fbpx
198   204
82   236
56   116
13   195
66   391

Paasmuffins Tutorial

IMG_2658

Naast mijn beautyblog heb ik nog een andere hobby, Bakken! Ik heb zelfs een tijdje taarten gemaakt op bestellingen, bijvoorbeeld voor een verjaardag of bruiloft. Vandaag deel ik deze hobby. Dit is namelijk een ‘simpele’ tutorial voor het maken van leuke paasmuffins! Benieuwd hoe ik ze heb gemaakt? Lees dan snel verder.

IMG_2574

Recept Muffins

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van het pak ‘Muffins Naturel’ van Dr. Oetker. Op het pak van Dr. Oetker staat dat je zelf 2 eieren, 125gr. margarine en 50ml. water moet toevoegen. Dit is dan ook precies wat ik heb gedaan. Zorg wel dat je eieren en je boter op kamertemperatuur zijn. Dit maakt je beslag een stuk beter. Ik heb het beslag goed gemixt en vervolgens verdeeld over de cupcakevormpjes met behulp van een ijsschep. De vormpjes die in het pak zaten, zijn volledig wit. Zelf vond ik dit niet heel feestelijk staan, dus ik heb gebruik gemaakt van andere vormpjes van Dr. Oetker. Als versiering gebruik ik groene marsepein en oranje en gele fondant.

 IMG_2576     IMG_2577     IMG_2586

Tip: maak gebruik van een siliconen cupcakemal. Dit zorgt ervoor dat de cupcakes in hun vorm blijven. De papiertjes zijn hier te slap voor. Op de derde foto zie je aan de linkerkant een cupcake die niet is gebakken in een siliconen cupcakemal, en de cupcake rechts op de foto wel.

 Recept Advocaat Botercrème

 • 125 gram boter
 • 250 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels volle melk
 • 4 eetlepels advocaat

Het leek me leuk om voor deze cupcakes te kiezen voor Advocaat Botercrème. Het is echt iets wat perfect bij pasen past. Voor deze botercrème is het heel erg belangrijk dat je zachte boter hebt. Deze ga je eerst kloppen totdat hij romig wordt. Hier ga je beetje bij beetje alle poedersuiker bij doen. Het mengsel is pas goed als hij superluchtig is en bijna wit van kleur. Hierna ga je de eetlepels melk en advocaat toevoegen.

IMG_2587     IMG_2588     IMG_2589

Als de botercrème klaar is, is het tijd om de marsepein uit te rollen. Zorg dat je dit uitrolt met poedersuiker eronder, zodat het niet blijft vastplakken aan het blad waarop je het uitrolt. Voor het uitsteken van de rondjes heb ik een glas gebruikt wat precies goed paste bij de omtrek van de cupcakes. Smeer de cupcakes dan in met de botercrème en leg het groene marsepeinrondje erop. De botercrème dient hier als een soort van ‘lijm’.

IMG_2591     IMG_2592     IMG_2593

De overige botercrème heb ik in een spuitzak gedaan en hiervan heb ik nestjes gespoten op de cupcakes. Deze heb ik daarna versierd met ‘Xtra Grote Hagel’ als een soort van takken. Dit vind ik zelf een superleuk en schattig effect geven. Hierdoor wordt het nog extra duidelijk dat het een nestje is. Van de gele fondant draai je bolletjes in de vorm van een paaseitje. Dit worden je kuikentjes.

IMG_2594     IMG_2595     IMG_2596

In het pak hagelslag zitten ook hele kleine bolletjes. Deze heb ik gebruikt als ogen van de kuikentjes. Maak de bolletjes een beetje nat met water en plak ze vast. Water is vaak voldoende om het te laten plakken. De oranje fondant gebruiken we voor de snavel. Rol hier een soort worteltje van en knip deze doormidden met een schaar. Tadaa, een snavel! Ook deze een klein beetje natmaken en op het kuikentje plakken. Zo zijn je kuikentjes klaar en is het tijd om ze op de muffins te gaan leggen!

IMG_2599     IMG_2600     IMG_2613

Spuit in het midden van het nestje nog een toefje botercrème. Dit zorgt ervoor dat je kuikentjes mooi hoog komen te liggen en niet wegzakken in het nestje. Ik heb 3 kuikentjes per nestje gedaan en heb ze allemaal een andere kant op laten kijken. En dan zijn je muffins helemaal klaar! Supersimpele en superleuke paasmuffins. Zou dit niet ongelofelijk leuk staan bij een paas-hightea?

Tip: Mocht je liever geen Advocaat Botercrème gebruiken, maak dan Chocolade Botercrème. Het recept qua boter en poedersuiker blijft hetzelfde. In plaats van volle melk voeg je chocomel toe en in plaats van de Advocaat voeg je cacao toe. Deze botercrème is ook echt heerlijk en je nestjes worden hierdoor volledig bruin, wat ook erg mooi zal staan!

Taarten die ik een tijdje terug gemaakt heb:

IMG_0914IMG_3104IMG_2543

Ik lees graag in de comments of je vaker een ‘baktutorial’ wilt zien! 

Liefs Lindsey

Volg je mij al op Bloglovin’?

Delen:

6 Reacties

 1. 2 april 2015 / 07:36

  Super leuke en schattige cupcakes! De andere taarten die je hebt gemaakt vind ik erg knap gedaan en heel mooi, nog een keer een bak tutorial dus!

 2. stylebygina
  31 maart 2015 / 21:53

  Zo leukkkkkkk!!!:O:P

 3. 31 maart 2015 / 19:35

  Wauw wat gaaf! Ziet er echt prachtig uit!

 4. 31 maart 2015 / 16:36

  Wat een gave paas muffins! Ziet er erg lekker uit! xoxo