fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Wat zijn de voordelen van screens in huis?

Wat zijn de voordelen van screens in huis?

Waarom zou je kiezen voor screens als zonwering in je huis? Deze vraag is relevant voor iedereen die wel eens last heeft gehad van de felle zon die ongevraagd het huis binnen schijnt. In dit artikel lees je alles over screens als moderne zonweringsoptie en ontdek je waarom deze keuze aan populariteit wint.

Screens en hun werking

Screens zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Deze vorm van zonwering wordt strak tegen het raam gemonteerd en beweegt verticaal. Wat screens uniek maakt, is het gebruik van stevig, doorzichtig textiel dat zonlicht effectief filtert terwijl je nog wel naar buiten kunt kijken. Dit type zonwering is ideaal voor mensen die hun uitzicht niet willen verliezen maar toch het zonlicht willen reguleren.

De voordelen van screens

Het gebruik van screens biedt diverse voordelen. Als eerste beschermt een screen tegen UV-straling. Het materiaal van de screens houdt schadelijke UV-stralen tegen. Dit verlengt de levensduur van je meubels omdat ze minder snel verkleuren. Ten tweede bieden screens privacy. Je kan van buitenaf namelijk moeilijk om naar binnen kijken, maar van binnenuit behoud je wel het zicht naar buiten.

Een ander voordeel is de energiebesparing. Door de warmte van de zon in de zomer buiten te houden, blijft het binnen koeler en hoeft de airconditioning minder hard te werken. Dit kan een positieve impact hebben op je energierekening. In de winter kan de warmte juist binnen gehouden worden, waardoor je minder hoeft te stoken.

Installatie en onderhoud

Het installeren van screens is relatief eenvoudig en kan vaak binnen een dag geregeld worden. Het onderhoud vergt ook niet veel moeite. Een schoonmaakbeurt met een zachte borstel en wat zeepwater is voldoende om je screens schoon en functioneel te houden. Dit gemak maakt screens een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als bestaande woningen.

Een slimme keuze voor elke woning

Screens zijn een slimme keuze voor iedereen die zoekt naar een balans tussen functionaliteit en esthetiek. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en texturen, wat betekent dat ze mooi kunnen integreren in de stijl van elke woning. Daarnaast zijn screens niet alleen een verbetering voor het binnenklimaat, maar ze dragen ook bij aan een lagere energierekening door hun isolerende eigenschappen.

Wat zijn de voordelen van screens in huis? Dit dus.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: