fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

IMG_2447

Naast nudetinten is ook Rosegoud een tint die we steeds vaker tegenkomen. Van Catrice hebben we al verschillende Absolute Eyeshadow Palettes voorbij zien komen en ze zetten deze lijn voort met hun nieuwste variant: Absolute Rose! Ik houd zelf enorm van deze ‘rosy’ tinten, dus toen ik hem in de winkel zag liggen kon ik het niet laten om hem mee te nemen.

IMG_2370

IMG_2374

Het Absolute Rose palette ziet er qua vormgeving ongeveer hetzelfde uit als haar andere drie voorgangers in de ‘Absolute’-lijn. Catrice omschrijft de inhoud zelf als een mix tussen zachte nudes en trendy rosé. Er zitten glanzende en matte tinten in het oogschaduwpalette.

Bij het palette zit een duopenceel. Deze heeft aan de ene kant een sponsaplicator en aan de andere kant een kwastje. Persoonlijk gebruik ik liever mijn eigen kwasten, maar wanneer je niets anders hebt kun je hier waarschijnlijk met een beetje moeite prima mee uit de voeten.

IMG_2413

De swatches vind ik prima! De pigmentatie is goed, al merk ik tijdens het swatchen meteen dat de oogschaduws wel erg poederig zijn. Zelf vind ik dit altijd lastig om mee te werken. De vormgeving is mooi rosé goud, maar ik vind het jammer dat je dit niet helemaal terug ziet in de kleuren. Ik vind de twee middelste kleuren ontzettend op elkaar lijken. Ik had hier liever een prachtige koperkleur gezien.

 IMG_2479      IMG_2482

De pigmentatie vond ik tijdens het swatchen zeker niet tegenvallen. Op de poederige structuur na, was ik enthousiast en kreeg ik zin in het maken van een look. Tijdens het maken van deze look werd ik echter steeds minder enthousiast. De oogshaduws zijn echt mega poederig en wanneer je de kleuren gaat blenden wordt het één grote, grauwe kleur. Ik heb de tweede kleur op het bewegend ooglid zeker  4x aan moeten brengen om de kleur te behouden. Als je uiteindelijk heel erg je best doet valt er wel een ‘oke’ look mee te maken, maar sorry Catrice, ik ben geen fan!

Gebruikte producten make-uplook:

 • Catrice Prime and Fine mattifying power in 010 translucent
 • Catrice eyebrowset
 • Essence I Love Stage eyeshadowbare
 • Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette
  • Eerste kleur in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot
  • Tweede kleur op het bewegend ooglid
  • De vierde kleur op de onderste wimperrand
  • De vijfde kleur als transition colour
  • De zesde kleur in de arcadeboog
 • Bobbi Brown Mascara
 • Nyx Blush Taupe (om mee te contouren)
 • MAC Dainty Blush
 • MAC Soft ’n Gentle Highlighter
 • Rimmel London Provocalips in de kleur 200 I’ll Call You

IMG_2372

Het doosje en de swatches maakte me super enthousiast. Tijdens het maken van de look ebte dit weg. De kleuren vallen compleet weg als je de look aan het maken bent en zijn erg moeilijk op te bouwen. Daarnaast zijn ze mega poederig, waardoor je er niet fijn mee kunt werken en je veel last hebt van fall out.

Wat mij betreft is dit geen succes verhaal. Als ik de volgende keer een mooie, rosy look wil maken grijp ik naar mijn W7 In the Nude palette.

Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €4,99

Heb jij dit palette in je bezit? Wat is jouw ervaring? 

Delen:

5 Reacties

 1. 27 maart 2015 / 17:50

  Ik vind hem ook best wel tegenvallen, jammer!

 2. 27 maart 2015 / 10:54

  Jammer dat het zo tegenvalt. Ik raak wel steeds nieuwsgieriger naar dat W7 palette, ik hoor er vaker goede dingen over!

  • 27 maart 2015 / 10:58

   Jaa inderdaad, nja niet ieder product kan natuurlijk een schot in de roos zijn. Over het W7 palette ben ik wel echt super positief. Ik zou die zeker aanraden! 🙂

 3. 27 maart 2015 / 08:01

  Ik vind deze ook erg tegenvallen jammer!