fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Een aantal werken terug gooide Catrice hun assortiment weer om! Een aantal producten verlieten het assortiment om plaats te maken voor de nieuwe producten. Als beautyblogger vind ik dit natuurlijk totaal niet erg want dat betekent dat er weer allemaal nieuwe producten zijn om te reviewen. Vandaag review ik de Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette.

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette – 010 Hug S’and Kisses

Volgens mij komt Catrice in ieder ‘nieuw assortiment’ wel uit met een nieuw nude oogschaduw palette. Deze paletten zien er tot nu toe eigenlijk allemaal hetzelfde uit. Een zwarte onderkant, een doorzichtige deksel en 6 kleurtjes. Echt verrassend is dit palette dus niet.

Op de achterkant vind je de productinformatie en lees je wat tips over hoe je dit palette het beste kunt gebruiken. Natuurlijk zijn dit maar tips en hoef je je hier niet aan te houden. Het palette bevat in totaal 6 gram en dat is dus 1 gram per kleur. Hier tref je ook de volledige productnaam, namelijk Catrice Sand Nudes Eyeshadowpalette 010 Hug S’and Kisses.

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Eerlijk is eerlijk, na alle ‘nude’ palettes van Catrice is deze ‘Sand’ versie niet zo heel bijzonder meer. De naam vind ik er wel bij passen. Vooral de eerste drie kleurtjes vind ik wel echt naar een zandkleur neigen. In het palette tref je ook nog een dubbele applicator met aan de ene kant een sponsapplicator en aan de andere kant een kwast. Zelf ben ik hier niet echt fan van en had ik liever gezien dat ze de oogschaduws wat groter hadden gemaakt.

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Op de bovenste foto zie je de kleuren zonder flits en op de onderste foto met flits. Op vooral de foto met flits zie je duidelijk dat het palette 3 matte kleuren bevat (nummer 2, 3 en 6) en 3 shimmery kleuren (nummer 1, 4 en 5) . Persoonlijk vind ik het altijd erg fijn dat een palette ook matte oogschaduws bevat. Tijd om te swatchen!

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

De bovenste foto van de swatches is gemaakt zonder flits en de onderste foto met flits. Het pigment van kleur 1, 4, 5 en 6 vallen me niet tegen. Het pigment van de kleuren 2 en 3 echter wel. Het was ongelofelijk lastig om ook maar een beetje kleur op mijn hand te krijgen. De kleuren voelen daarnaast ook super stroef aan. Jammer, want juist die peachy kleur (nummer 3) sprak me juist zo aan!

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Dit is de look die ik uiteindelijk heb gemaakt met het Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette. Ik zeg uiteindelijk omdat het echt een hele opgave was. De peachy kleur wilde ik gebruiken voor mijn ooglid maar hier kwam echt alles behalve kleur vanaf. Jammer zeg! De lichtste kleur (nummer 1) heb ik gebruikt als highlighter in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot. Kleur 4 heb ik gebruikt in de arcadeboog en kleur 6 voor wat extra diepte in de crease. Kleur 5 heb ik aangebracht op de onderste wimperrand.

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette

Helaas.. maar dit palette heeft me gewoon echt ontzettend teleurgesteld. Bij het swatchen wist ik eigenlijk al genoeg, dit ging hem niet worden. Kleur 2 en 3 zijn echt heel slecht gepigmenteerd. In een ooglook zijn ze gewoon totaal onzichtbaar. De drie donkerste kleuren zijn op zich wel prima gepigmenteerd maar de kleuren zijn alles behalve vernieuwend. In een ooglook wordt het één grote bruine waas en dat is niet wat je wilt. De highlighter vind ik daarentegen wel erg mooi.

Het Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette kost €4,99 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. 

Wat is jouw favoriete product van Catrice? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

23 Reacties

 1. 6 april 2016 / 21:44

  Ik vind je ooglook er mooi uitzien, maar toch krijg ik geen warm gevoel van dit palette 🙂
  X

 2. 6 april 2016 / 20:00

  Ik ben nooit zo’n fan van deze palletjes van Catrice. Ik vind het pigment altijd wat minder.

