fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Met welke wagen ga je met jouw kindje op pad?

Met welke wagen ga je met jouw kindje op pad?

Wanneer je lekker met jouw kleintje aan de wandel wilt is een goed vervoersmiddel voor jouw baby, dreumes of peuter erg handig. Het uitzoeken van het juiste vervoermiddel kan verwarrend zijn door de uitgebreide keuze en de verschillende benamingen; kinderwagens, wandelwagens, buggy’s en duowagens. Elk van deze types heeft specifieke kenmerken die ze geschikt maken voor verschillende levensfases en situaties.

Hieronder zullen we deze babyspullen vergelijken zodat jij de beste keus kunt maken.

Kinderwagen

Kinderwagens zijn speciaal ontworpen voor pasgeboren baby’s tot ongeveer zes maanden oud. Ze zijn ideaal voor de eerste maanden omdat ze een platte ligpositie bieden die cruciaal is voor de ontwikkeling van je baby. De meeste kinderwagens zijn naar de ouder gericht, wat geruststellend is voor zowel de ouder als de baby. Vaak zit er onder de ligbak ruimte om wat boodschapjes op te bergen.

Wandelwagen

Wandelwagens zijn robuuster en bedoeld voor kinderen vanaf het moment dat ze zelfstandig kunnen zitten tot ze peuter zijn. Deze zijn meestal voorwaarts gericht, maar modellen die zowel naar voren als naar de ouder gericht kunnen worden zijn ook verkrijgbaar. Wandelwagens komen vaak met verstelbare zitjes en zijn inklapbaar, wat ze handig maakt voor dagelijks gebruik.

Duo-wagen

Veel ouders kiezen bij de geboorte voor een duo-wagen. Dat is wagen die de bovenste twee opties combineert. Er is één onderstel waarop zowel een ligbak als een zitje geklikt kan worden, waardoor dit type wagen lang meegaat. Vaak kan ook de autostoel op dit onderstel geplaatst worden. Dit reisssysteem is daarmee een alles-in-één oplossing vanaf de geboorte tot de peutertijd. Je kunt beginnen met een wieg als je baby nog niet kan zitten, en later overschakelen naar een zitje dat zowel naar jou als naar voren gericht kan zijn.

Buggy

Een nadeel van de opties die we tot nu toe hebben besproken is dat ze over het algemeen beperkt inklapbaar zijn en dus veel ruimte innemen in de auto en in huis. De beste buggy is over het algemeen een lichtere, meer compacte versie van een wandelwagen. Ze zijn gemakkelijk op te vouwen en ideaal voor op reis of korte uitstapjes. Buggy’s zijn vaak minder stevig dan wandelwagens en dus minder geschikt voor wandelingen door een bos. Ze zijn geschikt voor dreumesen en peuters die al zelfstandig kunnen zitten.

Waar op letten?

Bij het kiezen van het juiste type kinderwagen of wandelwagen, is het belangrijk om rekening te houden met waar en hoe je het zult gebruiken. Voor stadsgebruik zijn compactheid en wendbaarheid belangrijk, terwijl voor wandelingen in de natuur duurzaamheid en goede vering voorop staan. Ook is het gewicht van de kinderwagen belangrijk om te overwegen, vooral als je deze vaak moet tillen of vervoeren.

Zorg er altijd voor dat de kinderwagen of wandelwagen voldoet aan de veiligheidsnormen en comfort biedt voor je kind en gebruiksgemak voor jou. Het is verstandig om verschillende modellen uit te proberen en reviews te lezen om de beste optie voor jouw specifieke behoeften te vinden.

Met welke wagen ga je met jouw kindje op pad?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: