder geval geleverd in een hele leuke vrolijke box. Op de ene zijkant zie je een groot paars vlak met Made With Love- By You! De andere zijkant is wit en daarop staat alles wat in de box zit. Het enige wat je zelf moet toevoegen is zonnebloem- of olijfolie en je hebt een pan nodig. Voor de rest zit alles wat je nodig hebt in de box!

Lippenbalsem zelf maken

Lippenbalsem zelf maken

Als je de box opent tref je inderdaad alles aan wat de zijkant al beweerd. Daarnaast vind je gelukkig een hele handige handleiding waarin (in het Engels) stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. So far so good! 

Radbag over deze kit: Sommige dingen kun je rustig ook zelf een keer ter hand nemen. Bijvoorbeeld, wanneer je – natuurlijk uit pure kwaliteitsingrediënten je eigen lippenbalsem maakt (dus la “Het Parfum”, maar met liefde en zonder al die vervelende bijwerkingen). Waarom? Nou, ten eerste is het leuk. Ten tweede is het niet veel werk. Ten derde heb je meteen een geweldig cadeau voor iedereen, familie en vrienden. Onze lippenbalsem om zelf te maken bevat alle noodzakelijke ingrediënten (bijenwas, cacaoboter, enz.) die je nodig hebt (behalve zonnebloemolie, maar dat is zeker geen probleem), om hem te maken. Inbegrepen is natuurlijk ook alles wat je nodig hebt om hem aantrekkelijk te verpakken (inclusief potje, etiketten en lintjes). Komt zeker van pas. Wij spreken uit ervaring.

Lippenbalsem zelf maken Lippenbalsem zelf maken

Aan de slag…

 1. Doe 25ml. zonnebloem- of olijfolie in een klein pannetje en zet deze op het vuur. Ik heb hier zelf olijfolie voor gebruikt en ik heb het gewoon afgemeten met een maatbeker.
 2. Voeg de bijenwax en de cacaoboter toe aan de olijfolie.
 3. Roer het geheel met het bijgeleverde houten stokje. Het smelt echt super snel dus dit is zo gepiept. Pas wel op dat je de olie niet laat koken!
 4. Haal de pan van het vuur en voeg de essential olie toe aan het geheel. Ook dit moet je even roeren.
 5. Voeg de Mica poeder toe en roer dit heel goed door! Het is echt belangrijk dat deze poeder goed is verdeeld over de gehele olie. (Mocht je ook wat transparante lippenbalsems willen, dan kun je voordat je deze mica poeder toevoegt, de transparante vloeistof ook gewoon in een potje doen).
 6. Als de Mica poeder goed is verdeeld, dan kun je de vloeistof verdelen over de 4 bijgeleverde potjes.
 7. Als de potjes zijn gevuld dan moet je ze laten afkoelen zodat het echt een lippenbalsem wordt. Dit kan in zowel de koelkast als in de vriezer. Ik heb het zelf in de vriezer gedaan.
 8. De pan met de overgebleven restjes van de lippenbalsem is nu wel echt smerig. Zorg er dus voor dat je dit heel goed wast want het gaat echt overal zitten en alles wordt vies en vettig, haha!
 9. Bijgeleverd zijn 4 stickers met daarop ‘Homemade’. Leuk om deze erop te plakken en bijvoorbeeld cadeau te doen!

Lippenbalsem zelf maken

IMG_4596

Als de lippenbalsem eenmaal is afgekoeld in de koelkast of vriezer zit hij er echt super mooi en glad uit. Het is net een potje dat je hebt gekocht in de winkel! Zoals je op de swatch kunt zien zie je wel ietwat effect van het Mica poeder maar dit is niet mega veel kleur. Het is dus wel gewoon echt een transparante lippenbalsem met een vleugje kleur. Door de bijenwas en de cocoaboter voelt hij ontzettend voedend aan op de lippen. Ik vind hem echt verrassend fijn en ik vind het extra leuk dat je hem zelf hebt gemaakt. Lippenbalsem zelf maken is een stuk makkelijk dan ik dacht!

Lippenbalsem zelf maken

Zoals ik al zei zitten er leuke stickers op waarop je namen kunt schrijven. Aanstaande zondag is het moederdag en dit is natuurlijk een super leuk kleinigheidje voor je mama voor erbij. 

Wat nog veel leuker is, is dat ik een kit mag weggeven! Lijkt het jou ook leuk om lippenbalsem zelf te maken? Doe dan zeker mee met deze winactie! Wat moet je doen? Mij volgen op:

I.v.m. privacyredenen van de winnares maak ik deze niet bekend op mijn blog, maar stuur ik diegene persoonlijk een mailtje. Indien ik binnen 48 uur geen reactie heb zal ik een nieuwe winnaar uitkiezen. De winactie loopt t/m zondag 22 mei 2016.

Deze Make Your Own Lipbalm in Pearly Pink kost €19,95 en is te koop bij RadBag.nl

Heb jij lippenbalsem weleens zelf gemaakt? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

30 Reacties

 1. 17 mei 2016 / 10:36

  Dit lijkt me echt tof om te doen . Ik ben helemaal van het DIY en heb momenteel geen projectjes meer liggen.
  Ik waag graag een kansje 🙂

 2. 7 mei 2016 / 20:12

  Het ziet er heel schattig uit vind ik haha. Het lijkt me erg leuk om zelf lippenbalsem te maken! Ik heb het al een keer geprobeerd met vaseline en waskrijtjes, naar dat was helaas niet zo’n succes…..

