fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Fotoverslag: Familieweekend Ardennen

IMG_4545

Ieder jaar wordt er door de familie gespaard voor een leuk uitje. Dit jaar was er genoeg in het potje om er een mooi weekend van te maken. Dit hebben we dan ook zeker gedaan. Lees je mee hoe mijn weekend was?

IMG_4658

Dit was het huis waar de familie Beljaars in verbleef. De Bello’s, ook wel genoemd! Het staat in Somme-Leuze, België. Het is een heel oud dorpsschooltje geweest en nu helemaal omgebouwd als vakantiewoning die geschikt is voor 30 personen. l’Ecole heet het. Perfect voor onze familie, want wij waren in totaal met 26 volwassenen en 3 kinderen.

IMG_4340

Vrijdag aan het einde van de middag arriveerde iedereen. Na het ritje had iedereen honger gekregen dus was het tijd voor frietjes! Heerlijk. Die klok staat trouwens niet bij. Er stond vermeld dat het een oude, antieke en kapotte klok was. Bij schade kostte het ons €3000,- Dat was afblijven dus…

IMG_4399

In het huisje was ook een sauna en een jacuzzi aanwezig. Na het eten was het dus voor de jeugd tijd om te gaan bubbelen onder het genot van een paar heerlijke flesjes rosébier!

IMG_4421

IMG_4458

Zaterdag was een dag vol activiteiten. Vroeg uit de veren dus en na een heerlijk ontbijtje zijn we naar Comblain Au Pont gereden. Hier liggen een aantal steengroeves die in het bezit zijn van Venturix. Bij deze organisatie hebben we de dag geboekt. In de ochtend werd de familie in tweeën gesplitst. De ene helft begon met boogschieten en de andere helft met een GPS ontdekkingstocht.

     IMG_4474   IMG_4524

Ik begon aan de GPS tocht, maar ons team was enorm fanatiek. Hierdoor deden wij er eigenlijk veel te lang over waardoor wij het andere team op de helft van de tocht kruiste. De ene groep had namelijk de GPS tocht linksom en de andere rechtsom. Gelukkig heeft ons fanatisme er wel in geresulteerd dat we wonnen. Hebben we het in ieder geval niet voor niets gedaan.

IMG_4538

We deden er alleen dusdanig lang over, dat toen wij terugkwamen de baan voor het boogschieten bezet was. We hebben toen afgesproken eerst te lunchen, daarna de middagactiviteit te doen en hierna alsnog te boogschieten. De middagactiviteit was een ‘Challenge Parcours’.

IMG_4541

Ik moet eerlijk zeggen dat dit af en toe nog best wel heavy was. Zo begonnen we met een verticale rots die 60 meter hoog was. Hier moesten we dus opklimmen. Gelukkig hadden we wel klimmateriaal bij zodat wij ons konden zekeren aan ijzerdraden die langs het parcours liepen.

IMG_3502

IMG_4553

De klimactiviteit duurde de hele middag en het was echt superleuk. Iedereen heeft alle ‘challenges’ overwonnen en iedereen was blij het te hebben gedaan.

IMG_4555

Na het challenge parcours mochten wij, zoals beloofd, dus nog even de Boogschietbaan op! Het ging nog best goed, na de nodige uitleg. Het was leuk een keer te hebben gedaan.

IMG_4564

Hierna was het toch echt tijd voor een heerlijke, welverdiende barbecue. Iedereen was denk ik wel kapot na een dag vol activiteiten. Gelukkig was het heerlijk weer!

DSCN0269

Eenmaal terug in ons huis besloten mijn nicht, Brenda,  en ik dat het wel weer tijd was voor een heerlijk bubbelbad. De rosébiertjes waren ook weer aanwezig. Ja hoor, goed vertoeven! De rest van de avond hebben we gezellig met de rest van de familie in de ‘grote kamer’ van het huisje gezeten. Hierin zat een pooltafel, een bar, een gezellige openhaard, een voetbaltafel en een dartbord. Erg gezellig!

IMG_4679

Zondagmorgen hadden we geen activiteiten op de planning staan omdat een deel van de familie al richting huis ging. Zij moesten namelijk maandag gewoon weer werken en ook de kinderen moesten natuurlijk gewoon naar school. Met het deel van de familie dat wel kon blijven gingen we naar Durbuy. Dit was een prachtig plaatsje dat vlakbij ons huis lag. Hier hebben wij lekker op een terrasje gezeten en geluncht.

IMG_3478

Mijn vriend, Sebastian, en ik waren met de motor naar de Ardennen gereden. Wij gingen na het terrasje nog even een tochtje rijden. Dit was wel heel anders dan in Nederland, moet ik bekennen. Waar in Nederland de wegen mooi geasfalteerd zijn, liggen de gaten er in België in. Met de motor is dit niet echt heel erg fijn. De weggetjes door de bergen en rotsen daarentegen zijn echt prachtig!

s’Avonds hebben we in het uitje met z’n alle weer lekker gegeten en spelletjes gedaan. Alvast ook het een en ander opgeruimd want de volgende ochtend, maandagmorgen, moesten wij om 10:00uur het huis weer verlaten.

IMG_3490

Het laatste ontbijtje dus, en daarna was het echt tijd om te gaan. Alle kliekjes werden opgegeten en de koffers werden gepakt. Op naar Nederland. Het was een super gezellig weekend. Veel leuke activiteiten gedaan en het huis was echt super. Bello’s, Bedankt!!

Liefs Lindsey

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

6 Reacties

 1. mies
  21 april 2015 / 19:23

  mooi gemaakt hoor Lindsey , leuk om af en toe weer eens terug te kijken ,…

 2. 21 april 2015 / 15:59

  Ziet er super gezellig uit!

 3. Brenda
  21 april 2015 / 12:34

  Leuke blog Linnie! Het was super..lekker genoten! Thnx voor de organisatie ?