fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Lente tips voor je garderobe

Lente tips voor je garderobe

De lente brengt nieuwe energie met zich mee en een verlangen om onze garderobes op te frissen. Nu de kilte van de winter wegebt, zoeken velen van ons naar een balans tussen comfort en stijl. De overgang van zware winterkleding naar lichtere lente kleding kan soepel verlopen, vooral als je gewapend bent met de juiste stylingtips. Of je nu op zoek bent naar casual kleding, een leren tas dames of naar een elegant ensemble, de tips in dit artikel helpen je met gemak door de lentemode te navigeren. Hier zijn enkele essentiële styling tips waarmee je deze lente stijlvol voor de dag kunt komen.

Mix de bloemen jurk

Als alles in bloei lijkt te staan, is het vanzelfsprekend om bloemenprints te kiezen. In plaats van het standaard lentejurkje kun je ook kiezen voor een bijpassende gebloemde crop top en rok, of mix twee verschillende bloemenprints. Maak een bloemenlook stoerder door deze te combineren met een spijkerjasje (of leren jasje) en sportieve sneakers of combat boots. Of ga voor een boho-look met een gebloemde maxi-jurk met knoopsluiting, vastgemaakt in de taille en gecombineerd met cowboylaarzen of suède laarsjes.

Wat mist er?

Voordat je van alles gaat kopen, is het beter om je lichaamstype, kleurtype en stijlpersoonlijkheid te kennen. Geloof me, dit bespaart je tijd, geld en een hoop onnodige frustraties. Als je deze factoren weet, kun je gemakkelijker winkelen voor items die bij je passen en je flatteren en die passen bij je bestaande garderobe. Als je bijvoorbeeld weet dat warme tinten je het beste staan, kun je je richten op het vinden van lente kleding in perziktinten, koraal en goud. Of als je een klassieke persoonlijkheid hebt, wil je misschien investeren in een paar tijdloze stukken zoals een trenchcoat of een paar loafers. Als je de tijd neemt om je behoeften en voorkeuren in kaart te brengen voordat je gaat winkelen, kun je efficiënter en effectiever een garderobe opbouwen waar je van houdt.

Geef voorrang aan pasvorm over trends

Bij kleding moet je altijd kijken naar de juiste pasvorm. Hoewel het verleidelijk is om achter de laatste modetrends aan te lopen, is het cruciaal om te onthouden dat een kledingstuk dat goed past er altijd beter uitziet dan een kledingstuk dat alleen maar “in de mode” is. Elk individu heeft een unieke lichaamsvorm en kleding die goed past accentueert de beste eigenschappen van iemands lichaamsbouw. Concentreer je tijdens het winkelen voor je lente kleding op hoe elk kledingstuk op je lichaam past. Flatteert het je figuur? Voelt het comfortabel aan? Als het antwoord ja is, heb je een goede keuze gemaakt. Aan de andere kant, zelfs als een item trendy is, als het niet goed past, zal het geen recht doen aan je look.

Dit zijn mijn lente tips voor je garderobe! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: