fbpx
57   89
100   507
136   437
95   157
60   114

Essie Color Icons


IMG_2551

Essie is een merk waar ik altijd erg over ben te spreken. Dit schattige setje van Essie scoorde ik bij de Big Bazar. Ik ben gek op koopjes en toen ik dit setje zag liggen lag het voordat ik het wist al in mijn mandje! Deze kleuren zijn wat mij betreft helemaal perfect voor de lente en zomer. Eenmaal thuis ging ik gelijk met het setje aan de slag. Lees je mee wat ik ervan vind?

IMG_2533

De drie nagellakjes zitten samen in een leuk doosje verpakt. Het doosje heet ‘Color Icons’ en hierin zitten kleurtjes die al jaren in het assortiment van Essie zitten, maar nog steeds erg populair zijn. De flesjes zijn een minivariant en bevatten ieder 5 ml.

IMG_2543

Mademoiselle

Het eerste kleurtje is ‘Mademoiselle’. Dit kleurtje zit sinds 2000 in de collectie van Essie. Het is een zacht roze lak. Persoonlijk vind ik dit soort kleurtjes altijd erg mooi. Het is goed draagbaar en staat bij iedere outfit. Toch viel deze lak mij ontzettend tegen. Hij heeft echt een hele slechte dekking. Ik heb hier twee lagen aangebracht en het is net alsof ik alleen een basecoat op mijn nagels heb. Naar mijn mening moet een nagellak na twee lagen toch wel goed dekkend zijn. Deze kleur valt me dus tegen.

IMG_2545

Fifth Avenue

Het tweede kleurtje in de set is ‘Fifth Avenue’. Dit lakje zit in het Essie-assortiment sinds 2003. Echt een knalkleur die neigt naar rood/oranje. Omdat ik het echt een lente/zomer setje vind, ben ik blij dat deze kleur neigt naar oranje en niet naar rood. Rood vind ik toch meer een kleur voor in de winter terwijl ik oranje juist wel superleuk vind voor in de zomer. Wat mij betreft hoort deze kleur dan ook zeker thuis in dit setje. Ik heb de kleur in twee lagen aangebracht en hij dekt volledig. Ik ben fan!

IMG_2550

Mint Candy Apple

Het laatste kleurtje in de set is ‘Mint Candy Apple’. Sinds 2008 zit dit lakje in het Essie-assortiment. De naam alleen al vind ik geweldig. Ik bel dol op mint kleuren. Het zorgt ervoor dat je bruiner lijkt en je krijgt gelijk zin in zon, zee en strand! Dit kleurtje is wat mij betreft de ster uit het setje. Ik vind hem prachtig. Net als ‘Fifth Avenue’ dekt ook ‘Mint Candy Apple’ in twee laagjes. Top kwaliteit!

IMG_2539

De flesjes zijn kleiner dan de standaard Essie-flesjes, maar gelukkig zijn de kwastjes van hetzelfde formaat en dezelfde kwaliteit. Ik vind de vorm en de breedte van de kwastjes van Essie namelijk erg fijn. Ik was dan ook blij om te zien dat ze de kwastjes niet hebben veranderd in dit setje. Het aanbrengen van deze nagellak loopt dus net zo soepel als bij alle andere lakjes van Essie.

Ik ben blij dat ik dit setje heb kunnen scoren bij de Big Bazar. Ik ben dan wel geen fan van ‘Mademoiselle’, maar de andere twee kleuren maken dit meer dan goed. Wat mij betreft is dit setje zeker een aanrader.

Normale lakjes van Essie hebben een inhoud van 13,5 ml en kosten €9,99. Dit komt neer op €0,74ct. per ml. Dit setje bevat 3x 5 ml voor €4,99. Dit komt neer op ongeveer €0,33ct. per ml. Prima deal dus! Het ‘Color Icons’ setje van Essie is te koop bij de Big Bazar! 

Wat is jouw favoriete nagellakje van Essie? 

Delen:

10 Reacties

 1. 28 maart 2015 / 21:55

  Wauw, die groene is leuk!

 2. 28 maart 2015 / 14:26

  Wat een mooie foto’s, dat ten eerste. Gave kleurtjes zijn het ook, vooral die rood/oranje kleur! Xoxo

 3. 28 maart 2015 / 13:43

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt ๐Ÿ™‚ Het lijkt me een heel fijn setje!

 4. 28 maart 2015 / 09:06

  Wat een leuk setje! Door jou swatch ben ik nu helemaal gek op de kleur van “mint candy apple”! Ik hou al super veel van mint/turkoois kleuren maar dit lakje is echt super mooi voor de lente en zomer! <3

  • 28 maart 2015 / 10:23

   Dat vind ik leuk om te horen!! Dankjewel x

 5. 28 maart 2015 / 09:06

  Oe schattig! Bij de Big Bazar, wist niet dat Essie daar ook terecht kwam.

  • 28 maart 2015 / 10:23

   Jazeker, Big Bazar heeft ook Essie! ๐Ÿ™‚ Leuk dat je een reactie achterlaat. x

   • 28 maart 2015 / 10:43

    Oh, nog niet gezien gehad. Binnenkort eens gaan shoppen weer.