fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Een cursus tot weddingplanner

Een cursus tot weddingplanner

Geloof het of niet, ik heb een cursus tot weddingplanner gevolgd. Dit is wel echt al heel wat jaren geleden. Een tijdje terug werd ik er weer aan herinnerd en ik besloot mijn verhaal eens op te schrijven in een artikel. Ben jij benieuwd waarom ik ooit heb een cursus heb gevolgd om weddingplanner te worden? Lees gezellig mee.

Een cursus tot weddingplanner

Na de basisschool ben ik naar de middelbare school gegaan. Hier ben ik gestart op HAVO/VWO en doorgestroomd naar VWO. In VWO3 moest er een keuze gemaakt worden voor een profiel en hier besloot ik dat ik toch naar het HBO wilde en niet naar de Universiteit. Ik koos ervoor om van VWO3 naar HAVO4 te gaan zodat ik een jaar minder op de middelbare school zat en dus een jaar eerder kon gaan studeren. Uiteindelijk haalde ik in HAVO5 mijn examens met gemak en was het tijd om een keuze te maken qua studie.

Ik vond dit extreem moeilijk. Na heel wat open dagen en twijfels schreef ik mij in op de opleiding ‘Vrijetijdsmanagement’ op de NHTV (nu BUAS – Breda University of Applied Sciences) in Breda. Dit was een nieuwe opleiding op een nieuwe locatie en destijds merkte je dat aan alles. De opleiding was nogal ‘zoeken’, voor zowel de leraren als de leerlingen en daar ging ik ‘niet helemaal lekker op’. Ik kon mijn draai niet vinden en besloot eind jaar 1 te stoppen met deze opleiding.

Tijdens de opleiding moesten wij dagdelen/uren maken bij diverse evenementen. Dat vond ik wel heel erg leuk! Al snel kwam ik in contact met de ‘Love & Marriage Beurs’ en ik dacht gelijk: ‘Hoe leuk is dat!’ Ik ben naar die beurs gegaan en kwam daar in contact met een weddingplanner. Een fantastische vrouw die mij daarna alles over het vak heeft verteld en naar meerdere trouwbeurzen heeft genomen. De hele trouwbranche vond ik direct ontzettend interessant.

Via haar heb ik ook meerdere malen model gestaan in trouwjurken. Heel erg leuk! De foto in dit artikel is dus duidelijk van een fotoshoot en deze man is een model, niet mijn vriend, haha! Wel heel gaaf is dat deze foto’s zijn gemaakt op Paleis het Loo.

Als weddingplanner verzorg je het complete plaatje voor een bruiloft. Eigenlijk regel je deze dag van begin tot eind. Vandaar dat het ook zo goed aansloot bij mijn opleiding ‘vrijetijdsmanangement’ en dus ‘eventplanner’. Een bruiloft moet je eigenlijk zien als je event, een extra speciaal event. Je kunt bij het organiseren van een bruiloft denken aan het aanraden van bruidshuizen, tips voor bruidslingerie kopen, verschillende trouwlocaties en trouwvervoer, leveranciers voor taarten, dj’s en bands voor s’avonds en ga zo maar door. Daarnaast ben je op de dag zelf aanwezig om alles op rolletjes te laten verlopen. Uiteindelijk bepaalt het bruidspaar natuurlijk wat zij door de weddingplanner willen laten regelen en wat zij graag zelf willen doen. Eén ding weet ik wel, als je weinig ervaring hebt met het organiseren van evenementen dan is het heel erg verstandig om een weddingplanner in te schakelen.

Inmiddels heb ik de cursus heel lang geleden gedaan en was het eigenlijk meer om mijn ’tussenjaar’ op te vullen nadat ik gestopt was met mijn opleiding ‘vrijetijdsmanagement’. Na de weddingplannercursus heb ik mij ingeschreven op de opleiding ‘HBO Communicatie Deeltijd’ op Avans Hogeschool in Breda. Deze opleiding heb ik na 4 jaar succesvol afgerond en nu heb ik dus mijn Bachelor of Communications. Inmiddels werk ik als officemanager op een evenementenbureau. Grappig toch, hoe dat is gegaan? Van vrijetijdsmanagement, naar weddingplanner, naar HBO Communicatie en alsnog op een evenementenbureau werken. Op dit moment doe ik dus niets met de cursus die ik heb gevolgd maar wellicht komt het ooit nog van pas?

Ik heb dus een cursus tot weddingplanner gevolgd. Had jij dit ooit verwacht? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 9 maart 2020 / 18:01

    Wat gaaf dat je dit hebt gedaan! Super mooie foto’s ook!

  2. Lindsy
    5 maart 2020 / 06:47

    Wat gaaf zeg! Waar heb je die cursus gevolgd? Instantie/opleiding?