fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Orabrush Tongue Cleanser

Orabrush Tongue Cleanser

Een stinkende adem, daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Er zijn genoeg producten op de markt waar ik al bekend mee ben. Zoals de normale tandpasta of de CB12. Wat ik nog niet kende is de Orabrush Tongue Cleanser. Helpt het echt of is het een nutteloze borstel? Je leest het in mijn review.

Orabrush Tongue Cleanser

Orabrush Tongue Cleanser

Normaal gesproken poets ik gewoon mijn tanden met tandpasta en daarna spoel ik na met mondwater. Maar wist je dat poetsen niet altijd helpt tegen een slechte adem? In 70% van de gevallen wordt een slechte adem namelijk veroorzaakt door achterblijvende bacteriën op de tong en in 20% van de gevallen door ontstoken tandvlees.

Orabrush Tongue Cleanser

De Orabrush noemt zich zelf ’s werelds beste middel tegen slechte adem. Nu heb ik natuurlijk niet alle middelen op de wereld getest dus hier kan ik absoluut geen uitspraak over doen.

Van tandplak hebben we volgens mij allemaal weleens gehoord. Heb jij weleens gehoord van tongplak? Yep, it exist! Met de Orabrush verwijder je de bacteriën die zich nestelen in de groeven van je tong en die zorgen voor een slechte adem.

Orabrush Tongue Cleanser

Hoe ga je te werk? Je poetst gewoon je tanden en je spoelt daarna je mond goed met (mond)water. Hierna pak je de Orabrush en die haal je over je tong heen. De bacteriën komen hierdoor los waarna je ze er met de schraper goed vanaf kunt halen. Oké best een smerig verhaal, maar als het helpt is best prima toch? Nadat je je tong hebt gereinigd, is het wel aan te raden nogmaals je mond goed te spoelen met water. Let’s put it to the test!

Orabrush Tongue Cleanser

De Orabrush heeft dunne, flexibele ‘micro-pointed’ borstelhaartjes en deze voelen prima aan op de tong. Wel een beetje onwennig omdat ik simpelweg dit gevoel nog niet eerder had ervaren. Daarnaast zit er ook een ‘schrapertje’ op waarmee je de bacteriën als het ware van de tong afschraapt. Ook dit voelt verder prima aan. Al geeft Orabrush aan dat de meeste bacteriën zich achteraan de tong bevinden, is het natuurlijk ook niet de bedoeling dat je er kokhalsneigingen van krijgt, haha!  Je voelt zelf wel een hoe ver je kunt gaan.

Orabrush Tongue Cleanser

Ik vind de Orabrush best een geinig ding. Gek eigelijk dat je altijd je tanden poetst, maar nooit je tong. Of dat het echt helpt tegen een slechte adem dat durf ik niet te zeggen. Wel vind ik dat het extra schoon aanvoelt in mijn mond en dat vind ik erg prettig. Ik gebruik het nu iedere dag 2x. Voordat ik ga slapen en voordat ik naar mijn werk ga. Lekker fris!

Nu denk je waarschijnlijk, dit kan ik ook gewoon met mijn tandenborstel doen. Ik heb echter ergens gelezen dat dit juist weer niet goed is voor de tong. In hoeverre dit waar is, dat durf ik niet te zeggen!

De Orabrush Tongue Cleanser kost €9,99 per stuk. Mocht je er twee willen bestellen, dan krijg je nu een korting van 50% op de tweede borstel. De Orabrush is te koop in de webshop.

Eerlijk, heb jij je tong ooit weleens geborsteld?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

5 Reacties

 1. 11 november 2015 / 21:20

  De borstel ziet er inderdaad grappig uit, maar ben er nu zelf wel nieuwsgierig naar geworden 🙂
  X

 2. 11 november 2015 / 19:51

  Wat ziet de borstel er grappig uit. Ik moet wel zeggen dat ik iedere avond mijn tong poets, wel gewoon met mijn tandenborstel. Ik heb ooit gelezen dat het echt helpt tegen een stinkende adem…dus.

  • 13 november 2015 / 16:33

   Geinig om te lezen ,ik deed het echt nooit. Waarom weet ik ook niet. Dat helpt helpt tegen een stinkende adem is natuurlijk mooi meegenomen hihi! 🙂

 3. 11 november 2015 / 17:01

  In het verleden heb ik een bijbaantje bij Etos gehad en tijdens een cursus werd aangegeven dat je een tongschraper maar maximaal één keer in de week mag gebruiken. Anders beschadig je je tong. Soms ga ik even met mijn tandenborstel over mijn tong. Volgens mij geeft dit vrijwel hetzelfde effect.

 4. 11 november 2015 / 17:00

  Wat handig. Ik poets mijn tong al jaren maar dan met een aparte tandenborstel speciaal voor mijn tong 😉