 3. Sabrina
  6 mei 2016 / 00:02

  Wat grappig zeg! Lijkt me echt lachen om te maken. Zelfs voor mij. Ikben niet zo handig…
  ik doe mee en volgde je al.

 4. Marina
  4 mei 2016 / 20:30

  Hoi. Ik heb alle stappen gedaan. Ik zou dit zelf ook wel eens willen maken. De uitleg is duidelijk. Dus moet goed gaan. Leuke actie trouwens. Mijn mailadres is mauritsch5@hotmail.com. groetjes van marina.

 5. 4 mei 2016 / 17:20

  Wat super leuk! Ik ben hier echt benieuwd na dus ik doe heel graag mee. Lijkt me echt heel leuk om t zelf te maken. Je uitleg is echt super duidelijk.

 6. 3 mei 2016 / 22:25

  Wat leuk om dat zo zelf te maken

  • 3 mei 2016 / 23:34

   Geinig hè! Het is makkelijk en de lippenbalsem is nog fijn ook, ideaal!

 7. 3 mei 2016 / 21:00

  Oelala, dit is echt een droom, haha! Lekker zelf kliederen om dit te maken. Lijkt mij zo leuk! Uiteraard volg ik jou op alle mogelijke manieren!

 8. 3 mei 2016 / 20:20

  Super leuk ziet dit eruit! Ik zou super graag zo’n kitje willen winnen en maken voor mijn moeder voor aanstaande moederdag! Omdat ze gewoon de liefste is ♡

 9. 3 mei 2016 / 17:41

  Wat grappig dat je dit ook redelijk makkelijk zelf kunt maken 🙂 Nooit eerder gezien eigenlijk.

  • 3 mei 2016 / 23:33

   Jaa grappig hè! En inderdaad erg makkelijk!

 10. 3 mei 2016 / 17:40

  Wat leuk dat je zo gemakkelijk je eigen lippenbalsem kunt maken! Ik doe graag mee aan de winactie! Ik heb alle stappen gedaan. xx

 11. Jolijn
  3 mei 2016 / 16:25

  Wat leuk! Ik maak graag kans (: Ik volg je op de genoemde social media.

  XX

 12. 3 mei 2016 / 14:23

  Wauw superleuk voor je eigen lippenbalsem te maken :)! Leuk artikel!
  X

  • 3 mei 2016 / 23:32

   Thanks Saraya! Ik vond het erg leuk om te doen en het was makkelijker dan ik dacht 😉

 13. 3 mei 2016 / 13:54

  Wauw een superleuke kit! Ik ben dol op lippenbalsems en zou dit dus graag een keertje uitproberen! Ik volg je via bloglovin’ en instagram!

 14. 3 mei 2016 / 13:12

  Ah wat super leuk dit! Ik doe graag mee. Ik volg je op Instagram en Bloglovin! <3

 15. 3 mei 2016 / 11:36

  Wat leuk! Ik zag laatst al zoiets op Youtube maar dan met lipsticks haha, ook heel tof.

  • 3 mei 2016 / 23:31

   Oeeh met lipsticks heb ik dan weer niet gezien! Dat ga ik eens even opzoeken!

 16. 3 mei 2016 / 10:35

  Doet me denken aan een bakmix maar dan voor lippenbalsem. Heel leuk idee!

  • 3 mei 2016 / 23:31

   Hahah nu je het zegt, inderdaad ja! Het is zo gemaakt en het is nog fijn spul ook!!

 17. 3 mei 2016 / 10:34

  Wat een superleuk setje! Lijkt me echt geweldig om cadeau te geven aan mijn nichtjes. Ik volgde je uiteraard al 😉

 18. 3 mei 2016 / 09:26

  Ik heb hem ook weleens zelf gemaakt met hetzelfde setje, en wat is het toch grappig om te doen! 🙂

  • 3 mei 2016 / 23:30

   Jaa leuk hè, en nog best fijn spul ook!!

 19. 3 mei 2016 / 09:20

  Onwijs leuk artikel!! Ik wist niet dat je dit zelf kon maken hihi 🙂 heel leuk! xxx Marjon

  • 3 mei 2016 / 23:30

   Hihi leuk dat je enthousiast bent Marjon! Best makkelijk hè, lippenbalsem zelf maken! 🙂

 20. 3 mei 2016 / 09:06

  Oh, wauww! Wat is dit leuk zeg! En wat een prachtig resultaat! Lijkt me onwijs leuk om dit thuis met mijn zusjes uit te proberen!

 21. 3 mei 2016 / 08:59

  Wauw super leuk om te doen en om weg te geven. Duidelijke uitleg Linds!

 22. 3 mei 2016 / 08:20

  Wat een handige en leuke kit is dit zeg. Lijkt mij ook erg leuk om eens te proberen dus doe zeker mee met deze winactie. Ik volgde je al op BlogLovin en Instagram.