fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Het Skinny Six Kookboek

Het Skinny Six Kookboek

Vanochtend kwam er al een foodgerelateerd artikel online, namelijk een review van Bites We Love. En om in de food’ sferen te blijven, review ik vandaag Het Skinny Six Kookboek, gemaakt door de meiden van ChicksLoveFood. Ben jij benieuwd wat ik van dit kookboek vind? Lees dan zeker verder.

Het Skinny Six Kookboek

Ik volg de meiden, Nina en Elise, van ChicksLoveFood al een tijdje. Hun blog staat namelijk vol met heerlijke recepten! In September 2014 kwam hun eerste boek uit, Het 5 or Less Kookboek. Een kookboek dat vol staat met heerlijke recepten met maar 5 ingrediënten. Dit boek heb ik helaas niet in mijn bezit. Hun tweede boek Het Skinny Six Kookboek heb ik dus wel in mijn bezit. Dit kookboek staat vol met gezonde recepten waar je maar 6 ingrediënten voor nodig hebt.

Het Skinny Six Kookboek

Het boek is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken:

 • Chickslovefood, Six & Skinny
 • Skinny eetdagboek van de Chicks
 • Ontbijt
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Diner
 • Borrel
 • Skinny Sinners
 • Dankwoord
 • Index

Het Skinny Six Kookboek

De Healthy Trend is natuurlijk niemand ontgaan. Evenals de Gojibessen, het Tarwegras en de Chiazaadjes. Veel van dit soort ‘superfoods’ zijn nogal aan de prijs en moeilijk aan te komen. De denkwijze van ChicksLoveFood vind ik heel erg leuk. Het zijn simpele gerechten met pure ingrediënten. Supergezond is niet per definitie alleen Superfood!

Dat alle gerechten maar 6 ingrediënten bevatten is natuurlijk ook erg handig. Geen mega lange boodschappenlijstjes en vreemde producten waar je slechts een ‘snufje’ van nodig hebt.

Het Skinny Six Kookboek

Het Skinny Six Kookboek

De vormgeving van het boek is dik in orde. Het is speels maar heel overzichtelijk. Ieder gerecht is prachtig op de foto gezet en laat je direct watertanden. Echt bij ieder recept denk ik: ‘Oeh, dat ziet er goed uit!’

Leuk ook dat ze aan ieder moment van de dag hebben gedacht. Zo heb je recepten voor ontbijt, lunch, tussendoortjes, het diner en zelfs gezonde borrelhapjes. Natuurlijk hebben ze er ook een hoofstuk aan de Skinny Sinners gewijd. Voor als je toch wilt cheaten op een niet al te ongezonde manier.

Het Skinny Six Kookboek

Ik vind Het Skinny Six Kookboek echt een superleuk kookboek. Als jij houdt van gezond koken, makkelijke recepten en afwisselend eten, dan is dit boek zeker een musthave. Ik vind de recepten en de vormgeving ontzettend leuk gedaan. Alle recepten worden goed en duidelijk uitgelegd en zijn echt een rode draad tijdens het koken.

Heel tof dat de meiden 70 gezonde recepten met maar 6 ingrediënten in één boek krijgen.Wel moet ik zeggen dat ik het bij sommige recepten ook een nadeel vind, omdat ik er dan zelf als 7e ingrediënt toch kip of meer groente bij wens. Dat is natuurlijk ook geen ramp, want dan maak ik er gewoon een recept met 7 of 8 ingrediënten van. Dit doe ik trouwens met ieder kookboek. Het is toch vooral inspiratie opdoen voor een recept om er vervolgens je eigen draai aan te geven.

Het Skinny Six Kookboek kost kost €19,99 excl. verzendkosten en is te koop in de webshop van ChicksLoveFood

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

10 Reacties

 1. 13 januari 2016 / 22:57

  Wat ziet dit er uit als een vrolijk boek zeg, ik zou hem alleen daarom al aanschaffen. Gezonde ontbijtjes, lunchejes en tussendoortjes zijn ook niet verkeerd, dus misschien maar eens er aan denken om dit boek ook te kopen!

 2. 13 januari 2016 / 21:58

  Ik heb dit boek online gezien inderdaad. Denk dat ik hem in de boekwinkel nog even in wil kijken. Zo te horen is het een fijn kookboek. Ik heb het eerste boek van hun ook en dat vind ik erg leuk. Dus denk dat dit ook wel wat voor me is 🙂

 3. 13 januari 2016 / 21:03

  Ziet er goed uit! Ik ben zelf ook dol op kookboeken, misschien deze ook maar eens bestellen 🙂

 4. 13 januari 2016 / 19:25

  Wat een leuke boek en fijn dat je maar 6 ingrediënten nodig hebt, hoe minder hoe liever ik het heb 🙂
  X leuk artikel

 5. 13 januari 2016 / 17:01

  Wat fijn dat er maar 6 ingrediënten zijn! Recepten met teveel ingrediënten sla ik meestal over. De layout ziet er ook heel mooi uit! Dit kookboek hou ik in gedachten!

 6. 13 januari 2016 / 16:22

  Oeh wat een mooi boek! Ik heb het 5 of less boek en daar ben ik heel blij mee! Deze ga ik ook op mijn wishlist zetten (:

 7. 13 januari 2016 / 16:13

  Ik koop niet zo vaak kookboeken, maar deze klinkt wel heel aantrekkelijk!

 8. 13 januari 2016 / 15:59

  Dat ziet er wel smakelijk uit!

 9. 13 januari 2016 / 15:50

  Deze zag ik laatst ook al voorbij komen. Lijkt mij een heerlijk boek. Ik wil namelijk weer gezonder gaan eten zonder te veel poespas. Ben er erg benieuwd naar! x

 10. 13 januari 2016 / 15:35

  Ik heb dit boek ook, staat vol met lekker, gezonde gerechten :-)!