 3. 6 april 2016 / 17:15

  Ik had dit palette op mijn wishlist staan, maar als ik het zo zie denk ik dat ik het er maar weer vanaf haal. Jammer! Je ooglook vind ik wel leuk geworden 🙂

  • 11 april 2016 / 10:08

   Dankjewel Priscilla, mijn advies is om hem inderdaad van je wishlist te schrappen 😉

 4. 6 april 2016 / 16:00

  Ik ben niet echt onder de indruk, nogal een geluk ging hem bijna kopen 🙂

 5. 6 april 2016 / 14:52

  Hm nee, het palette spreekt mij ook niet echt aan.. Is maar goed ook want stond wel op het punt om deze te kopen. Je bespaart me weer geld hihi

  • 11 april 2016 / 10:08

   Hahaha mooi dat ik je geld heb bespaard! Mijn advies is ook zeker om hem lekker te laten liggen 😉

 6. 6 april 2016 / 14:46

  Ik ben niet echt onder de indruk van de kwaliteit, jammer! De kleuren zelf zijn wel mooi!

 7. 6 april 2016 / 14:03

  Jammer dat sommige kleuren zo wegvielen. Ik vind de look die je hebt gemaakt wel erg mooi

 8. 6 april 2016 / 12:28

  Mooi palette! Wel jammer dat de pigmentatie minder is, dat had ik niet verwacht eigenlijk want ik heb vaker oogschaduw van Catrice gehad die wél erg goed gepigmenteerd was.

 9. 6 april 2016 / 11:53

  Ik heb het palette ook en was ook énorm teleurgesteld. Ik weet dat Catrice beter ken en als je dan zo’n pigmentatie ziet, dat is dan toch wel erg jammer!

 10. 6 april 2016 / 11:40

  Ik vind de kleurtjes van het palette erg mooi. Jammer van de pigmentatie, maar om een of andere manier had ik al wel zoiets verwacht.
  Liefs,
  Elles

 11. 6 april 2016 / 11:20

  Wat jammer dat dit palet zo tegenvalt. Want de kleuren zijn inderdaad mooi. Liefs Marjon

 12. 6 april 2016 / 11:05

  Wat jammer dat het zo lastig ging allemaal! Ik vind de look die je gemaakt hebt wel mooi!

 13. 6 april 2016 / 09:28

  De ooglook vind ik wel heel mooi en de kleuren op zich ook. Maar als Catrice er nu nog voor zorgt dat de pigmentatie iets beter is en het ook makkelijker aanbrengt koop ik meteen elk palette. Dit zijn namelijk wel de kleuren die ik snel zou dragen en het is ook makkelijk om mee te nemen, maar helaas na deze review laat ik ze toch lekker liggen.

  • 11 april 2016 / 10:06

   Jaa helemaal mee eens.. De pigmentatie laat echt te wensen over en ik zou hem ook zeker laten liggen 😉

 14. 6 april 2016 / 09:20

  Heb een ander nude palette van Catrice gehad en had al het idee dat deze tegen zou kunnen vallen. Jammer, want ik vind de kleuren er in de verpakking wel mooi uit zien.

 15. 6 april 2016 / 09:05

  Meeeh ik koop deze palettes gewoon niet meer, ik word er nooit heel blij van!

 16. 6 april 2016 / 08:45

  Jammer dat het je zo tegenvalt. De ooglook ziet er anders wel heel erg mooi uit. Je hebt er een eerlijke review van gemaakt, heel fijn!

  • 11 april 2016 / 10:06

   Dankjewel Sanne, inderdaad heel erg jammer dat hij tegenviel!

 17. 6 april 2016 / 06:45

  Ik vind de ooglook die je met dit palette hebt gemaakt mooi. Jammer wel dat twee kleuren, waarvan ook ik de peachkleur erg mooi vind, zo weg viel. Ook de is het een beetje jammer dat ze zo stroef aanbrengen.